Skocz do zawartości
  • 0

Kupno rower

Gość Kacper

Pytanie

Gość Kacper

Witam :)

mam pytanie do forumowiczów czy znajdę jakiś w miarę dobry rower w cenie 200-250 zł?

Rowerem chciałbym jeździć w promieniu max 20-30 km od domu i z powrotem. Jeździł bym normalnymi drogami oraz leśnymi. Więcej kasy niestety nie uzbieram ale mam nadzieje że coś ciekawego uda mi się kupic.

Pozdrawiam

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

W tej cenie tylko rower używany, a i taki nie będzie bardzo wysokiej jakości. Ale do Twoich potrzeb powinien starczyć. Jeśli interesuje Cię rower miejski, to poszukaj w ogłoszeniach, na giełdach, często sprzedawane są używane holendry, rowery wigropodobne itp. w dobrym stanie. Już koło 250-300 złotych można kupić sprawnie działający rower do turlania po okolicy. Jeśli myślisz o rowerze MTB, to będzie trochę trudniej, ale też idzie coś znaleźć. Przede wszystkim unikaj jak ognia rowerów z hamulcami tarczowymi (w tej cenie tylko V-brake), albo co gorsza z amortyzowaną ramą. Jak znajdziesz, to również najlepiej ze sztywnym widelcem z przodu, bez amortyzatora. Szukaj czegoś na osprzęcie, chociaż z najniższych grup Shimano (Tourney, Altus, może Acera). Broń Boże, nie kupuj nówki w tej kwocie, czasem trafiają się nowe "rowery" za 199 złotych w markecie. Należy się przed nimi strzec wszelkimi siłami, bo to coś jest rowerem tylko z nazwy, a w rzeczywistości to tandeta, często groźna dla życia i zdrowia (a dlaczego - poszukaj na forum tematu "[makrokesz] Ostrzeżenie przed zakupem zbyt taniego "roweru"".

Witam :)

mam pytanie do forumowiczów czy znajdę jakiś w miarę dobry rower w cenie 200-250 zł?

Rowerem chciałbym jeździć w promieniu max 20-30 km od domu i z powrotem. Jeździł bym normalnymi drogami oraz leśnymi. Więcej kasy niestety nie uzbieram ale mam nadzieje że coś ciekawego uda mi się kupic.

Pozdrawiam

W miarę dobry to nie. Ale jakaś używka do ostrożnego jeżdzenia po mieście na allegro raczej tak. Moja żona swojego używanego miejskiego za 350zł kupiła na allegro, był w bardzo dobrym wizualnym i technicznym stanie, więc taniej się trochę bardziej nadpsutego pewnie też da. Problem jest jednak taki, że w miarę sensowne używane rowery w tej cenie często wyglądają mi na kradzione i pewnie takie są.

Odpowiadając jednak ogólnie - dobrego nic nie dostaniesz, ale jakiegoś starego używanego górala, na którym da się jakoś jeździć pewnie w końcu znajdziesz.

Gość Kacper

Tak używany :)

Jest jeszcze opcja że spróbuje naprawić swojego górala. Tylko jest problem bo nie znam sie zbytnio na częściach rowerowych.

Wymienić bym musiał: Korbę, hamulce,przednie koło, tylnia przezutka. Może naprawa mi taniej wyjdzie jak myślicie?

A co sie stalo hamulcom i przerzutce? To generalnie dosc wytrzymale czesci, gdy nie wykorzystuje sie roweru wyczynowo. Moze da sie je podreperowac bez wymiany? To samo z kolem, moze sama opona?

Za 250zl na pewno wymienisz to co wymieniles na tanie markowe zamienniki, tylko nie wiadomo, czy reszta nie padnie :D

Jakbys dal jakas fote tego co masz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...