Skocz do zawartości

[WSSR] TTR, NSR, ZSR - dłuższe wypady jednodniowe

michalbike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Należy odświeżyć temat, ponieważ mamy już koniec tygodnia. Przemek - niedziela aktualna?

Jeśli tak, to dzień jest ustalony, na godzinę startu proponuję 6:00, a może wcześniej?

Punkt zbiórki możemy ustawić na Park Sołacki.

Napisano

Jak najbardziej aktualna, zapowiada sie super pogoda, myslę ze jakieś kąpielówki trzeba zabrać :)

Godzina nie wiem 6.00 może byc, ale 5-30 też mogła by być. Jak wolisz ?

Park Sołacki, ok.

Napisano

Jak najbardziej aktualna, zapowiada sie super pogoda, myslę ze jakieś kąpielówki trzeba zabrać :)

Godzina nie wiem 6.00 może byc, ale 5-30 też mogła by być. Jak wolisz ?

Park Sołacki, ok.

A co tam, niech będzie niedziela, 5:30 w Parku Sołackim :) Im wcześniej, tym lepiej.

Trochę szczegółów: trasę liczę 210km (Poznań_Malta - Okonek), prędkość średnia jazdy to okrągłe 20km/h (takie założone minimum, żeby się nie rozczarować później).

Myślę, że ok. godz. 18:00 powinniśmy być w Okonku, skąd mamy pociąg o 19:05 lub 20:05. Jest też pociąg o 17:05, ale to w przypadku korzystnego wiatru w plecy i innych sprzyjających czynników.

Co do pogody, faktycznie upał zapowiadają, ale co tam - widać lato, trzeba korzystać :)

Napisano

Na 17.05 to raczej szans nie macie :) Celowałbym w ten o 19.05. Ja byłem ok 18.30 w Okonku, ale miałem wiatr w twarz prawie non stop. W ramach podniesienia morali powiem wam, że na dworcu PKP okazało się, że ten osobowy o 19.05 jest opóźniony 80 min i musiałem czekać kolejną godzinę na IR. Miłego wyjazdu życzę, wrzućie jakiś krótki opis po powrocie.

Napisano

Na 17.05 to raczej szans nie macie :)

Okonek zaliczony :)

Jechaliśmy we dwóch: Przemek (Topa) i ja. Wyjazd o 5:45 z Parku Sołackiego i godz. 17:00 dojazd na dworzec do Okonka, czyli ~5 min przed odjazdem pociągu.

Pociąg miał opóźnienie, ale wygenerował się za Okonkiem.

Co do trasy, generalnie ciekawa, podobała mi się - i tereny leśne i mało uczęszczane szosy, na których samochody nas mijające można policzyć na palcach jednej ręki.

Dzięki Przemek jeszcze raz za jazdę!

• 5 tygodni później...
Napisano

W najbliższy weekend (najlepiej sobota, ale niedziela również może być) planuję przejazd Cysterskim Szlakiem Rowerowym.

http://pu.i.wp.pl/k,NzY0OTA0NDQsNDk2OTQwOTE=,f,736618_cysterski_big.jpg

http://ww2.gmina-skoki.pl/uploads/do%20pobrania/18.01.2008%20przewodnik.pdf

Trasa liczy 143km (Poznań-Dąbrówka Kościelna) i dalej należy dodać jeszcze około 50km do Poznania lub podjechać na pociąg do Murowanej Gośliny (zależy kto jakie ma chęci, ja jestem otwarty na obie opcje, choć preferuję czystą jazdę rowerem).

Będą chętni?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...