Skocz do zawartości

[telefony] Guglowaty Android vs Łindołsowskia Nokia vs Ajphonowski iOs vs Cegły z Geriatrii

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Wedle nowych badań 64% hamerykanów, którzy nabyli ajfon-sr@jfon zamiast Jeżyny, zamierza wrócić do BB z klawiaturą.

Jea! Pamięć mięśniowa plus klawka  to jest to, a nie jakieś szklane wymysły.

Wysłano z BlackBerry® w Orange

IPhone 5. Jak dla mnie to nie telefon, tylko fajny gadżet.

A wedlug mnie fajny gadzet to taki Galaxy S3 czy 4. Iphone to wlasnie tylko telefon, troszke zostal w tyle jesli chodzi o rozne "bajery" w telefonach, juz nie mowiac o tym, ze jest po prostu maly

A wedlug mnie fajny gadzet to taki Galaxy S3 czy 4.

Może trochę źle sformułowałem. Większość obecnych telefonów to gadżety. Osobiście nie przepadam za Samsungami i ich nakładką.

Pewnie chciałbym poeksperymentować z produktami Apple, ale jednak ich cena jest dość wysoka. Nie wiem, czy to idzie w parze z jakością, czy bardziej chodzi o prestiż marki.

Cena Iphonow jest taka sama jak cena telefonow pokroju Galasy S3, czy S4... W zaleznosci ktorego Phona bys chcial

Np Galaxy S4 kosztuje 2200zl, czyli tyle samo ile Iphone 5 :) Mowie oczywiscie o cenach rynkowych np w komisie z telefonami (obydwa nowe z gwarancja)

Kiedys, tak jak ty bylas zafascynowana apple wiec dla zaspokojenai swoich potrzeb kupilam sobie Ipoda Nano ;) Sluzy mi do tej pory i sie nie popsul pomimo to ze juz pare razy ladowal na asfalcie. Obecnie, przeszla mi juz mania i stwierdzam , ze appla zarabia tylko na marce. Jedyna rzecza ktora moglabym chciec przetestowac to system Leopard i jakis macbooczek, gdyz te systemy sa wydajniejsze od windowsa i lepiej sprawdzilyby sie podczas obrobki zdjec. Jednak cena 8tys za komputer nie przyciaga :)

Madzia, nie pisz bzdur.

Iphone 5 zaraz po premierze kosztował 3,3k pln (wersja 32GB)

Galaxy S4 16GB 2,8k od ręki.

Z tym, że ceny samsungów, nokii, czy sony, błyskawicznie maleją, a ajfonów  - nie.

Obecnie iphone 5 na allegro kosztuje koło 2,7k pln za nówkę a galaxy S4? 2,1k pln...

Więc to co piszesz, to zwyczajne bzdury.

• Mod Team

Chętnie na PW otrzymam sensowne wytłumaczenie dlaczego nie kupować telefonu w komisie, bo dziwi mnie takie podejście do sprawy. ;)

Fakt faktem jak ma się tutaj wywołać burza wielbicieli jednego czy drugiego telefonu to poprzestanmy na tym co jest i nie piszmy wiecej co jest lepsze.

Dlaczego na PW? Chętnie wyjaśnię to tutaj.

Pierwsza kwestia jeśli chodzi o gwarancję. Często telefon z komisu mają gwarancję serwisową, bardzo krótką, naprawiane są w komisie, przez ludzi z wątpliwym pojęciem, o sprzęcie. Do tego są dwa związane ze sobą oszustwa. Chodzi mianowicie o VAT marża, a mianowicie telefon kupiony w komisie, z takim paragonem NIE UPRAWNIA do skorzystania z gwarancji producenta. Tak samo jest, gdy dostajemy podbitą kartę przez jakiś sklep, a do tego dowód zakupu VAT marża, co po pierwsze nie uprawnia do przedłużenia gwarancji tak jak to sugerują sprzedawcy (liczy się data z karty gwarancyjnej a nie z dowodu zakupu) ponadto jesteśmy zdani na łaskę przyjmującego taki telefon na gwarancji producenta, gdyż wg. prawa gwarancyjnego nie posiadamy dowodu zakupu.

Druga kwestia to stan techniczny i oryginalność produktów. Tutaj chodzi głównie o modele 2letnie i starsze, w których często wymieniane były ekrany, szybki (digitizery), taśmy itd. oczywiście na najtańsze zamienniki, a taki produkt sprzedawany jest jako oryginalny, z gwarancją serwisową. Dlaczego tak się dzieje? Prosta przyczyna. Komisy mają odbiorców wśród ludzi nieobeznanych, niekoniecznie bogatych, którzy chcą kupić szybko, tanio i pewnie. Na tym komisy żerują. Gdyby wszystko było tak piękne, a ceny niższe niż na allegro, to z czego by się utrzymali?

Ja tylko powiem ze kupiłam telefon w komisie drugi raz i drugi raz mam podbitą kartę gwarancyjną danymi sklepu z załączonym paragonem. 2 lata gwarancji producenta a nie sklepu. Telefon jest nowy , niewyjmowany wcześniej z pudełka, a dowodem na to jest oryginalna plomba producenta którą było zabezpieczone opakowanie. Pochodzi od jednej z sieci komórkowych. I dla mnie to tyle jeśli chodzi o rzekome problemy po kupnie telefonu z komisu .

Hmm kupowanie w komisie telefonu, to tak jak kupowanie w komisie samochodu. Ja osobiście nigdy nie kupuje telefonów w komisach, a zawsze używane od osób prywatnych i NIGDY nie miałem z tego powodu nieprzyjemności. Staram się kupować telefon w idealnym stanie, najlepiej z aktualną jeszcze gwarancją.

Kupowanie od osób prywatnych ma swoje plusy: wiemy dokładnie co kupujemy, zazwyczaj można kupić taniej niż w komisie. Ma też minusy, nie mamy bezpośredniego dowodu zakupu.

A ja 10 miesięcy temu kupiłem używanego Galaxy Spica (I5700) i działą do dziś idealnie :)

Tylko ja wole kupic w komisie nowy telefon niz uzywany od osoby prywatnej... Do tej pory zawsze bralam telefon w bo, ale jesli chca ode mnie 1000zl za telefon przy abo 90zl to wole doplacic 5 stowek i miec taki sam telefon przy abo 49zl :) Dla mnie proste i logiczne, a przy tym mam pelna gwarancje i ZERO nieprzyjemnosci.

Nie wiem jakie komisy sa w Waszych ale ten z ktorego skorzystalam ja, to nie jest jakis zabarowy frajer, ktory sprzedaje telefony, tylko normalny sklep w na glownej ulicy w miescie

Samsung Galaxy S 3 nowe z gwarancją. Wczesnej miałam Sony U tez z komisu, również nowe z gwarancją producenta 24 miesięczną.. S3 kosztowało niecałe 1500zl . Kupione w jednym z komisów na ul Piotrkowskiej w Łodzi

Do tej pory się nie zawiodłam. Jeśli tym razem będzie inaczej to wtedy będę kupowac telefony z sieci jak dawniej. Na pewno żadne używki w grę nie wchodzą

• Mod Team

Od 2 dni jestem posiadaczem Galaxy S4, powiem że szału nie ma, galaxy s2 zrobił na mnie dużo bardziej pozytywne wrażenie, czy to z zewnątrz czy to softowo bo wszystko chodziło idealnie płynnie. Myślałem że przy takiej mocy jak ma S4 będzie latać a tu jakieś dziwne poślizgi, lagi, po chwili dopiero telefon się orientuje ze użyłem jakiegoś przycisku. Pierwszy raz mam telefon z androidem, nie mogę się trochę połapać w ergonomii tego systemu, której właściwie brak, te same czynności na windows phone wymagało zawsze 1-3kliknięć mniej.

Mega zawód też z nawigacją, niby jak ją odpalić w niemczech, online na roamingu? :\

Myślę ze poczekam aż nokia nadgoni zaległości, puści w końcu jakiś sensowny model i chętnie wrócę do ich telefonów, niestety lumia 920 którą miałem miała tyle felerów że właśnie ją pakuję i wysyłam na reklamację za niezgodność z umową :( takie bubla dzisiaj za gruby szmal robią że to jest wręcz nie pojęte.

Dlatego też ze względów ergonomicznych kupiłem iPhone. Nie tnie się i wszystko jest uproszczone do minimum. Poza tym wszelkie kombajny mają baterię o pojemności wystarczającej na godzinę grania czy obejrzenie filmu.

Wysłane z mojego Dołączona grafika za pomocą Dołączona grafika

Dlatego też ze względów ergonomicznych kupiłem iPhone. Nie tnie się i wszystko jest uproszczone do minimum. Poza tym wszelkie kombajny mają baterię o pojemności wystarczającej na godzinę grania czy obejrzenie filmu.

Wysłane z mojego 15rl18j.jpg za pomocą wrxb2d.jpg

Ile Ci trzyma bateria? Mi w iPhone 5 niecałą dobę, przy wykorzystaniu kilku funkcji jak wifi, internet i rozmowy : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...