cambel Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Witam mam problem bo nie mogę dokładnie znaleźć dobrych ustawień obwodu koła do licznika 700x45c Może ktoś napisać jak najlepiej ustawić Pozdrawiam Cambel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Najlepiej zmierzyć, przetoczyć koło w linii prostej (np. od wentyla do wentyla) zmierzyć i wpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cambel Napisano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Zakładając ten temat chciałem uniknąć trgo typu odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paznok Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Zakładając ten temat chciałem uniknąć trgo typu odpowiedzi Myślę, że to najlepsza odpowiedź, możesz jeszcze obliczyć obwód ze wzoru średnica razy Pi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 czasami sie zastanawiam, czy niektorzy maja demo internetu...5s i... http://kolarstwo-szczyrk.prv.pl/warsztat/licznik/obwod_kola.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Klaniam, Linkacz jak najbardziej dobry ale nic nie zastapi pomiaru. W koncu 45c jednego producenta to moze byc cos zupelnie innego niz 45c drugiego... Swoja droga... Jak nisko ludzkosc upadala ze pomiar sznurkiem, tasma miernicza lub "przetoczeniem" jest juz passe Zdaje mi sie ze poczulem "fetor mamlenia" az tu u siebie... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Nawet nie o to chodzi. Tez byłem zwolennikiem wpisywania z tabelki, ale coraz bliżej mi do zakupienia rysika i przejechania się po betonie. Usiądź na swoim rowerze i zobacz jak uginają się opony (u mnie tak z 1 cm w zależności od ciśnienia w dętkach). Pomyśl jaki jest obwód koła mniejszego na promieniu o to ugięcie (u mnie to tak jak bym wpisał z tabelki 700c x 25) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 26 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Temat był już wałkowany nie raz... Dodatkowo wątek założony w złym dziale. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi