cubereaction Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Specyfikacja: Waga 7700g Kalmkomanetki: Dura Ace 7800 Hamulce: Dura Ace 7800 Wkład suportu: Dura Ace 7900 (Hollowtech 2) Łańcuch: Dura Ace 7901 Korby: Dura Ace 7800, długość 172,5 przełożenie 53/39 Przerzutka tylna Dura Ace 7800 Przerzutka przednia Dura Ace 7800 Siodełko: Selle Italia SLR Sztyca Ritchey WCS WET 27,4 Kierownica Ritchey WCS WET mocowanie 31,8, szerokość 44 cm Mostek Controltech D.C.S. 120 cm Koła: Mavic Aksium Kaseta: Ultegra 10s Opony: Michelin Pro Race 3 Widelec full carbon, również rura jest carbonowa, podkładki pod mostek-carbon. Strey TOKEN Całą rama to kompletny full carbon rozmiar 57 (Carbon Composite Techonogy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulbacz Napisano 20 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 7.7kg ładnie a jak z wytrzymałością tej ramy z carbonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubereaction Napisano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 zadnych pekniec nie ma. ma niby juz dla lata ale jest wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soviec Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Ciekawe jak sunie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubereaction Napisano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 bardzo super sie jezdzi na mtb mialem 28 srednia tu 35 a nie mam spd i waze 100 kilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Z tego co widzę to pedałów żadnych nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubereaction Napisano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 mam normalne, jakie kupic spd i buty? doradzcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Są dwie opcje - albo pedały wpinane, jednostronne, typowe szosowe, albo dwustronne mtb. Ja wolę te drugie, bo nie muszę trafiać, poza tym wygodniej się w butach mtb chodzi, a ja jednak trochę poruszam się takich butach pieszo. Blok szosowy jest plastikowy, mtb jest metalowy - to wpływa na trwałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 22 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 To już wiem kto sprzątnął to cudo z allegro: http://allegro.pl/corratec-cct-full-carbon-pelny-dura-ace-slr-wcs-i2478431964.html Wpadł mi w oko ten rowerek. Szkoda, że nie miałem tyle kasy i musiałem zadowolić się tańszym sprzętem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubereaction Napisano 30 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 az takie cudo ze ? wiecej warte niz 4500? doradzcie jaki kupic pedaly spd , bo nie mam wcale spd l ? czy uniwersalne spd do mtb? (na nim tez smigam) bym mial jedne do wszystkiego, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomus34 Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Pedały kup m520 lub m540. Masa tematów jest na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 1 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 az takie cudo ze ? wiecej warte niz 4500? doradzcie jaki kupic pedaly spd , bo nie mam wcale spd l ? czy uniwersalne spd do mtb? (na nim tez smigam) bym mial jedne do wszystkiego, Cudo, nie cudo. Mnie bardzo się podoba Co do pedałów, mogę polecić mtb do szosy. Kupiłem szosówkę i stałem przed takim samym wyborem jak ty. W góralu mam 520-ki i do szosy zamontowałem taki sam komplecik. Mam też gdzieś szosowe pedały Looka, ale w najbliższym czasie nie zamierzam ich używać. Dlaczego? Musiałbym kupić nowe buty (szosowe), a to wydatek rzędu co najmniej 200-300zł. Do tego chodzenie w butach szosowych zbyt wygodnie nie jest i mocno zużywa bloki. Póki co zostaję przy dwóch kompletach 520-tek i jednej "uniwersalnej" parze butów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubereaction Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 super ;00 a te 540 warto kupic ? czt 520 starcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Zobacz sobie: http://shimano-katalogi.com/pdf/Pedaly/Pedaly.pdf Sa tam modele dedykowane do szosy z takim samym blokiem jak do MTB, to seria PD-Axxx Maja one wieksza platforme, co sprawdza sie lepiej na szosie. Buty pasuja bez problemu. Jedyny, drobny minus, sa one jednostronne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manarune Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 yyy a gdzie pedały?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubereaction Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 gadalem z obeznanymi kolesiami i powiedzieli ze ubytki lakietu (mam je tylko na ramie z samej gory) moga byc od jady na trenażerze a konkretniej od kapiacego potu. moze i to prawda bo to sa takie miejscowe "wypalone " kropeczki. jak myslicie ? a nigdzie indziej nie ma. i drugie pytanie i jeszcze jedno pytanie, zauwazylem ze , kierownica ma luzy . na fotce zaznaczylem to miejsce, jak to wyregulowac? czy to jest zalezne od wkladu suportu i to sie wymienia? ile moze to kosztowac . luzy sa lekkie na razie tak z 1 cm zmienia sie polozenie kola wzgledem ramy na zacisnietych hamulcach. kilka razy jak jechalem po nierownych asfalcie i to w tym miejscu dalo sie uslyszec taki jak by trzask, dzwiek podobny do wbijania gwozdzia w gruba deske, i prosze mi powiedziec czy jak te luzy sa lekkie to mozna jezdzic? czy sie urwie cos czy co ? na fotce zaznaczylem o co chodzi. mam nadzieje ze jest to zrozumiale wzgledem tej umownej lini na zacisnietym hamulcu kolo rusza sie gdzies na okolo 1 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Jak masz 1 cm ruchu kola przy luzie na sterach to nie wsiadaj na rower. Normalnie, jesli nic nie jest faktycznie uszkodzone to taki luz kasuje sie w 5 minut. Jesli nie wiesz jak, to kazdy serwis rowerowy zrobi Ci to od reki za pare zeta. jak masz uszkodzone stery, to inna sprawa. W kazdym razie, NIE JEZDZIC W TAKIM STANIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
cubereaction
Specyfikacja:
Waga 7700g
Kalmkomanetki: Dura Ace 7800
Hamulce: Dura Ace 7800
Wkład suportu: Dura Ace 7900 (Hollowtech 2)
Łańcuch: Dura Ace 7901
Korby: Dura Ace 7800, długość 172,5 przełożenie 53/39
Przerzutka tylna Dura Ace 7800
Przerzutka przednia Dura Ace 7800
Siodełko: Selle Italia SLR
Sztyca Ritchey WCS WET 27,4
Kierownica Ritchey WCS WET mocowanie 31,8, szerokość 44 cm
Mostek Controltech D.C.S. 120 cm
Koła: Mavic Aksium
Kaseta: Ultegra 10s
Opony: Michelin Pro Race 3
Widelec full carbon, również rura jest carbonowa, podkładki pod mostek-carbon.
Strey TOKEN
Całą rama to kompletny full carbon rozmiar 57 (Carbon Composite Techonogy)
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.