demek Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Moja matka uzywala xperie x8 przez 2 lata i nic jej sie nie zamulilo po tymze czasie, siostra ma htc desire z i podobnie. Mnostwo znajomych ma androidy i nikt nie ma takich problemow. A maja tez i jakies wynalazki. Ja wybralem motorole defy ze wzgledu na wodoszczelnosc i mozliwosc uzycia jej na kierownicy roweru. Nie wiem jak dziala stockowy rom bo po rozladowaniu i naladowaniu telefonu wpadl na poklad custom. Zero problemow. Co do aplikacji z mapami to wyobraz sobie, ze dzialaja i to dzialaja bez problemu. A telefon dziala dluzej niz fajfon (bez obrazy ale spoobala mi sie ta nazwa) Jak pisalem wyzej, fanem androida nie jestem. Ale ma jedna zalete w stosunku do ios, moge bez rootowania i cudowania dopasowac telefon pod siebie. Zbedne aplikacje mozna usunac. Co mozna wiecej jest w filmie u gory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bva Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 nie mam czasu na bawienie sie, kombinowanie i przystosowanie urzadzenia, zeby w koncu dzialalo, bylo stabilne oraz by aplikacje byly kompatybilne. Żeby działało??? Każdy Android 'out of the box' działa tak jak fabryka chciała - w zależności od sprzętu ma więcej lub mniej ficzerow - i nic NIE TRZEBA kombinowac. Kombinują ci co chcą bo mogą. Napisales, że po wpisach na różnych forum widzisz jakieś ludzie maja problemy - wrzucają niedopracowane customowe romy przygotowane przez dzieciaków to mają. Po tym wpisie widać, że po prostu osobiście nie znasz tej platformy, wiec proponuje ograniczyć swoje wypowiedzi do opisywania, a właściwie chwalenia iOS... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 No niezupelnie, mialem galaxy sII i po 1,5 roku uzytkowania nie dalo sie korzystac z telefonu. Dopiero po wyczyszczeniu systemu znowu bylo ok. Wiec swoje wnioski wyrazam na wlasnych doswiadczeniach, gdzie w iOS takiego czegos nie uswiadczylem, tez opisalem kilka postow wczesniej ze mialem do czynienia z wczesniejszymi systemami i systuacja byla podobna, choc mimo wszystko czesciej sie to zdarzalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Ty masz takie a inni takiego problemu nie mieli...i mozna tak bez konca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 22 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Będzie tu spokój? Czy trzeba rozgonić towarzystwo ? Wojny systemowe iOS vs. Android Nikon vs. Canon Etylina vs. Diesel Każde rozwiązanie ma swoje plusy i swoje minusy. Pozostańmy przy tym i wróćmy do normalnej dyskusji bez przepychanek co lepsze itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 to jeszcze wszystkich systemow nie przerobiles ;p A gdzie jest napisane ze 'wszystkie'? W kazdym te najwazniejsze opanowane, a reszta nawet nie ma sensu sie zajmowac ;-) Chce przypomniec, ze wojen systemowych nie rozpoczolem, nie prowokowalem, lecz staralem sie pomoc usunac zdjecia z strumienia zdjec w iOS, oraz napisalem, ze roznych systemow mobilnych troche namacalem. Oczywiscie znalazla sie jak zwykle osoba, ktora do czegos musi sie przyczepic i musi wychwalic cokolwiek z czym ma do czynienia. Mniejsza o to, w kazdym razie nawet jesli tak bylo, dyskusja toczyla sie wokol komoreczek i ich systemow i zwiazana byla z tematem. Niestety poraz kolejny znajdzie sie p... admin ktoremu cos nie pasi. W takim razie po co komu forum skoro nie mozna na nim podyskutowac. I prosze mi nie wysylac wiadomosci priv ze strony admina, bo jestescie smieszni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 · Ukryte przez Piksel, 31 Października 2013 - Brak powodu Ukryte przez Piksel, 31 Października 2013 - Brak powodu mam na sprzedaz Xperie L prawie nowke 3 miesieczna za 650/700 Pisać na fb https://www.facebook.com/adzian26 osobiście mam galaxy note 2 Odnośnik do komentarza
MarianST Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Sony Xperia miro na androidzie, tani prosty smartphone polecam jak za taka kase Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carrerakraken Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Nexus 4 Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 @@carrerakraken, Powiedz mi ... mocno doskwiera ograniczenie pamięci do 16 GB ? Nexus 4 jest to jedna z opcji rozważanych przez mojego szwagra i jedyne co tak właściwie blokuje decyzję to ta pamięć ... Ile z tych 16 GB pozostaje dla użytkownika na pliki ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Sony Xperia T, android 4.1.2. Póki co najlepszy telefon jaki miałem do tej pory, po przesiadce z BB 9700 BOLD o dwa nieba lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carrerakraken Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 @@carrerakraken, Powiedz mi ... mocno doskwiera ograniczenie pamięci do 16 GB ? Nexus 4 jest to jedna z opcji rozważanych przez mojego szwagra i jedyne co tak właściwie blokuje decyzję to ta pamięć ... Ile z tych 16 GB pozostaje dla użytkownika na pliki ? Pozdro System zajmuje około 3 GB. Mam na nim około 3 GB muzyki, 2.7 GB aplikacji (2 duże gry - Dead Space i RR3) i zostało mi 6.7 GB. Na początku też miałem obawy co do tego, bo posiadałem Motkę Razr z kartą pamięci, ale nie jest aż tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ludziska, moze napiszecie tak calkiem szczerze do czego uzywacie tych swoich wyszukanych fonow bo czytajac te posty ma sie wrazenie, ze latacie tym co najmniej na Ksiezyc. Tymczasem spedzajac naprawde sporo czasu na lotniskach i w samolotach widze, ze ludziska albo graja w cos tam, albo siedza na FB czy czyms podobnym, ewentualnie z czynnosci bardziej zaawansowanych to pisza maile.Mam wrazenie, ze niezle wpadliscie w ta marketingowa nagonke na "nowsze i lepsze". Teraz troszke inaczej, w kraju gdzie nowy smartfon kosztuje co najmniej srednia krajowa, co 3-ci dzieciak ma takiego. Madry z nas narod, tylko potem sie dziwi, dlaczego na ulicach same banki i komorkowcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micen Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ja używam Samsunga S2 do wszyskiego - endo, fb, i tona maili. W sumie nie otwieram laptopa w domu, pracuję telefonem. Czytam o wyższych modelach, ale jak pomyślę że mam dołożyć 1000 i dalej będzie tak samo wszytsko pracować to wolę płacić kredyt. Chociaż kusi większy ekran - ale wtedy nie wejdzie do torebki podsiodłowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Mojej ceglły uzywam glownie do dzwonienia i smsowania, ale tez do siedzenia na necie, jako aparatu, jako trackera podczas chodzenia po gorach, biegania i jezdzenia na rowerze no i do zabawy, grania itd :-) Wysłane z budki telefonicznej za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ludziska, moze napiszecie tak calkiem szczerze do czego uzywacie tych swoich wyszukanych fonow bo czytajac te posty ma sie wrazenie, ze latacie tym co najmniej na Ksiezyc. Każdy używa do tego czego chce ... Smartfon to sprzęt , który łączy w sobie narzędzie do pracy i rozrywki ... Każdy kupuje sobie taka zabawkę na jaką ma ochotę i na jaką go stać i jaka mu jest potrzebna proste ... Ty może tylko dzwonisz i SMS`ujesz ... inni dzwonią, SMS`ują, piszą maila, przeglądają www, pilnują kalendarza nawigują / zapisują track trasy, lubią zagrać w grę o bardziej zaawansowanej grafice i fabula niż Snake, oglądają filmy, słuchają muzyki ... Lepiej się pochwal czego ty używasz Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carrerakraken Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Maile, FB, allegro, czytanie for internetowych, granie. Każdy korzysta z telefonu inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Każdy używa do tego czego chce ... Smartfon to sprzęt , który łączy w sobie narzędzie do pracy i rozrywki ... Każdy kupuje sobie taka zabawkę na jaką ma ochotę i na jaką go stać i jaka mu jest potrzebna proste ... Ty może tylko dzwonisz i SMS`ujesz ... inni dzwonią, SMS`ują, piszą maila, przeglądają www, pilnują kalendarza nawigują / zapisują track trasy, lubią zagrać w grę o bardziej zaawansowanej grafice i fabula niż Snake, oglądają filmy, słuchają muzyki ... Lepiej się pochwal czego ty używasz Pozdro Juz chyba tutaj wczesniej pisalem, Nokia N8. Kupiona prawie 3 lata temu. Zaplacona przez projekt. Sam nigdy bym nie wydal wiecej niz paru zlociszy na telefon. Swoja droga nadal dziala bez szwanku. Moja praca to miedzy innymi bardzo czeste i bardzo dalekie podroze, wiec teoretycznie jestem idealnym kandydatem do posiadania naj-smartfona. Jesli chodzi o to, czego uzywam to na pewno dobry aparat do kopiowania fragmentow dokumentacji i zdjec na projektach. Czasem darmowa nawigacja, ktora w Europie dziala swietnie. Czasem muza, czasem net, kalendarz. Nie uwazam, ze do wymienionych zadan potrzebuje fona za 3 tysiace i nie uwazam by ktokolwiek potrzebowal. Ludzie po prostu kochaja gadzety i chwalenie sie nimi. W takiej Rosji to wrecz razi po oczach. W modnych klubach ludzie zamiast bawic sie i rozmawiac, siedza i stukaja w swoje fony. Wyglada to zabawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 O jest ktoś kto ma podobne poglądy do moich. Ja mam dość stary telefon sony ericsson w810i i wierzcie albo nie ale jest on dla mnie wystarczający. Nie lubię jak jakieś korporację wmawiają mi oraz wszystkim ludziom co jest potrzebne a co nie, jaki telefon wybrać i jakie nowe funkcje są niezbędne. Ludzie (zwłaszcza młodzi) łykają papkę marketingową niezwykle łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 W modnych klubach ludzie zamiast bawic sie i rozmawiac, siedza i stukaja w swoje fony. Wyglada to zabawnie. Nie tylko w klubach, również na ulicy, autobusie, szkole etc. Nieodwracalny postęp cywilizacyjny i jednocześnie zmienia się nastawienie do życia w społeczeństwie. Życie nie zmienisz tego. Tobie wystarcza 3 letnia Nokia innym telefon rok po premierze już wydaje się przestarzały. Można tak dywagować o wszystkim: po co ci drogie auto, kup sobie coś 10 letniego, po co ci dom wolnostojący lepszy szałas, po co ci nowy telewizor lcd skoro czarnobiały z ubiegłej epoki jeszcze działa i spełnia przeznaczone funkcje. Bardzo proszę o powrót do rozmowy stricte o telefonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 A o czym jest rozmowa, jesli nie o telefonach? Czytasz wogole to co forumowicze pisza....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ja po przygodzie z HTC Desire Z od 2 miesięcy mam LG L7 II. Głównie wziąłem go dla baterii, gdyż HTC czasami już w godzinach wieczornych domagał się prądu. W LG przy podobnym użytkowaniu jak HTC bezporblemowo wytrzymuje 3 dni. Bardzo dobrym przykładem jest aplikacja Navime. Przy najczęstszym odczycie pozycji HTC tracił 10-12% na godzinę i najczęście w wyprawy 8-10 godzinnej wracałem z pytaniem "Wytrzyma czy nie?". W LG po 6h zapisu trasy mam jeszcze ponad 70%, a przy dobrym sygnale nawet 80%. Głównie na tym mi zależało i jak dla mnie bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Pixon, a o czym ja prawie jesli nie o telefonach i ich zastosowaniu? Swoja droga, jesli postepem cywilizacyjnym nazywasz tracenie zycia z telefonem w dloniach to...sam sobie odpowiedz Moze nie zauwazyles (bo jednoczesnie stuakles cos tam na fonie) ale ja nie pisze o cofaniu sie wstecz, do szalasu na przyklad, tylko o tym, ze ludzie lykaja kazda marketingowa papke i kupuja telefony za pensje albo w kredyt. To przeciez chore z zalozenia!! Ps. Co do auta, mam nawet takie 20-to letnie, ma klime, ABS, nie ma telefonu i jedzie pod 300 km/h, wystarcza mi w zupelnosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 ale ja nie pisze o cofaniu sie wstecz Masło maślane :-) ja tez nie wyobrażam sobie życia bez telefonu z GPS mailem internetem i takimi innymi jak ktos to nazwał "bajerami". Nie uważam tego jednak za podarzanie za trendami czy szpanerstwo. Po prostu mam komputer w kieszeni a ten na biurku używam coraz rzadziej ;-) Wysłano przy użyciu Tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 7 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Bardzo proszę o powrót do rozmowy stricte o telefonach. ...A nie licytowaniu się po co to komu taki telefon drogi... A o czym jest rozmowa, jesli nie o telefonach? Czytasz wogole to co forumowicze pisza....? Czytam i co widzę: Twoje pisanie na co drugiej strony że masz super wypasionego Iphona. Na co drugiej stronie wypisywanie jaki to IOS jest świetny a wszystko inne to dno. Podżeganie do kłótni z innymi uzytkownikami, za to jest również ostrzeżenie na forum. Teraz dochodzi lament następnej osoby która nie rozumie dlaczego ludzie kupują takie drogie telefony i się wręcz naśmiewa z "błaznów" idących za marketingowym bełkotem mając w swoim garażu (w podpisie) wystawione rowery za grubo ponad 15.000 zł. To jest dopiero hipokryta. Nie wystarczyłby Ci Romet do jazdy? Też ma koła, pedały, kierownicę. Na tym dojedziesz i na twoim Giancie również. Jeśli kogoś stać to czemu nie mieć czegoś lepszego = droższego? W większości Polaków jest powszechnie spotykane zjawisko przejawiającej się zazdrości... Dalej tak ma się dyskusja toczyć? Zakończmy na tym co zostało napisane i wróćmy do wymiany spostrzeżeń o telefonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.