Estel Napisano 18 Lipca 2012 Napisano 18 Lipca 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem (a właściwie dylemat) związany z zakupem roweru. Otóż, od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem dokonania tej czynności. Poszukuję czegoś raczej na szosę (coś na zasadzie "pierwszy rower do treningu") z tym zastrzeżeniem, że górny próg ceny to ~1200 zł. Zdaję sobie doskonale sprawę, że to mało na zakup dobrej maszyny, ale mimo wszystko chciałem prosić Was, użytkowników o poradę. Mianowicie, upatrzony mam rower Author Horizon 2011 w cenie 1269 złotych. Znajomy, półprofesjonalny kolarz określił firmę jako znaną i solidną a sam sprzęt jako, jak na ten przedział cenowy, przyzwoity. Ja mam jednak dwie zasadnicze wątpliwości. Pierwsza dotyczy amortyzacji, która w tym modelu znajduje się na kole przednim. Czy nie jest to "zbędny bajer" dla kogoś, kto planuje jazdę niemal wyłącznie po szosie? Amortyzator chyba pochłania energię przez co obniża prędkość... Druga z kolei to ogólna ocena tego modelu. Czy ktoś mógłby mi doradzić, czy kupując Horizon dokonam słusznego wyboru? Z góry dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.