Skocz do zawartości

[Licznik] Licznik rowerowy do 100 zł

Filkry22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym zakupić dobry licznik z podstawowymi funkcjami.

Licznik ma mi wystarczyć na kilka lat.

Chciałbym aby licznik zapisywał dane po wyjęciu baterii.

Jak można to jeszcze w kolorach ciemnych (szary, czarny)

Czekam na wasze propozycje :)

Napisano

Ja mam VDO X2 i nie narzekam, już kilka razy w burzy jechałem i wytrzymał wodę, funkcje też ma te co podstawowy licznik powinien mieć, dobrze na wyświetlaczu wszystko widać z różnych kątów, wyświetla zawsze godzine też. Szkoda że nie ma funkcji skan - przeskakiwania co kilka sekund po różnych parametrach jazdy ale da radę i bez tego :)

Na minus troche mało dostępnych w sprzedaży sklepów z tymi licznikami i zapasowymi uchwytami.

Po za tym to ok wszystko. Licznik dobrze się trzyma w uchwycie i nie wylata :D

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Napisano

Ja zaś nie będę polecał VDO x1. Kabelek mi się przerwał - ciężko było znaleźć zapasową podstawkę. Jak już znalazłem to okazało się, że w komplecie magnesu nie ma. Wszak wszystko to moja wina, nie licznika, czy producenta. Kabelek sam przerwałem, magnesu pewnie w zestawie nie ma i już.

Kupując jednak licznik szukałem takiego, który jest w stanie wyświetlić 2 funkcje jednocześnie - czas i dystans. VDO wydawał mi się odpowiedni z racji tego, iż na wyświetlaczu sporo się dzieje. Jak się okazało nie ma takiej opcji.

Ma ją natomiast CicloSport. I ten oto licznik polecam. Nie jest może tak intuicyjny w obsłudze jak konkurenci, jednak ma to czego ja od niego oczekiwałem.

Napisano

Bo VDO robi 2 wersje zapasowych uchwytów, jedna wersja sam uchwyt z kabelkiem i opaskami, a druga wersja do zamontowania na drugi rower i już magnes jest w komplecie. Obie takie wersje sprzedawane są z kablami długosci bodajrze 75cm i 150cm :)

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Napisano

Od siebie mogę polecić Sigmę 1009 przewodową. Mam dwie i obie spisują się jak należy, także podczas ulew. Intuicyjna obsługa, sporo fukncji no i wygląda nie najgorzej.

Napisano

Od siebie mogę polecić Sigmę 1009 przewodową. Mam dwie i obie spisują się jak należy, także podczas ulew. Intuicyjna obsługa, sporo fukncji no i wygląda nie najgorzej.

Jak na razie zaczynam się przekonywać do licznika Sigma 1009.

Może coś jeszcze polecicie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...