MokryxD Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Ostatnio miałem okazję pobawić się IPhone 5. Jak dla mnie to nie telefon, tylko fajny gadżet. Jednak podabał mi się soft i oprawa graficzna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekkr Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Bawić się a używać na codzien to dwie rozne sprawy, wiem to dobrze po sobie. jesli chodzi o grywalnosc, funkcjonalnosc i intuicyjnosc to ja stawiam go przed androidem i windows phonem 7.8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Ostatnio miałem okazję pobawić się IPhone 5. Jak dla mnie to nie telefon, tylko fajny gadżet. Jednak podabał mi się soft i oprawa graficzna. A po czym tak wnioskujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 A po czym tak wnioskujesz? Chyba to wynika z mojego przyzwyczajenia do Androida i nakładki Sense. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Pojecie wzgledne, dla jednych pasuje jedno, a dla innych drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Iiii zmieniłem na S3 Pierwszy w życiu android po symbianie. Pierwszy raz tyle możliwości naraz, jestem zagubiony w gąszczu funkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Pierwszy, ale uwierz, że nie ostatni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Splr Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Wedle nowych badań 64% hamerykanów, którzy nabyli ajfon-sr@jfon zamiast Jeżyny, zamierza wrócić do BB z klawiaturą. Jea! Pamięć mięśniowa plus klawka to jest to, a nie jakieś szklane wymysły. Wysłano z BlackBerry® w Orange Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 22 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Biorąc pod uwagę częstość z jaką wymieniam telefony, to pewnie doczekamy się już jakiegoś nowego systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 IPhone 5. Jak dla mnie to nie telefon, tylko fajny gadżet. A wedlug mnie fajny gadzet to taki Galaxy S3 czy 4. Iphone to wlasnie tylko telefon, troszke zostal w tyle jesli chodzi o rozne "bajery" w telefonach, juz nie mowiac o tym, ze jest po prostu maly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 A wedlug mnie fajny gadzet to taki Galaxy S3 czy 4. Może trochę źle sformułowałem. Większość obecnych telefonów to gadżety. Osobiście nie przepadam za Samsungami i ich nakładką. Pewnie chciałbym poeksperymentować z produktami Apple, ale jednak ich cena jest dość wysoka. Nie wiem, czy to idzie w parze z jakością, czy bardziej chodzi o prestiż marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Cena Iphonow jest taka sama jak cena telefonow pokroju Galasy S3, czy S4... W zaleznosci ktorego Phona bys chcial Np Galaxy S4 kosztuje 2200zl, czyli tyle samo ile Iphone 5 Mowie oczywiscie o cenach rynkowych np w komisie z telefonami (obydwa nowe z gwarancja) Kiedys, tak jak ty bylas zafascynowana apple wiec dla zaspokojenai swoich potrzeb kupilam sobie Ipoda Nano Sluzy mi do tej pory i sie nie popsul pomimo to ze juz pare razy ladowal na asfalcie. Obecnie, przeszla mi juz mania i stwierdzam , ze appla zarabia tylko na marce. Jedyna rzecza ktora moglabym chciec przetestowac to system Leopard i jakis macbooczek, gdyz te systemy sa wydajniejsze od windowsa i lepiej sprawdzilyby sie podczas obrobki zdjec. Jednak cena 8tys za komputer nie przyciaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Madzia, nie pisz bzdur. Iphone 5 zaraz po premierze kosztował 3,3k pln (wersja 32GB) Galaxy S4 16GB 2,8k od ręki. Z tym, że ceny samsungów, nokii, czy sony, błyskawicznie maleją, a ajfonów - nie. Obecnie iphone 5 na allegro kosztuje koło 2,7k pln za nówkę a galaxy S4? 2,1k pln... Więc to co piszesz, to zwyczajne bzdury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Nie piszę bzdur. Wczoraj byłam w komisie celem zakupienia nowego telefonu i pytałam o s4 i iPhone 5 . Miały tą samą cenę. Cenami u dystrybutora się nie interesuję bo nigdy tak telefonu nie kupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Tak? To kupuj dalej w komisie, powodzenia P.S porównaj daty premiery S4 i Iphone 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 22 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Chętnie na PW otrzymam sensowne wytłumaczenie dlaczego nie kupować telefonu w komisie, bo dziwi mnie takie podejście do sprawy. Fakt faktem jak ma się tutaj wywołać burza wielbicieli jednego czy drugiego telefonu to poprzestanmy na tym co jest i nie piszmy wiecej co jest lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Dlaczego na PW? Chętnie wyjaśnię to tutaj. Pierwsza kwestia jeśli chodzi o gwarancję. Często telefon z komisu mają gwarancję serwisową, bardzo krótką, naprawiane są w komisie, przez ludzi z wątpliwym pojęciem, o sprzęcie. Do tego są dwa związane ze sobą oszustwa. Chodzi mianowicie o VAT marża, a mianowicie telefon kupiony w komisie, z takim paragonem NIE UPRAWNIA do skorzystania z gwarancji producenta. Tak samo jest, gdy dostajemy podbitą kartę przez jakiś sklep, a do tego dowód zakupu VAT marża, co po pierwsze nie uprawnia do przedłużenia gwarancji tak jak to sugerują sprzedawcy (liczy się data z karty gwarancyjnej a nie z dowodu zakupu) ponadto jesteśmy zdani na łaskę przyjmującego taki telefon na gwarancji producenta, gdyż wg. prawa gwarancyjnego nie posiadamy dowodu zakupu. Druga kwestia to stan techniczny i oryginalność produktów. Tutaj chodzi głównie o modele 2letnie i starsze, w których często wymieniane były ekrany, szybki (digitizery), taśmy itd. oczywiście na najtańsze zamienniki, a taki produkt sprzedawany jest jako oryginalny, z gwarancją serwisową. Dlaczego tak się dzieje? Prosta przyczyna. Komisy mają odbiorców wśród ludzi nieobeznanych, niekoniecznie bogatych, którzy chcą kupić szybko, tanio i pewnie. Na tym komisy żerują. Gdyby wszystko było tak piękne, a ceny niższe niż na allegro, to z czego by się utrzymali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Ja tylko powiem ze kupiłam telefon w komisie drugi raz i drugi raz mam podbitą kartę gwarancyjną danymi sklepu z załączonym paragonem. 2 lata gwarancji producenta a nie sklepu. Telefon jest nowy , niewyjmowany wcześniej z pudełka, a dowodem na to jest oryginalna plomba producenta którą było zabezpieczone opakowanie. Pochodzi od jednej z sieci komórkowych. I dla mnie to tyle jeśli chodzi o rzekome problemy po kupnie telefonu z komisu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepelito Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Hmm kupowanie w komisie telefonu, to tak jak kupowanie w komisie samochodu. Ja osobiście nigdy nie kupuje telefonów w komisach, a zawsze używane od osób prywatnych i NIGDY nie miałem z tego powodu nieprzyjemności. Staram się kupować telefon w idealnym stanie, najlepiej z aktualną jeszcze gwarancją. Kupowanie od osób prywatnych ma swoje plusy: wiemy dokładnie co kupujemy, zazwyczaj można kupić taniej niż w komisie. Ma też minusy, nie mamy bezpośredniego dowodu zakupu. A ja 10 miesięcy temu kupiłem używanego Galaxy Spica (I5700) i działą do dziś idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Tylko ja wole kupic w komisie nowy telefon niz uzywany od osoby prywatnej... Do tej pory zawsze bralam telefon w bo, ale jesli chca ode mnie 1000zl za telefon przy abo 90zl to wole doplacic 5 stowek i miec taki sam telefon przy abo 49zl Dla mnie proste i logiczne, a przy tym mam pelna gwarancje i ZERO nieprzyjemnosci. Nie wiem jakie komisy sa w Waszych ale ten z ktorego skorzystalam ja, to nie jest jakis zabarowy frajer, ktory sprzedaje telefony, tylko normalny sklep w na glownej ulicy w miescie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 @@pepelito, Otóż to! @@chickenowa, Możesz mi napisać jaki model kupiłaś, za ile i gdzie dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Samsung Galaxy S 3 nowe z gwarancją. Wczesnej miałam Sony U tez z komisu, również nowe z gwarancją producenta 24 miesięczną.. S3 kosztowało niecałe 1500zl . Kupione w jednym z komisów na ul Piotrkowskiej w ŁodziDo tej pory się nie zawiodłam. Jeśli tym razem będzie inaczej to wtedy będę kupowac telefony z sieci jak dawniej. Na pewno żadne używki w grę nie wchodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Od 2 dni jestem posiadaczem Galaxy S4, powiem że szału nie ma, galaxy s2 zrobił na mnie dużo bardziej pozytywne wrażenie, czy to z zewnątrz czy to softowo bo wszystko chodziło idealnie płynnie. Myślałem że przy takiej mocy jak ma S4 będzie latać a tu jakieś dziwne poślizgi, lagi, po chwili dopiero telefon się orientuje ze użyłem jakiegoś przycisku. Pierwszy raz mam telefon z androidem, nie mogę się trochę połapać w ergonomii tego systemu, której właściwie brak, te same czynności na windows phone wymagało zawsze 1-3kliknięć mniej. Mega zawód też z nawigacją, niby jak ją odpalić w niemczech, online na roamingu? :\ Myślę ze poczekam aż nokia nadgoni zaległości, puści w końcu jakiś sensowny model i chętnie wrócę do ich telefonów, niestety lumia 920 którą miałem miała tyle felerów że właśnie ją pakuję i wysyłam na reklamację za niezgodność z umową takie bubla dzisiaj za gruby szmal robią że to jest wręcz nie pojęte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dlatego też ze względów ergonomicznych kupiłem iPhone. Nie tnie się i wszystko jest uproszczone do minimum. Poza tym wszelkie kombajny mają baterię o pojemności wystarczającej na godzinę grania czy obejrzenie filmu. Wysłane z mojego za pomocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekkr Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dlatego też ze względów ergonomicznych kupiłem iPhone. Nie tnie się i wszystko jest uproszczone do minimum. Poza tym wszelkie kombajny mają baterię o pojemności wystarczającej na godzinę grania czy obejrzenie filmu. Wysłane z mojego za pomocą Ile Ci trzyma bateria? Mi w iPhone 5 niecałą dobę, przy wykorzystaniu kilku funkcji jak wifi, internet i rozmowy : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.