rybciasum Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam, waże koło 58-60kg, jako że przednie koło zaczyna dostawać luzy, myślę nad złożeniem / kupnem nowego, obręcz pod v, piasta bez mocowania na tarcze (niepotrzebne mi), i teraz pytanie brzmi, polować na używanego "niezniszczalnego" crossride (200-300zł), od razu kupić cały komplet używanych crossridów, czy może złożyć jakieś koło które będzie lżejsze i da rade pod moją wagą? oczywiście xc po nizinnych terenach, raczej w góry się nie zapuszczam . Ewentualnie mogę wymienić piaste i szprychy na jakieś wylajtowane w moim kole, i zejść z wagi, aktualne waży 910g. Co do budżetu, w granicach 300-400zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 nikt nie pomoże ? :c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Jak chcesz mieć jak najniższą masę to złożyć koło przednie na obręcz sunrims equalizer 21vbrake + szprychy sapim laser + jakaś piasta szosowa i będziesz mieć koło w wadze <650gram i w cenie około 350zł Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 okej a jak z jego wytrzymałością, będe centrować co 50km? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 jak będzie zrobione przez kogoś kto ma pojęcie o tym, to długo będziesz śmigał na takim kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.