Trekuu Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Kłaniam Ze względu złóżycia zmuszony byłem zmienić klocki hamulcowe. Zakupiłem Unex Thermo Dissipator. Hamulec Avid Elixir R. Na przód weszły bez większych problemów, za to na tył za kija. Nie pomaga rozpychanie, ani delikatne spiłowanie klocka. Po włożeniu od razu się stykają. Nie ma miejsca na kartę kredytową, a co dopiero na klocki. Co mogę uczynić w tej sytuacji? Czy konieczne będzie odwiedzenie serwisu? Pozdrawiam i proszę o szybką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihauok Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 tłoczki rozpychałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trekuu Napisano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Tak, na przodzie się udało, ale z tyłu nie dają się rozepchać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihauok Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Odkrec ta srubke od odpowietrzania przy klamce i wtedy rozepchaj klocki, tylko delikatnie, zeby plyn powoli wyplynal i szybko zakrec, jesli nie pomoze, to mozliwe ze zapieczone tloczki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trekuu Napisano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Zapieczone? Po wyjęciu z pudełka ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 napisałeś, że wymieniasz klocki z powodu zużycia. Więc jakim cudem nowe hamulce wyjęte z pudełka mają zużyte klocki ? Odpisz na PW. To tam na górze po prawej masz skrzynkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekBOP Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 napisałeś, że wymieniasz klocki z powodu zużycia. Więc jakim cudem nowe hamulce wyjęte z pudełka mają zużyte klocki ? Odpisz na PW. To tam na górze po prawej masz skrzynkę. Śmiech na sali zapieczone , powiem tyle odpuść delikatnie płynu i masz po problemie ale uważaj na klocki bo jak zalejesz to masz lipę ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 No to trzeba klocki wyjąć przed operacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trekuu Napisano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Nie znam się na tym i pisząc zapieczone i nowe z pudełka miałem na myśli klocki, nie tłoczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipEcki Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Tak jak napisał kolega u góry, odkręć śrubkę na klamce i wtedy rozpychaj tłoczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.