Skocz do zawartości

[pompka] dp amortyzatora

bipr

Rekomendowane odpowiedzi

tu bardziej chodzi o jakość wykonania, pompki te muszą przecyzyjnie napompować powietrze z dużym ciśnieniem - klikakrotnie większym niz pomki do kól więc jakość / spasowanie elementów musi być moim zdanuiem znacznie lepsze ...

Stąd moje pytanie o Wasze doświadczenia z taką konkretnie pompką ...

Używałem kilka razy tej pompki w sklepie, sam mam Giyo i nie widzę w zasadzie żadnej różnicy. Powietrze nie uciekało nigdzie bokami, jeżeli o to Ci chodzi. Zresztą Kross tej pompki zapewne nie produkował, jedynie ją firmuje, dlatego jest tak podobna do produktów innych firm. Pewnie większość z nich pochodzi z jednej fabryki.

Uciekało troszkę powietrza, ale tak się działo z każdą pompką której używałem, czy kosztowała 80 zł, czy 200. Niektórzy mówią, że to nie ucieka z amora, a z wężyka pompki. Nigdy w to nie wnikałem, ale w razie co zawsze pompowałem min. więcej niż zakładałem, w razie gdyby to jednak z komory amora uciekało. :)

mialem kilka takich pompek w rece i coz moge powidziec.. wszystko jeden czort, tylko napis inny. Czy to bedzie kross, czy to RS, czy moja wersja z Decathlonu "Rockrider" (zaplacilem 89zl chyba) to dzialac bedzie jednakowo. Od boku masz przycisk "spustowy", ktory dziala dosc specyficznie, gdyz przy pelnym wcisnieciu nie spuszcza powietrza, tylko w polowie ruchu. Dzieki temu przy normalnym, kilukrotnym wcisnieciu mozna precyzyjnie obnizyc cisnienie do wymaganego poziomu.

U mnie dodatkowo manometr jest zdejmowany, ale nie wiem w sumie w jakim celu ;) W komplecie dostalem jeszcze adapter na waski wentyl (nie wiem czy teraz sa stosowane, ale kiedys w SID'ach takie byly)

Co do uciekajacego powietrza przy odkrecaniu: powietrze ucieka z wezyka, a nie z amora. Przy dokrecaniu najpierw jest uszczelniany wentyl, a dopiero pozniej otwierany zaworek. Przy odkrecaniu odwrotnie. Oczywiscie przy ponownym dokreceniu zobaczymy na manometrze mniejsze cisnienie, ale to spowodowane jest tym, ze czesc powietrza z amora cofnie sie do pompki, wiec sila rzeczy cisnienie musi spasc.

Ogolnie moge te pompki polecic. Wykonane sa niezle (wrazenie podczas trzymania w dloni), a i pompuje bez problemu.

Pozdrawiam

• Mod Team

Bierz Beto: POMPKA BETO MP-035 DO AMORTYZATORÓW amortyzatora (2489593677) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dobra, tania i sprawdzona pompka. Mam, korzystam i polecam jak zresztą tłumy ludzi. Opinie znajdziesz na forum. Wystarczy użyć szukajki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...