OjciecMajster42 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Witajcie tak jak w opisie, potrzebuje amortyzatora do fr, budżet 1000zł. myśle nad 55R powietrze i regulacja siły tłumienia myśle ze wystarczą. rama sztywna, więc 180 raczej odchodzi btw. jakby ktoś się pytał nie ma u mnie terenów górzystych, rame jaką mam to jest dartmoor hornet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 a co ty chcesz na tym robic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjciecMajster42 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 a co ty chcesz na tym robic? chce uprawiać lekki fr ponieważ nie ma u mnei górzystkych terenów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Lekki fr na niegórzystym terenie? Jeśli nie jest górski, nawet niegórzysty, to pozostaje teren płaski. Się nie znam ale da się uprawiać jakikolwiek fr na płaskim terenie? Urban freeride? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 no przecie wystarczy 'bike park' i górka 10m wysokości, żeby była już jakaś hopa 2-3metry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matpog Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 i wiadro kawy żeby przypadkiem nie przysnąć z nudów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sutil50 Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Ale po co go krytykujecie? Kolega chce dość tani amortyzator do fr i na pewno nie będzie na nim walił dropów po 4m. Wystarczy niewielka górka, trochę chęci i tak jak kolega wyżej napisał można zrobić fajny bike park. Co do 55'tki to mogę polecić wersję na sprężynie 55RS bo z inną nie miałem do czynienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 55 jest dość drogie jak na Suntoura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Kumpel ma 55 ATA z TST 2 i było by spoko gdyby nie to że jest z 2008 i trochę cieknie na korku od TST 2 przez co ta regulacja przestała działać, i jest jakieś mega progresywne na końcu skoku tzn. nie dobijesz go nawet jak będziesz miał SAG 50% :/ nie wiem może za dużo oleje w nim jest czy co, (ale teraz to i tak nie ważne bo kumpel złamał rękę i nie jeździ). Od siebie tak jak i od wszystkich nie polecam roczników 2008 i 2009, tak samo mogę polecić takie amorki jak Drop Off np. 3 dobry bez przesadnych regulacji, powietrzny, i to co lubię najbardziej: miękki jak poduszka ale nie tak żeby dobić mimo SAGu ponad 30%, po za tym wyrwiesz o wiele taniej (ja dorwałem za 470 z wysyłką, trochę z zewnątrz obdrapany) Są jeszcze takie amory jak Duro FR 20, ale ciężko dorwać za to tanie i proste jak cep, albo celuj stare 66 do 1000 zł wyrwiesz w dobrym stanie a do Horneta można zapakować nawet i 200 mm (jak amor jest niski) więc 180 raczej nie będzie jakoś wadzić tym bardziej jeśli dobrze ustawisz i z SAGiem odejdzie ci spokojnie z 30-40 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjciecMajster42 Napisano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 ludzieee.. hopy mamy porobione i wogóle, mówie że tu nie ma tras ze po 2minuty np a to że unikać 2008-2009 wiem i to bardzo dobrze, czyli jak 66 ? http://allegro.pl/marzocchi-66-rc2eta-light-okazja-jedyny-na-allegr-i2489580348.html co powiecie na ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Całkiem spoko, dobry amor tak jak prawie każde 66, dobrze że ma już mocowanie hamulca na PM bo mnie IS w Drop Offie nieco irytuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.