cebul08 Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 I o taką odpowiedź mi chodziło. A szprychy pękają tylko z jednej strony czy z obydwu?
GiorgioZS Napisano 19 Lipca 2012 Autor Napisano 19 Lipca 2012 I o taką odpowiedź mi chodziło. A szprychy pękają tylko z jednej strony czy z obydwu? Pamiętam iż ostatnio pękła mi też od strony tarczy a wcześniej co było to nie pamietam ale 2x od strony tarczy było na pewno.
beskid Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Myślę iż winą pękających szprych może być to iż wszystkie szprychy są jednakowej długości i obręcz już swoje przeżyła Dlatego postanawiam wymienić obręcz na coś ze stajni mavica o ile będę mógł i szprychy oczywiście. Obręcz jeśli tylko nie jest uszkodzona nie ma tu nic do rzeczy. Podobnie jak ja też troszkę ważysz i tu jest sedno problemu. Szprychy są poddawane potężnym naprężeniom i po jakiś czasie występuje zmęczenie materiału. Miałem identyczną sytuację (też zaczęły pękać nagle) z wymianą po drodze z 7 po kolei w odstępie miesiąca. Koło zaplecione na nowych zdecydowanie też mocniejszych i problem z głowy.
GiorgioZS Napisano 19 Lipca 2012 Autor Napisano 19 Lipca 2012 Obręcz jeśli tylko nie jest uszkodzona nie ma tu nic do rzeczy. Podobnie jak ja też troszkę ważysz i tu jest sedno problemu. Szprychy są poddawane potężnym naprężeniom i po jakiś czasie występuje zmęczenie materiału. Miałem identyczną sytuację (też zaczęły pękać nagle) z wymianą po drodze z 7 po kolei w odstępie miesiąca. Koło zaplecione na nowych zdecydowanie też mocniejszych i problem z głowy. Tak czy siak wymieniam jutro szprychy bo te co mam dt swissa nie sa za dobre albo nierównomiernie naciągnięte
cebul08 Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Widzę to tak. Problem po pierwsze tkwi w źle dobranej długości szprych, a po drugie i łączy się z pierwszym, marnych umiejętnościach "składacza". Z jednej strony masz w kole szprychy za długie lub za krótkie, czyli takie które zbyt małą powierzchnią łączą się z nyplem. Twoje pękające szprychy, to mogą być równie dobrze pękające nyple. Co do obręczy, to jest wystarczająco wytrzymała pod Ciebie i gdyby nie była już skrzywiona wystarczyłoby wymienić połowę szprych i oddać budowę koła w ręce kogoś kompetentnego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.