Skocz do zawartości

[WSSR] TTR, NSR, ZSR - dłuższe wypady jednodniowe

michalbike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No tak im wcześniej tym lepiej, jednak nie chciał bym wam mieszać a na końcu się wycofać. Tak liczyłem ile nam to zajmie, nie wiem w jakim terenie pojedziemy ale 230 km to min 10 h, na którą szacujecie powrót, zakładając że wyjechali byśmy o 6.00 ?

Napisano

Powiedzmy, że wyjdzie 11-12 godz czystej jazdy ze średnią ~20km/h oraz dodamy do tego 2-3 godz postojów, czyli maksymalnie o 21:00 powinniśmy być w domu.

Startujemy zatem z Malty o godz. 6:00 i jedziemy SSJ do Międzychodu, stamtąd zamierzamy wracać NSR-W do Poznania.

Jeśli wyjdzie krócej czasowo, to dobrze, ale lepiej założyć bardziej pesymistyczną wersję, a mile być być później zaskoczonym.

Napisano

Zrobicie może jeszcze jakiś wypad w tym miesiącu na ponad 200km? Teraz termin mi nie pasował ale może na kolejny się uda :thumbsup:

Napisano

Przejechaliśmy w czasie według michałowej wersji, niedługo przed zmrokiem. Dzięki za jazdę i do zobaczenia we wrześniu :). Szlak Kosciołów Drewnianych

Również dzięki raz jeszcze! Szlak Kościołów Drewnianych niech czeka na nas, we wrześniu powrócimy do tematu. Teraz te 110km wydaje się jakby małym treningiem :)

Tak podsumowując:

Prędkość średnia jazdy: 20,1km/h

Prędkość średnia (z postojami): 16,1km/h

Czas całkowity podróży: 14godz, 53min

Czas jazdy: 11godz, 57min

Całkowity dystans: 242km

Mateusz, sierpień dopiero się rozpoczął, jeszcze sporo można zaplanować i przejechać. Od siebie mogę zaproponować na jeden z weekendów Transwielkopolską Trasę Rowerową, odcinek północny do Okonka.

Napisano
Mateusz, sierpień dopiero się rozpoczął, jeszcze sporo można zaplanować i przejechać. Od siebie mogę zaproponować na jeden z weekendów Transwielkopolską Trasę Rowerową, odcinek północny do Okonka.

Podpinam się pod temat :icon_cool: Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie ta trasa. Mam zamiar ją przejechać w ten weekend, w sobotę lub niedzielę, wyjazd wcześnie rano, powrót pociągiem z Okonka tego samego dnia. Ostatnie IR o jest 20.05 :) Ktoś chętny?

Napisano

Chętny jestem jak najbardziej. Co do dnia, bardziej sobota niż niedziela. Fajnie gdyby trochę więcej osób jechało niż dwie. Trzy to już lepiej, więcej chętnych do zmian.

Osobiście nawet nie zakładałbym sztywno pociągu z Okonka - można przecież jeszcze kilka kilometrów wrócić, zależnie oczywiście od sił i czasu oraz pogody.

Napisano

Chętny jestem jak najbardziej. Co do dnia, bardziej sobota niż niedziela. Fajnie gdyby trochę więcej osób jechało niż dwie. Trzy to już lepiej, więcej chętnych do zmian.

Osobiście nawet nie zakładałbym sztywno pociągu z Okonka - można przecież jeszcze kilka kilometrów wrócić, zależnie oczywiście od sił i czasu oraz pogody - co sądzicie o tym?

Napisano

Im bliżej weekendu tym mniej pasuje mi sobota i bardziej skłaniam się ku niedzieli. W piątek mam krew i małą imprezkę więc mogę nie być w pełni sił :huh: Temat powortu do dogadania w trakcie kręcenia do Okonka :icon_cool: Tempo turystyczne (20-25km/h) i krajoznawczy charakter wyjazdu. Jeżeli jest ktoś chętny to niech się zgłasza. Start ok. 6:00 z Rusałki, na miejsce zbiórki proponuję pomost :icon_cool:

Napisano

Generalnie jestem chętny na jakiś dłuższy wypad, jeśli chodzi o ten weekend to w grę wchodzi tylko sobota, więc jeśli nie konkretny szlak to może wybierzemy się do WPN

Napisano

To się chyba nie zgramy, bo już się zdecydowałem na TTR do Okonka w niedziele :) Sobota nijak mi nie pasuję niestety. Ale WPN bardzo chętnie w innym terminie zrobię.

Napisano

Sam już nie wiem gdzie jechać. Na pewno wyjdę i w sobotę i w niedzielę. Napaliłem się na Okonek w sobotę, ale ma padać, więc zrezygnuję. WPN pasuje, ale szczegóły to ok. godz. 21:00-22:00 mogę ustalać po powrocie do domu, bo posta piszę z telefonu w pracy, co jest uciążliwe.

Napisano

Sam już nie wiem gdzie jechać. Na pewno wyjdę i w sobotę i w niedzielę. Napaliłem się na Okonek w sobotę, ale ma padać, więc zrezygnuję. WPN pasuje, ale szczegóły to ok. godz. 21:00-22:00 mogę ustalać po powrocie do domu, bo posta piszę z telefonu w pracy, co jest uciążliwe.

To jak Michał jedziesz dzisiaj do WPN?

Napisano

To jak Michał jedziesz dzisiaj do WPN?

Na razie pasuję. Nie myślałem, że będzie padało całą noc. Jest szansa, że wyjdę po południu, koło 16:00-17:00, ale to już na WPN za późno i pewnie skończę w mojej okolicy. Umówimy się innym razem, może najbliższa środa?

Napisano

Na razie pasuję. Nie myślałem, że będzie padało całą noc. Jest szansa, że wyjdę po południu, koło 16:00-17:00, ale to już na WPN za późno i pewnie skończę w mojej okolicy. Umówimy się innym razem, może najbliższa środa?

nie wiem, do środy daleko, powiem tak im gorsza pogoda tym bardziej prawdopodobne że pójdę na rower w innym przypadku wyjade gdzieś na weekend(długi)

Napisano

A udał się, udał :) Trasa przejezdna, całkiem dobrze oznaczona, chociaż mapa jak najbardziej przydatna. Trzeba uważać podczas przejazdu przez miasta, tam czasem szlak się gubił. Wyjątkiem jest Piła przez którą leci się elegancko ścieżką rowerową. Z utrudnień warto wymienić brak mostu, który zaskoczył mnie w miejscowości Skórka za Piłą. Budowana jest tam nowa przeprawa. Na upartego dało się przejść, ale niedaleko jest drugi most i przy wyższym stanie wody raczej tam trzeba jechać. Poza tym im dalej Poznania tym lepiej. Jak coś jeszcze Cie interesuję, to chętnie odpowiem :icon_cool:

Napisano

No to gratuluję :) Dzięki za informacje.

Czy na najbliższy weekend znajdą się chętni na TTR-N?

Jeśli o mnie chodzi to jedynie niedziela

Napisano

Przemek, niedziela na obecną chwilę mi pasuje. Tak więc, wstępnie można zaklepać termin, ale, że dopiero mamy poniedziałek to na szczegóły przyjdzie czas :)

Witam

jaka to trasa(miejscowosci ) i ile km... teoretycznie jestem zainteresowany, jesli tylko żona pozwoli :)

Wszystko jest w pierwszym poście niniejszego tematu. Oto omawiana trasa: http://pl.wikipedia...._Trasa_Rowerowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...