rybciasum Napisano 18 Lipca 2012 Napisano 18 Lipca 2012 Witam, waże koło 58-60kg, jako że przednie koło zaczyna dostawać luzy, myślę nad złożeniem / kupnem nowego, obręcz pod v, piasta bez mocowania na tarcze (niepotrzebne mi), i teraz pytanie brzmi, polować na używanego "niezniszczalnego" crossride (200-300zł), od razu kupić cały komplet używanych crossridów, czy może złożyć jakieś koło które będzie lżejsze i da rade pod moją wagą? oczywiście xc po nizinnych terenach, raczej w góry się nie zapuszczam . Ewentualnie mogę wymienić piaste i szprychy na jakieś wylajtowane w moim kole, i zejść z wagi, aktualne waży 910g. Co do budżetu, w granicach 300-400zł.
dawid Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Jak chcesz mieć jak najniższą masę to złożyć koło przednie na obręcz sunrims equalizer 21vbrake + szprychy sapim laser + jakaś piasta szosowa i będziesz mieć koło w wadze <650gram i w cenie około 350zł Pozdrawiam
rybciasum Napisano 19 Lipca 2012 Autor Napisano 19 Lipca 2012 okej a jak z jego wytrzymałością, będe centrować co 50km?
dawid Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 jak będzie zrobione przez kogoś kto ma pojęcie o tym, to długo będziesz śmigał na takim kole
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.