marf Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Sprawa wygląda następująco, mam rower z seryjnie zamontowanym sr xcm plus poniższe części: mostek - 40mm stery VP-A41AC - 8,5 mm podkładki - 20mm główka ramy - 135 mm Mam okazję kupić lepszy amortyzator z przyciętą rurą sterową do 17,5 cm i zastanawiam się czy jest szansa by to wszystko bezpiecznie złożyć razem. Wiem że podkładki mogę bezpiecznie wyrzucić, ale to w dalszym ciągu da mi 18,3 cm przy długości sterówki 17,5. Tak wiec pytanie brzmi czy jest coś co mogę zrobić poza szukaniem niższego mostka, coś około 30mm?(są w ogóle takie dostępne?), i w jaką bezpieczną różnicę między mostkiem a końcem rury sterowej powinienem celować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 coś około 30mm?(są w ogóle takie dostępne?) Myślę że jak byś dorwał mostek o wysokości 35mm to by wszystko ładnie pasowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 coś około 30mm?(są w ogóle takie dostępne?) Tak są dostępne, np. http://allegro.pl/nowe-tioga-taskforce-4x-dh-fr-50-25-4-mm-wys-0-i2482167366.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marf Napisano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Tak są dostępne, np. Nowe! TIOGA TASKFORCE 4X/DH/FR 50/25.4 mm Wys.0! (2482167366) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 50 mm to chyba jednak będzie za mało do mojego roweru i jazdy w stylu mniej więcej xc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 MOże i tak, ale zastanów się nad szerszą kierą, to może pozycja aż tak bardzo się nie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marf Napisano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 W innym temacie dostałem propozycje mostka FSA o wysokości 3,5 cm, tak więc jeśli zdecydowałbym się na tę opcję będzie to wyglądać następująco: mostek 35 mm główka ramy 135 mm stery VP-A41AC 8,5 mm co razem razem daje 17,85 cm, co przy długości sterówki 17,5 cm daje 0,35 cm luzu. Chciałbym się jeszcze upewnić czy wszystko jest ok, i czy nie ma żadnych przeciwwskazań do instalacji mostka bezpośrednio na sterach bez podkładek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 nie ma przeciwwskazań, a taka różnica wymiarów jest wręcz pożądana:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.