Skocz do zawartości

[wyprawa] Warszawa-Gdańsk, noclegi namiotowe

RyszardZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wakacje zdecydowałem spędzić podróżując po Polsce. Pierwszą część wyprawy (Szczecin-Warszawa) mam za sobą i aktualnie planuję trasę do Gdańska, tym razem z noclegami pod namiotem zamiast w sypiących się kwaterach. Problem w tym, że będzie to mój pierwszy raz i nie wiem jak wygląda sprawa z rozbijaniem namiotu na noc. Jakich miejsc mam szukać? Czego unikać? Jak zabezpieczyć rower na noc? Byłoby miło, jakby ktoś podlinkował jakieś wprowadzenie/podsumowanie.

Jak wygląda rozbijanie namiotu? Stajesz i rozbijasz. 8-]

Najlepiej jak masz równe miejsce, gdzie nikt się nie będzie czepiał (czyli na przykład skraj łąki lub sadu). Rower możesz przypiąć pod jakimś zadaszeniem (jeżeli jest w okolicy i jest jak do niego przyczepić rower. W przeciwnym razie ja wkładałem go tak, żeby jak najwięcej wchodziło do przedsionka i przyczepiałem rower do namiotu (ew. namiot do roweru, zależnie jak na to patrzeć). Generalnie żadnych specjalnych przygotowań, tylko trochę zdrowego rozsądku.

Z tym, że nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia w tej gestii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...