Pedziwiatr Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Od zawsze używam Sony Ericssonów i złego słowa powiedzieć nie mogę. Najpierw t290, k508, k750 a teraz w810 którego już mam prawie 6 rok i ani razu nie był w serwisie. @@Pedziwiatr, Pochwal się jeszcze jaki był to SE bo ja mam odmienne doświadczenia z tą marka ... "wieszasz psy" a my nie wiemy z jakim sprzętem mamy do czynienia Nie wiem jak Galaxy ACE 2 (z parametrów wynika że nie jest demonem specyfikacji i z tego co pamiętam w tej cenie da się kupić coś lepszego) ale na pierwszą wersje ACE mój szwagier natomiast psioczy "wieszając psa" na Samsungu Pozdrawiam No to już mówię. Mam wciąż SE c702. I to mój najgorszy tel. jaki miałem. Ale robi najlepsze foty ze wszystkich, i filmy. A moja dziewczyna ma Xperia 10 mini. Ona tylko trochę mniej narzeka. Ale aparato-kamera też dobra. Tez mam takie wrażenie ... W Galaxy ACE szwagra wieczne problemy z GPS`em i rejestracją tras na endomondo ... Kumpel z Galaxy S + co kilka dni ma problem z siecią ... niby telefon działa, nie zawieszony, niby w zasięgu ale nie zadzwonisz na i nie dodzwonisz się ze słuchawki ... Ja z Samsungów jestem wyleczony prędzej polecę jego rodaka LG Pozdro No i dlatego pytam. Akurat ja najwięcej używam w tel - telefonu właśnie, no i do tego GPS, no i jeszcze foty robię jak jest okazja. A tu 2 pierwsze rzeczy kaput. Jeszcze biorę pod uwagę Lumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieloczek100 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 @@zieloczek100, jak się czyta takie rzeczy, to przychodzi tylko jedna rzecz do głowy. Kup pan sobie cegłę, bo nie wyobrażam sobie takie rzeczy odwalać z telefonem Wiesz to raczej nie były zapanowane działania, rzut 10m w górę nie był rzutem mojego wykonania a mojego kolegi, inne zdarzał się podczas normalnego użytkowania telefonu. Po co miałem kupować cegłę jak miałem K750i? - na jedno wyszło ;D Kolega też miał tego Sonego i pewnego razu idąc się kąpać powiesił spodnie na wannie, usłszał "chlup" telefon zanurkował, wyjął go z wody, wyjął baterię, położył na grzejniku, po kilku dniach złożył i używał go do czasu do póki nie uderzył nim o ziemię tak, że uszkodził wyświetlacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TechN9ne Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Ja korzystam aktualnie z Samsunga Galaxy N7100 Note 2, kolor: Titanium Grey. Naprawdę przyjemny telefon, sporo bajerów i ogromne osiągi. Jedynie problem z jego umieszczeniem podczas jazdy samochodem, bo naprawdę ciężko znaleźć akurat w moim jakiś dobry schowek. Muszę napisać chyba temat dot. uchwytów na rower, chyba że taki znajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Note 2 na rower ?? To chyba tylko tak : Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TechN9ne Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Poprawiłeś mi humor, ale tak na serio to są jakieś uchwyty godne polecenia? Nie bede specjalnie karty przekładał, by iść na rower. Jutro o 5 wstaję i robię trasę, ciekawe jak bardzo wygodnie się pojedzie. Kurcze, to moja pierwsza z nim. Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieloczek100 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Nie żartuj sobie Przecież on pół kierownika Ci zasłoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Troche przesada juz taka przekatna ekranu. Mimo telefon powinien zachowac swoje granice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martynos Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Nokia 5528, której ja nie mogę teraz używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Niedlugo telefon bedzie sluzyl takze jako telewizor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Są już jakieś chińskie wynalazki co odbierają telewizje ten z projektorem nawet. Poza tym podróbki wszystkiego made in china po prostu wymiatają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 18 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Z Nokla naciął się mój kuzyn. Kupił E72 bodajże za 200zł. Jeszcze wtedy kosztowała z 800zł. Taki podjarany pokazuje mi ten telefon, ale coś od razu się nei zgadzało. Rozdzielczość i kontrast wyświetlacza do bani, slot na karty dual sim. Oglądam dokładnie ten telefon, a tu zamiast Nokia to jest Nokla Gruszka super! ;] @@czarusblitz, ma rację z tą wielkością telefonu. Użytkuje w tej chwili S3 z 4,8". Według mnie mógłby mieć 4,6 lub nawet 4,5". Byłby jednak bardziej poręczniejszy w codziennym użytkowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 2i Ja kiedys kupilem, a wlasciwie zostalem oszukany przy zakupie iphona 4, kupilem na allegro i tez przyslana zostala mi tandetna chinska podroba. Bylo tak samo, slaba rozdzielczosc, slabe kolory, dual sim i menu pol polskie, pol chinskie. Skonczylo sie sprawa w sadzie i zwrotem pieniedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Gdy jeszcze bawiłem się w serwis telefonów trafiła do mnie uszkodzona chińska Nokia N95 . Była tak perfekcyjnie podrobiona że dopiero podczas jej demontażu odkryłem że to podróbka . Zgadzało się dosłownie wszystko ... za wyjątkiem śrubek skręcających obudowę wyświetlacza . Był to telefon bez chińskich wodotrysków typu dual-sim, nawet pudełko się idealnie zgadzało ... Mina klienta jak się dowiedział że to podróbka był nietęga ... starał się mi wmówić że się mylę, że to ja podmieniłem telefony ... sprawa prawie oparła się o policję ... Dopiero Nokia Polska rozstrzygnęła spór dekodując IMEI telefonu z pudełka . Szkoda ze był uszkodzony i nigdy nie zweryfikowałem jak wyglądało oprogramowanie tego telefonu. @@Pixon, Tak zdecydowanie tak 4,5 cala to granica idealnego rozmiaru ... Jak 4,3 cala w Xperii Arc było delikatnie za mało tak 4,7 w One X`ie jest dla mnie delikatnie za dużo Coraz więcej słyszę opinii o przerośniętych wyświetlaczach współczesnych smartfonów z górnej półki ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 18 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Mnie tam 5cali w S4 pasuje, jak biorę do ręki lumie 920 z jej 4,7cala to juz mi sie wydaje maleństwo i nie chcę wracać, chociaż to chyba zasługa gabarytów telefonu. S4 jest przyjemnie cieniutki i dosyć zgrabny, dosyć przyjemnie się go trzyma. Kwestia jeszcze samej jakości wyświetlaczy, bo producenci gonią za rozmiarem a zapominają o reszcie. Dla przykładu: lumia 920 ma rewelacyjna jasność i szybkość, fajne czernie ale duże problemy z kolorami, są jakieś zgaszone, biel nie jest bielą bo miejscami są bardziej żółte miejsca a podświetlenie jest nierównomierne (co ciekawe tańsza 820 nie ma takich odbić), a galaxy S4 super przyjemne kolorki, rewelacyjne czernie ale za mała jasność, w słońcu jest problem i wyraźnie smuży przy przewijaniu tekstu, aż mnie to wkurza czasem w dodatku AMOLEDy sie wypalają, ludzie po czasie mają np. cień klawiatury ekranowej wypalony na wyświetlaczu. Szkoda, przecież to wszystko można zrobić lepiej, bardziej dopracować detale ale no coś musi być nie tak żeby potem nowy lepszy model sprzedać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Dla mnie zas idealny rozmiar to w granicach 4 cali, 4-4,3 cala. Przy wiekszych przekatnych to telefon jedna reka ciezko obsluzyc, ciezko nosic w kieszeni i juz nie wspomne, ze komicznie wyglada przy uchu, zaslaniajac prawie cala glowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quub Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ja posiadam telefon marki Nokia model N8. Smartfon który wytrzymuje naprawdę dużo, w case'ie jest właściwie niezniszczalny przy czym posiada wiele przydatnych funkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Dla mnie zas idealny rozmiar to w granicach 4 cali, 4-4,3 cala. Przy wiekszych przekatnych to telefon jedna reka ciezko obsluzyc, ciezko nosic w kieszeni i juz nie wspomne, ze komicznie wyglada przy uchu, zaslaniajac prawie cala glowe. Zgadzam się... stąd celowałem w One S.... Ale z tel z większym wyświetlaczem...zawsze można se w pingla popykać...jak się stół napatoczy .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ma ktoś telefon w Play ?? Jak z zasięgiem poza dużymi miastami ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quub Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ma ktoś telefon w Play ?? Jak z zasięgiem poza dużymi miastami ?? Większych problemów jakoś nie miałem nigdy na wsi innym niezurbanizowanym terenie Zasięg gubi w górach ale to normalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Z PLAY nie ma problemu, poniewaz PLAY ma umowe z PLUSEM i ORANGE, ze moze korzystac z ich nadajnikow, wiec telefon sam przelaczy ci sie na nadajnik zewn. sieci jak straci zasieg z nadajnikami PLAY. Ja mimo wszystko wylaczylem automatyczne przelaczanie nadajnikow, korzystam wylacznie z nadajnikow PLUSa. Nie mam problemow z zasiegiem, nawet na wiochach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Z PLAY nie ma problemu, poniewaz PLAY ma umowe z PLUSEM i ORANGE, ze moze korzystac z ich nadajnikow, wiec telefon sam przelaczy ci sie na nadajnik zewn. sieci jak straci zasieg z nadajnikami PLAY. Ja mimo wszystko wylaczylem automatyczne przelaczanie nadajnikow, korzystam wylacznie z nadajnikow PLUSa. Nie mam problemow z zasiegiem, nawet na wiochach. Dlaczego przełączyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Nie przelaczylem lecz wylaczylem. A dlatego, ze Plus ma dobry zasieg i to mi wystarcza. Natomiast czesto mialem, ze mialem 1, 2 kreski Play i telefon w tym tkwil, zamiast przelaczyc na nadajnik Plusa, ktory mial full zasieg. Poprostu telefon przelaczy sie na inny nadajnik po straceniu w zupelnosci zasiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SquashPL Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 LG L9 OC. 1100MHz Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagins Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Play nie gubi zasięgu tak jak to ma miejsce w Erze, tzn T-Mobile. A odnośnie komórki: Wkurzało mnie, że rowerowe wypady z włączonym Endomondo potrafiły zżerać około 80% baterii. Dlatego też szukałem czegoś z dużą baterią, lecz zarazem czegoś funkcjonalnego. No i kupiłem Pentagram Monster. Ogromna wręcz bateria, dualSIM oraz typowe funkcje smartphone'a średniej klasy. Fajną rzeczą jest dualSIM. Jako jedna karta siedzi zwykła, służąca do rozmów; natomiast druga jest przeznaczona do Internetu (właśnie oczekuję na kartę Aero2). Kto by parę lat temu pomyślał - darmowy Internet w telefonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 A napisz w jakim czasie zzeralo ci te 80%? Bo jesli pojechales na caly dzien to zaden telefon lepszy nie bedzie. Ja uzywam Endomondo Pro na iOS, i w wersji Pro masz tryb oszczedzania baterii, gdzie przy okolo 3-4 godz treningu zzera mi okolo 30% baterii. Uwazam wiec to za wynik bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.