Skocz do zawartości

[obręcz] Dla ciężkiego bikera :D

GiorgioZS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szukam nowej obręczy i by była wmiarę nie za droga coś w okolicach 100 zł +-20 zł myślałem nad czymś mavica ale nie wiem czy to dobry wybór na dużo mase :D

Napisano

Alexrims DM 24,Rodi DH(szeroka),oczywiście oczkowane.Szprychy Sapim,czarne(jeśli obręcz,czarna) i to wszystko.

No i oczywiście dobry serwisant przydałby się.

Piasta wytrzymuje Twój ciężar?

Napisano

Alexrims DM 24,Rodi DH(szeroka),oczywiście oczkowane.Szprychy Sapim,czarne(jeśli obręcz,czarna) i to wszystko.

No i oczywiście dobry serwisant przydałby się.

Piasta wytrzymuje Twój ciężar?

Piasta na luzie nic się z nią nie dzieje ;) Ogólnie ten serwisan co mi koło robił powiedział że to przez piaste mi się te szprychy wyrywają co dla mnie to absurd w ogóle :D

Piasta na luzie nic się z nią nie dzieje ;) Ogólnie ten serwisan co mi koło robił powiedział że to przez piaste mi się te szprychy wyrywają co dla mnie to absurd w ogóle :D

Taka obręcz może być ?

Mavic 729 Disc

Napisano
Taka obręcz może być ? Mavic 729 Disc

Ciut szeroka i bardzo droga.

Piasta na ile szprych?

Jeśli te co podałem wydają się Tobie za tanie,to szukaj o podobnej szerokości(23-27 mm,wewnątrz obręczy),oczkowane obustronnie.

Wentyl,ważna rzecz,jeśli samochodowy,to takich obręczy trzeba szukać.

Napisano

Ciut szeroka i bardzo droga.

Piasta na ile szprych?

Jeśli te co podałem wydają się Tobie za tanie,to szukaj o podobnej szerokości(23-27 mm,wewnątrz obręczy),oczkowane obustronnie.

Wentyl,ważna rzecz,jeśli samochodowy,to takich obręczy trzeba szukać.

Piasta na 36 szprych. Tą obręcz moge mieć za 100 zł :) ale też myślałem o obręczy Mavic XM 319 Disc

Piasta na 36 szprych. Tą obręcz moge mieć za 100 zł :) ale też myślałem o obręczy Mavic XM 319 Disc

Wentyl najlepiej samochodowy ale rowerowy też może być ;)

Napisano
też myślałem o obręczy Mavic XM 319 Disc

Ta,nie.

Mavic EX 729 mogłaby być,tylko opony musiałbyś używać 2,3"(najwęższe).

Szprychy,hm zwykłe Sapim 1,50 zł sztuka.Cieniowane Sapim,to chyba ze 3 zł,ale te są mocniejsze.

Napisano
obręcz 26'' ALEXRIMS TD17 czarna 36 otw (2446156883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zła nie jest,ale bardzo wąska.

Ciekawa propozycja ; )

Jakie opony ujeżdżasz,grube,czy węższe?

Opony jakie używam to 1,5 na asfalt wyprawy i 2,1 teren
obręcz 26'' ALEXRIMS TD17 czarna 36 otw (

To w takim razie,ta byłaby dobra(trzy komory,powinna być mocna).Do tego dobre szprychy,Twoja piasta i składać.

Napisano

Zła nie jest,ale bardzo wąska.

Jakie opony ujeżdżasz,grube,czy węższe?

To w takim razie,ta byłaby dobra(trzy komory,powinna być mocna).Do tego dobre szprychy,Twoja piasta i składać.

Kupiłem obręcz mavica xm 321 disc :D

Napisano

Szprychy jakie?Serwis dobierze?

Koło będę robił razem z serwisem w poniedziałek. W tym kole mam zły naciąg szprych i zły zaplot dziś się dobrze dowiedziałem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...