bipr Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Czy ktoś z Was używał/ zna pompke Kross'a : Pompka do amortyzatorów GS-02 KROSS____TANIO!!! (2477900529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wygląda bardzo podobnie do pompki Rock Shox'a Pompka do amortyzatorów ROCK SHOX 300psi HIT (2482549610) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jakieś opinie ? Potrzebuję pompkę do RockShox'a Reba model 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Myślę, że pompki do amortyzatorów są na tyle mało skomplikowane, że nie warto płacić niemal dwa razy więcej za napis, bo tu raczej nie ma się co psuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 tu bardziej chodzi o jakość wykonania, pompki te muszą przecyzyjnie napompować powietrze z dużym ciśnieniem - klikakrotnie większym niz pomki do kól więc jakość / spasowanie elementów musi być moim zdanuiem znacznie lepsze ... Stąd moje pytanie o Wasze doświadczenia z taką konkretnie pompką ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Używałem kilka razy tej pompki w sklepie, sam mam Giyo i nie widzę w zasadzie żadnej różnicy. Powietrze nie uciekało nigdzie bokami, jeżeli o to Ci chodzi. Zresztą Kross tej pompki zapewne nie produkował, jedynie ją firmuje, dlatego jest tak podobna do produktów innych firm. Pewnie większość z nich pochodzi z jednej fabryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 w sumie to na to liczę ;-) czyli będzie ok ? używałeś - i nie było problemów z precyzyjnym "dawkowaniem" ? przy odpinaniu powietrze nie uciekało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Uciekało troszkę powietrza, ale tak się działo z każdą pompką której używałem, czy kosztowała 80 zł, czy 200. Niektórzy mówią, że to nie ucieka z amora, a z wężyka pompki. Nigdy w to nie wnikałem, ale w razie co zawsze pompowałem min. więcej niż zakładałem, w razie gdyby to jednak z komory amora uciekało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo191f Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 mialem kilka takich pompek w rece i coz moge powidziec.. wszystko jeden czort, tylko napis inny. Czy to bedzie kross, czy to RS, czy moja wersja z Decathlonu "Rockrider" (zaplacilem 89zl chyba) to dzialac bedzie jednakowo. Od boku masz przycisk "spustowy", ktory dziala dosc specyficznie, gdyz przy pelnym wcisnieciu nie spuszcza powietrza, tylko w polowie ruchu. Dzieki temu przy normalnym, kilukrotnym wcisnieciu mozna precyzyjnie obnizyc cisnienie do wymaganego poziomu. U mnie dodatkowo manometr jest zdejmowany, ale nie wiem w sumie w jakim celu W komplecie dostalem jeszcze adapter na waski wentyl (nie wiem czy teraz sa stosowane, ale kiedys w SID'ach takie byly) Co do uciekajacego powietrza przy odkrecaniu: powietrze ucieka z wezyka, a nie z amora. Przy dokrecaniu najpierw jest uszczelniany wentyl, a dopiero pozniej otwierany zaworek. Przy odkrecaniu odwrotnie. Oczywiscie przy ponownym dokreceniu zobaczymy na manometrze mniejsze cisnienie, ale to spowodowane jest tym, ze czesc powietrza z amora cofnie sie do pompki, wiec sila rzeczy cisnienie musi spasc. Ogolnie moge te pompki polecic. Wykonane sa niezle (wrazenie podczas trzymania w dloni), a i pompuje bez problemu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 19 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Bierz Beto: POMPKA BETO MP-035 DO AMORTYZATORÓW amortyzatora (2489593677) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dobra, tania i sprawdzona pompka. Mam, korzystam i polecam jak zresztą tłumy ludzi. Opinie znajdziesz na forum. Wystarczy użyć szukajki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.