Terrqge Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A raidona air łatwo znaleźć z pivotami? Bo np wersja LO: http://www.nokaut.pl/amortyzatory-rowerowe/amortyzator-raidon-air-lo.html Tutaj oba sklepy mają to samo zdjęcie raidona z pivotami, ale w opisie w dostępnej wersji piszą że jest na tarcze i nie ma pivotów. To samo z wersją RL: http://www.nokaut.pl/amortyzatory-rowerowe/amortyzator-raidon-air-rl.html Również w opisie brak pivotów. Patrzyłem jeszcze na allegro: http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-r-l-air-100mm-mod-2012-super-i2477924883.html W opisie jest: Proponowany modelRaidon RL występuje w dwóch wersjach: z pivotami czyli mocowaniemi pod hamulce typu v-brake, oraz wersja bez pivotów, tylko z mocowaniem pod hamulec tarczowy w systemie Poust Mont, dodatkowo posiada mocowanie pod linkę hamulcową. Ja to rozumiem tak, jakby były 2 wersje, i wersja z pivotami nie miała mocowania na hample. A tego bym np nie chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ten z alledrogo to wersja z piwotami, oraz z mocowaniem PM do hamulców tarczowych, także bez obawy. Szczerze mówiąc, to nie widziałem wersji tylko z piwotami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Epicon rocznik 2011 jak najbardziej był dostępny z pivotami. Sam takowy posiadam. Więc nie tylko starsze modele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Tylko że znalezienie teraz nowego epicona 2011 z pivotami nie jest już takie łatwe... Po drugie pewnie byłby znacznie droższy niż wersja tylko na tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rn6 Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 na ebayu sa po okolo 1000 zl epicony 2011 z pivotami wiec cena zaporowa strasznie , bardziej się opłaca kupic koło , avidy bb5 i epicona na tarcze gdyby ktos znał jakis zapomniany przez ludzi sklep/magazyn gdzie maja jeszcze te rzadko spotykane artefakty w normalnej cenie to dajcie znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ciekawy jestem dlaczego na oficjalnej stronie sr suntour w sekcji raidon 2012 nie ma żadnego raidona z piwotami: http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Suspension+Fork/3170/RAIDON.html A na allegro teoretycznie jest jakaś wersja v3 (mimo że na oficjalnej jest numeracja x1, x2, x3, a nie v1, v2, v3), czyżby jakiś niekatalogowy model, czy na stronie suntour'a w ogóle nie pokazują amorków z piwotami (bo jak wejdę w MY 2011, i epicon, to epiconów też w piwotami nie widac). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paszko96 Napisano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 No to nie wiem. Być może wszystkie ich amorki mają uchwyty pod tarcze, a nie wszystkie mają pod V-ki. To może być jeden z powodów. Albo to może być ich jakieś tam widzimisię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Nie wiem jaką mają politykę, ale moim zdaniem jeśli ja byłbym producentem to na stronie internetowej dałbym wszystkie produkowane przeze mnie modele, chyba że ten z allegro coś wkręca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paszko96 Napisano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 No to jak tak to nie mam zielonego pojęcia. Ale nie sądzę żeby ktoś z alledrogo kręcił. Widziałem wiele razy ten amortyzator z pivotami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil13342 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Na stronie Suntoura są Raidony z pivotami, ale roczniki 2009 , 2008, możliwe, że ten z allegro coś kręci z tym rocznikiem 2012. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Chyba że to jakaś limitowana edycja, albo po prostu niekatalogowy model, bo w ogóle w żadnym roczniku na stronie suntoura nie ma akurat takiej naklejki Raidon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Przecież wszystkie modele '12 mają taką naklejkę, przyjrzyj się dokładnie, jedyną różnicą jest kolor no i oczywiście piwoty, o których na stronie Suntoura ani widu ani słychu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dobra, faktycznie z tą naklejką zmylił mnie kolor pokazywanych w katalogu, ale pivotów nie widać, tak samo jak to, że jest to nieco inna numeracja (na stronie suntour x1, x2, x3) i nie ma tam wersji v3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Tu masz X3 http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-x3-26-2012-i2486197978.html , może tam był błąd na aukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.