Skocz do zawartości
  • 0

Problem z Torpeda

Gość Pablo

Pytanie

Gość Pablo
Napisano

Witam.

Szukam i szukam,ale moze żle szukałem więc korzystam z okazji ze moge tu napisać.

Mam sprawe,rok temu zakupilismy dla Zony rower Herkules-uzywany z torpedo.Wszystko by było oki,ale po zmianie opony i ponownym załozeniu koła i naciagnieciu linken od torpedo coś sie zepsuło.Mianowicie, po złozeniu wszystkiego rower jedzie,zmienia przełozenia-z czego czesto przeskakuje miedzy 2 a 3 przełozeniem<a ma ich 5>,ale tez po wpadnieciu w dziure ,czy podjazd pod krawężnik nagle srut trut i wskakuje na jkaies jedno przełozenie i nic juz nie działa-potem ponownie kraweznik i działa,ale na krotko.Czy mozna torpedo jakos naprawic?czy ktos moze mi pomoc?

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Być może wystarczy tylko regulacja skoro koło było zdejmowane ale jazda na takim rozregulowanym może doprowadzić do uszkodzeń tego dość skomplikowanego mechanizmu. Niewiele jest osób które się na tym znają. Co do samej regulacji to można jeszcze czasem cos "wygooglować" ale rozbierać takiej piasty bym nie radził. Szukaj serwisu rowerów "holenderskich" choć i na allegro można znaleźć osoby które takie piasty serwisują po przesłaniu im koła. A tak wogle to jaka to piasta (sachs, sram, nexus)??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...