tobo Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Każdy kupuje sobie taka zabawkę na jaką ma ochotę i na jaką go stać i jaka mu jest potrzebna proste ... Z tego zdania wyrzuć w Polsce "na jaką go stać" Pixon, a o czym ja prawie jesli nie o telefonach i ich zastosowaniu? Swoja droga, jesli postepem cywilizacyjnym nazywasz tracenie zycia z telefonem w dloniach to...sam sobie odpowiedz Moze nie zauwazyles (bo jednoczesnie stuakles cos tam na fonie) ale ja nie pisze o cofaniu sie wstecz, do szalasu na przyklad, tylko o tym, ze ludzie lykaja kazda marketingowa papke i kupuja telefony za pensje albo w kredyt. To przeciez chore z zalozenia!! Ps. Co do auta, mam nawet takie 20-to letnie, ma klime, ABS, nie ma telefonu i jedzie pod 300 km/h, wystarcza mi w zupelnosci Temat nie jest jednak o moralnych aspektach posiadania głupiofona tylko o samych telefonach forumowiczów. Ludzie spełniają wiele swoich marzeń za kredyty - np kupują rowery. Marzenie to marzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Dla mnie rozmowa toczy sie caly czas wokol telefonow, o ich sofcie, kto czego uzywa i jakie ma poglady na stare i nowe telefony oraz o zastosowaniu komorko w kolarstwie. Nikt nikogo nie namawial do klotni, a zwlaszcza do kolejnej wojny miedzy iOS a Androidem. Kazdy napisal kilka zdan co na ten temat mysli i to wszystko. Czasami nie rozumiem po co to cale forum, po co tematy skoro nie jest ono dla nas tylko dla Was - adminow, zarzadcow itd... przynajmniej takie mam odczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 ...Czasami nie rozumiem po co to cale forum, po co tematy skoro nie jest ono dla nas tylko dla Was - adminow, zarzadcow itd... przynajmniej takie mam odczucie. No to co tu jeszcze robisz??? Dowidzenia zatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 A wracając do tematu. Samsung Galaxy Ace 2 + CM10.1 + GPS fix Sent from my GT-I8160 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 ...Czasami nie rozumiem po co to cale forum, po co tematy skoro nie jest ono dla nas tylko dla Was - adminow, zarzadcow itd... przynajmniej takie mam odczucie. No to co tu jeszcze robisz??? Dowidzenia zatem A zeby czegos wiecej od ludzi madrzejszych od siebie i dysponujacych wieksza wiedza dowiedziec sie, ale tacy jak ty, niestety w podobny sposob czesto to uniemozliwiaja ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Zapraszam do bardziej cywilizowanego swiata, "sorry wujki z koziej wolki" Nieco inna perspektywa swiata w ktorym zyjemy. Jestem jednym z zylionow dojezdzajacych do pracy w Londynie i sam widze, jak sie to pozmienialo. Z szerokich gazet i grubych ksiazek, teraz wiekszosc na sluchawkach i z tabletami lub smartami przed twarza. Smart jest mega rozwiazaniem, muzyka, live TV, neews, ksiazki, gazety, przegladanie for, mail i co tam jeszcze sobie zyczysz, a wszystko za pare zloty lub za free i miesci sie w kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ktos juz moze uzywa nowego androida 4.3? Byc moze ktos go ma na SIII? Macie jakies spostrzezenia? Warto aktualizowac telefon do tej wersji? A co do IOSa czy Androida-jeden pies-wszystko jest produkowane w tej samej fabryce w Foxconnie Pytanie tylko czy wolisz wiekszy 5 calowy ekran, czy mini ekranik iphonowy? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmolo Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Smartfon to taki komputerek maluteńki. Wymyślony generalnie do dzwonienia. Ale jak potrztzreba coś więcej to mamy po reka. Nie ma sie co kłócić. Rzezniol a z ta pamiecia ograniczona do 16gb to roznie bywa. Trafiaja mi sie tel na serwisie gdzie właściciele maja w telefonach po kilka tys fotek. Po co im tyle ? Nie wiem. Generalnie nie chcial bym sie ograniczyc tylko do wbudowanej pamięci. Tapatlknięte z Galaktycznej es czwórki now Free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 13 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Tia, 4.3 zainstalowane na S4 , poza tym że łapie lagi przy pisaniu swype i dali brzydki zegarek to różnicy nie poczułem, jak muliło tak muli dalej. Jak wcześniej nie miałem powodu do narzekań na baterię to teraz coś szybko wsiąka, do tej pory nigdy nie udało mi się normalnym użytkowaniem rozładować telefonu przed końcem dnia, obecnie bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Te 16 GB jest przeznaczone pod chmurę. Jeżeli ma się abonament z nieograniczonym internetem i kogoś stać na komercyjny dysk od google, to w niczym to nie przeszkadza. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hoobercik Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Moim mistrzem jest Samsung Galaxy S3, teraz po wypróbowaniu smartfonów innych firm nie kupiłbym już nic innego jak Samsunga, chyba że IPhone Wolę przede wszystkim te z Androidem, a że często potrzebuję skorzystać z Team Viewera (super aplikacja - można zdalnie sterować kompem ) to przydaje się sprawnie działający kom. A i zdjęcia też robi niczego sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Tia, 4.3 zainstalowane na S4 , poza tym że łapie lagi przy pisaniu swype i dali brzydki zegarek to różnicy nie poczułem, jak muliło tak muli dalej. Jak wcześniej nie miałem powodu do narzekań na baterię to teraz coś szybko wsiąka, do tej pory nigdy nie udało mi się normalnym użytkowaniem rozładować telefonu przed końcem dnia, obecnie bez problemu. Nie jesteś osamotniony Najwięcej narzekań jest ze strony użytkowników Galaxy SIII. http://www.benchmark.pl/aktualnosci/samsung-galaxy-s3-smartfon-android-4-3-problemy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmolo Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Maniak trzebq bylo poczekać z updatem do 4.3 . Niech inni zassaja i potestuja. Ja ciagle mam 4.2.2 ze starym bootloaderem. Robie co chce, do tego root i czyscisz sysyem ze zbędnych plików wciśniętych przez Samsunga. Naprawde nie mam powodow do narzekań. A uwierz mi ze wybredny jestem . Tapatlknięte z Galaktycznej es czwórki now Free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 ja za to mam nokię 6300 i nie mam kłopotów z żadnym systemem operacyjnym a tel. super, metalowy ciężki, długo bateria trzyma, można wysyłać sms... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 14 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 No właśnie naciąłem się na update z nowym bootloaderem i od tego czasu telefon chodzi kiszkowato, więc stwierdziłem że nie mam nic do stracenia tylko zasysać 4.3 tym bardziej że początkowe relacje były bardzo entuzjastyczne. Ostatni soft ze starym bootloaderem + root + czyszczenie śmieci samsunga i telefon chodził jak złoto. Ogólnie jak to masz ten soft to się ciesz i niech cię ręką boska broni przez zmianą. Knox to szajs jakich mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmolo Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Maniak ale jak znasz temat to da rade to rade zrobic na nowo. Problem tylko z flaga Knoxa ze sie zmieni. Ale jak ci nie zalezy na gwarancji. Wgraj nowego softa, wipe, root potem wywalasz powiadomienia Knox i gra. Jedyny problem to naruszenie flagi. Ale i to chlopaki ogarna pewnie za jakis czas. Jak wgrasz czystego softa z wipe to tel ci przyspieszy. Tapatlknięte z Galaktycznej es czwórki now Free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 14 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Wiem, obczytałem temat. Przeżyje, na razie nie ruszam flagi, aż tak bardzo mi nie zależy, jedyne czego potrzebuję to tego żeby telefon chodził płynnie. Może szajsung poprawi sam trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Podpale was trochę ;D Lagująca aktualizacja do 4,3 na S4 jest przez samsunga wypuszczona celowo i z pełną premedytacją ... Jak 4,3 ewentualnie 4,4 będzie chodzić płynnie i za*&*^biście na S4 to kto w przyszłym roku kupi S5 ? Nie wierzę że specyfikacja S4 jest niewystarczająca na 4,3 (niemal identyczna w HO z andkiem 4,3 radzi sobie świetnie). Nie wierzę ze inżynierowie Samsunga z własnej nieprzymuszonej woli wypuścili knota na rynek ... Natomiast wierzę że marketing dba o wpływy do kasy firmy i już szuka przyszłych klientów na nowe topowe słuchawki sugerując że ta specyfikacja już nie jest świeża i z każdą następna aktualizacją będzie gorzej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 15 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Przecież to od dawna wiadomo. Tak samo czemu po pół roku siadają już baterie? Albo czemu nie zrobiono telefonu z normalnego materiału tylko plastic fantastic? Dlaczego system którego ideą jest otwartość został przez samsunga zamknięty i zabezpieczony? Jasne są custom romy ale równa się to żegnaj gwarancjo. To mój pierwszy i ostatni samsung prawdopodobnie właśnie przez cyrki jakie odprawiają z systemem, w domu mam xperie z1, lata pięknie, nieużywana trzyma ponad tydzień prąd, powoli ostrze sobie zęby na Z2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmolo Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Michale ale 4.3 wcale nie zwalnia s4. Problem jest jak znkazdym systemem. Co jakis czas wypada go odświeżyć. Dla mnie nie manproblemu wgrac czysty nie brqndowany soft na czysto . Ale problem jest dla uzytkownikow którzy dostaja taki tel ho konsultantka poleci. Ja nie narzekam na s4. Ja jestem gadżeciarzem , dodatkowo branża w jakiej siedzie to troche wymusza. W zwiazku z tym wiele zeczy ktore są nie do obejscia przez Kowalskiego dla mnie nie stwarzaja mega problemu. Wszystko da sie obejsc. Tapatlknięte z Galaktycznej es czwórki now Free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bva Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Przecież to od dawna wiadomo. Tak samo czemu po pół roku siadają już baterie? Albo czemu nie zrobiono telefonu z normalnego materiału tylko plastic fantastic? Siadajacej baterii nie zauważyłem ani przez 2 lata używania i9000, ani przez rok i9300. "Plastikowy" tył możesz sobie wymienić za grosze i masz nowy - w czym problem? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Może powinniśmy się podzielić na osoby chcące używać telefon bez przeróbek i jednocześnie niezadowolone z jego działania i osoby rootojące każdy telefon który wpadnie im w rękę? Ja też jestem w tej chwili po wgraniu niebrandowanego softu do mojej S3. Działa podobnie jak do oryginalnego z T-mobile, ale ogromny plus za brak niechcianych aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Korzysta ktoś może z Samsunga Solida C3350? Bo słyszałem że ma jakieś problemy z klapką która się sama odkręca a muszę któregoś Solida wybrać. GPS mi niepotrzebny bo mam osobny odbiornik a tego radia "bezsłuchawkowego" mi szkoda okropnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmolo Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Mike 8 na 10 sztuk wracalu u nas na gwarancje z powodu tych klapek. Autoryzowany serwis wymienia na takie same. Nie ma opcji poprawy tego. Ale jesli raz wlozysz karte i zamkniesz klapke to da sie zyc. Generalnie lipa z ta klapką. Pixon zaden smarfon ktory zakupilem nie dzialal dluzej niz kilka minut na standardowym sofcie. Jak tylko wrocilem do domu/ pracy z nowym tel od razu byl grzebany. Takie zboczenie. Pozdrawiam Tapatlknięte z Galaktycznej es czwórki now Free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Dzięki wielkie za info. Tato pewnie przeżyje z tą klapką bo potrzebuje głównie pyłoszczelnego telefonu ale ja zdecyduję się na 2710 bo na rowerze różne rzeczy się dzieją a przynajmniej będę spokojny o telefon. No i latarka w 2710 jest dużo lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.