patras Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Mam następujący problem, kiedy szybko obróce korbą do tyłu lub jade po nierównościach to łańcuch trze mi o dolną rure trójkąta i nie wiem dlaczego??Jest to bardzo denerwujące podczas jazdy . Skorzystając z okazji chciałbym się spytać w jakich butach najlepiej jeździć na rowerze ( nie chodzi mi o spd ) PoZdRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 A łańcuch trze czy czy obija sie o tylni trojkat? I to tez zalezy na jakich zebatkach masz ustawiony, np. na najmniejszej z tyłu i z przodu, krzyzujesz łancuch i wtedy sie takie dziwne rzeczy moga dziać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 U mnie tez takei cos wystepowało nie wiem czy teraz tez wystepuje.. mysle ze to zalezy od tego jak lekko sie wszystko kreci czyt. wolnobieg i koleczka od przerzutki ale to tez zalezy na jakich zebatkach masz ustawiony łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patras Napisano 31 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 tak myśle czy dodatkowy napinacz by coś pomógł , ten łańcuch jest taki luźny kompletnie nie wiem dlaczego przecież to nowy rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 a moze masz za dlugi lancuch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patras Napisano 31 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 wątpie żeby był za długi , ale nigdy nic nie wiadomo tylko nie mam chęci zdejmować łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 a może sprężynki od przerzutki jakieś trefne są? ta co napina wózek że go napina za słabo?Może tak być? Z drugiej strony na małych trybach łancuch grzmoci zawsze o ramę nawet przy spadku z krawężnika...po to te osłonki neoprenowe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patras Napisano 31 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 no ale nie powinno trzeć jak kręce korbą do tyłu, więc coś jest nie tak , za mało napiety jest teń łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patras Napisano 1 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 teraz mi się wydaje że coś jest z zapadkami w kasecie bo jak kręce szybko korbą to jak puszcze to samoczynnie się kręci korba i chyba tak nie powinno być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 masz może piaste deore? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkanian Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Mam Yukona'05 z v-kami i faktem jest, że spręzyna w deorce jest troche za miekka (chłopaki z shimano chyba zła chratkterystykę sprężyny dobrali ) i przy zjazdach z krewężników powyżej 8cm już obija o ramkę nie mówiąc o skokach z krawężnika. Dlatego warto jest zainwestować (bądź zrobić samemu np ze starej dętki) w osłone na rame. Ale jak kręce do tyłu to nie obija mi o ramę. Wiecej nie napisze bo ide na rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patras Napisano 5 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 ja mam piaste formula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 jesli masz wolnobieg to mogl on zostac uszkodzony i `nie nadazac` za lancuchem. Lub piaste uszkodziles . Wszystko ejst w 100% sprawne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patras Napisano 7 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 no raczej tak, przecież to nowy rower!! ale możesz mieć racje że nie nadąża za łańcuchem mój kumpel który ma gianta rinkona disc to mówił że też tak miał i później mu przestało trzec podczas obrotu korbą tylko że on ma przejechane około 400 km a ja dopiero 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.