Skocz do zawartości

[telefony] Guglowaty Android vs Łindołsowskia Nokia vs Ajphonowski iOs vs Cegły z Geriatrii

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Nie każdy AMOLED to PenTile, poza tym umówmy się - czy przy ppi w okolicach 300 to ma naprawdę tak duze znaczenie? A teraz rynek opanowuja FULL HD z ppi ponad 400...

Nie za bardzo rozumiem zarzut w kwestii balansu bieli bo sie z nim nie spotkalem zarówno osobiscie mając kontakt z AMOLEDami, jak i w opiniach - szczerze mowiac w LCD widzę ułomnośc, gdy biały kolor "mieni" się lub "srebrzy" na błekitno.

Obraz z AMOLEDa jest po prostu wyjątkowo "stabilny" - gdyby nie to, ze ekran ma polysk, to moznaby odniesc wrażenie, ze

Co do odwzorowania kolorow - dziwi mnie trochę ten zarzut i opinia, ze kolory są zbyt cukierkowate i nierzeczywiste/nienaturalne. Po pierwsze to urządzenie w pewnym sensie do rozrywki, multimediów, etc. (przynajmniej dla mnie), a nie narzędzie do zaawansowanej obróbki pod druk. Po drugie, co jest mega kluczowe, poziom nasycenia kolorów MOZNA ZMIENIĆ. Robi sie to w opcjach wyświetlacza, są do wyboru 4 warianty, od bardzo nasyconego, to "wypłowiałego" naturalnego (ujmując w skrócie).

W salonach RTV specjalne stoiska z TV i BR kuszą mega wyraźnym obrazem, świetnymi soczystymi kolorami i przedstawia się to jako atut. Nie rozumiem dlaczego w przypadku smartfonów ma to byc jakąś ujmą - pomijajac to, ze jak juz wspomnialem, mozna to przestawić...

Nie zarzucam konkurencji braku mocy i nie taki byl zamysl, gdy napisalem o porzadnych bebechach w SIII - dziwi mnie to, ze w wielu opiniach (najczęściej wlasicieli konurencyjncyh telefonów - w recenzjach raczej nie) kwestia obudowy jest tak wyolbrzymiana, zapominając wlasnie o bebechach, aparacie, wyswietlaczu, czy chociazby wsparciu ze strony Samsunga.

Ta cała wasza "Zetka" to Desire Z ?

Bo ja się mentalnie nastawiam na inną "Zetkę" - Xperia Z

Tylko jeszcze nie znalazłem chirurga który mi przedłuży palec wskazujący i kciuk :)

Zastanawiam się kiedy smartfony w topowych specyfikacjach przestana rosnąć na przekątnej wyświetlacza ...

HOX`a mam biedę obsłużyć z jednej reki, jak przy następnym urządzeniu będę chciał utrzymać ten poziom sprzętu to aż boje się myśleć ile to będzie miało cali.

Jak zaczynałem przygodę z tego typu sprzętem to Xiperia X10 (4`) była delikatnie za mała ... Xperia Arc (4,3`) była chyba idealna ... po zakupie HTC One X (4,7`) wiem że dla mnie górna granica komfortu to 4,5`.

pozdro

Tak chodzi o HTC Desire Z

Niestety Xperia Z jest poza moim zasięgiem finansowy. Już i tak 1600 za HOX'a to był spory wydatek... ot taki sobie kaprys ;)

Ja przyzwyczaiłem się już do takiego dużego ekranu i nie sprawia mi to problemu. Ale nad zakupem większego, to bym się bardzo zastanowił. Jeśli większe, to już chyba tylko jakiś tablet. Ale to nie temat o nich ;)

Powinieneś być zadowolony z Ace 2 :) 2x procek z.768 ram oraz Androidem Jelly Bean zapewni.konfortowe użytkowanie :)

Niestety - na chwilę obecną jeszcze Andek 2.3 coś tam. JB ma się pojawić dostępny "lada dzień" ale i tak dla mnie to abstrakcja bo jestem przedszkolakiem w smartach...

@rzezniol

Z tymi wyświetlaczami to faktycznie racja. 4.2" to taka optymalna granica. Większe według mnie są bez sensu.

Dokładnie nasza "Zetka" to Desire.

Po prawie 2 latach używania uwydatniłem jedną wadę - odchodzi lakier z klapki baterii.

Pewnie skończy się, że nowy smartfon powędruje na znany serwis aukcyjny, a ja dalej będę katował swojego HTC.

Siema.Szukam kogoś z Lumią 920 co to by mógł się wypowiedzieć o niej obiektywnie,opisać jak WP8,stabilność,błędy,wydajnośc i w ogóle.

Przymierzam się do zakupu,ale te wszystkie stronnicze testy na YT mnie nie satysfakcjonują.

pozdro :icon_cool:

Siema.Szukam kogoś z Lumią 920 co to by mógł się wypowiedzieć o niej obiektywnie,opisać jak WP8,stabilność,błędy,wydajnośc i w ogóle.

Przymierzam się do zakupu,ale te wszystkie stronnicze testy na YT mnie nie satysfakcjonują.

pozdro :icon_cool:

Z nokia na ten moment trzeba przeczekać bo nie wiadomo co z tego wszystkiego wyniknie - jak dla mnie aplikacji jest wciąż mało, więc pewniejszą opcją jest uderzenie w androida. Następne 2 lata powinny określić rynek jak chodzi o systemy mobilne.

Z nokia na ten moment trzeba przeczekać bo nie wiadomo co z tego wszystkiego wyniknie - jak dla mnie aplikacji jest wciąż mało, więc pewniejszą opcją jest uderzenie w androida. Następne 2 lata powinny określić rynek jak chodzi o systemy mobilne.

Jeśli chodzi o apki,to śpię spokojnie bo wszystkie które potrzebuję,czyli 4 ,są dostępne na WP8. Nie potrzebuję bajerów,dla mnie tel to tel a nie zabawka z milionem aplikacji.

Tylko doszły mnie słuchy, że są podobno jakieś wadliwe serie,tylko nie wiem czy tyczy się to WP8 czy kwestii hardwerowej,i chciałem to zweryfikować.

Myślę, że do połowy roku powinni wydać jakąś sensowną poprawkę na WP8 na 920 ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...