Maciek764 Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Jakiś miesiąc temu w korbie XT kupiłem drugi i trzeci blat, dałem do serwisu żeby je wymienili. Dziś podczas jazdy coś mi dzwoni, patrze w dół a tam najmniejszy blat został na jednej śrubie po czym tą ostatnią śrubę też stracił. Blat teraz sobie wisi bezwładnie na ramie a ja nie mam śrub do mocowania i mam dwa biegi z przodu. Kilka pytań: - czy aby w serwisie tego za słabo nie skręcili bo jakoś dziwne mi się to wydaje że korba jeździła 12kkm bez problemu a nagle po wymianie się zrypała, mogę to reklamować? - rozumiem, że potrzebne są śruby które kupie na Allegro? (widzę na Allegro śruby Shimano z korby takiej czy innej, tylko czy one są w miarę uniwersalne czy jest pierdyliard różnych śrubeczek gdzie do każdej korby jest inna, a te do XT kosztują 300zł) ? Ale z tego co widzę to skoro blaty mam od korby M361 to śrubki też mogę kupić od M361. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Ewidentnie za słabo skręcili. Śruby standard podchodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Na drugi raz pomyślisz 2 razy zanim zaniesiesz do "fachowców" Mi kiedyś odpadło 3 śruby z młynka a mam ich 5, po jeździe zębatka była tak krzywa ze 2H ją prostowałem aby sie dała zakręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Na drugi raz pomyślisz 2 razy zanim zaniesiesz do "fachowców" Mi kiedyś odpadło 3 śruby z młynka a mam ich 5, po jeździe zębatka była tak krzywa ze 2H ją prostowałem aby sie dała zakręcić. "Fachowcy" byli z Bike Ateliera u którego kupiłem rower i jutro raczej będę u nich ostatni raz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Jeśli stało się to praktycznie zaraz po serwisie a w sklepie pracują ludzie z honorem i jajami to wg mnie można spróbować wizyty i rozmowy. Związek przyczynowo-skutkowy jest dosyć jasny: żeby zmienić dwie największe zębatki z reguły trzeba zdjąć najmniejszą - to najszybszy sposób. Nie dokręcili - odpadła. Ja zgubiłem dwie śruby od małej zębatki na drugi dzień po zmianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.