Skocz do zawartości

[łańcuch] tarcie o dolną rure trójkąta

patras

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem, kiedy szybko obróce korbą do tyłu lub jade po nierównościach to łańcuch trze mi o dolną rure trójkąta i nie wiem dlaczego??Jest to bardzo denerwujące podczas jazdy . Skorzystając z okazji chciałbym się spytać w jakich butach najlepiej jeździć na rowerze ( nie chodzi mi o spd ) PoZdRo

Mam Yukona'05 z v-kami i faktem jest, że spręzyna w deorce jest troche za miekka (chłopaki z shimano chyba zła chratkterystykę sprężyny dobrali ;) ) i przy zjazdach z krewężników powyżej 8cm już obija o ramkę :( nie mówiąc o skokach z krawężnika. Dlatego warto jest zainwestować (bądź zrobić samemu np ze starej dętki) w osłone na rame. Ale jak kręce do tyłu to nie obija mi o ramę.

Wiecej nie napisze bo ide na rowerek :)

no raczej tak, przecież to nowy rower!! ale możesz mieć racje że nie nadąża za łańcuchem mój kumpel który ma gianta rinkona disc to mówił że też tak miał i później mu przestało trzec podczas obrotu korbą tylko że on ma przejechane około 400 km a ja dopiero 100 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...