Skocz do zawartości

[amortyzator] Marzocchi 55 który najlepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie tak jak w opisie, potrzebuje amortyzatora do fr, budżet 1000zł. myśle nad 55R powietrze i regulacja siły tłumienia myśle ze wystarczą. rama sztywna, więc 180 raczej odchodzi :D btw. jakby ktoś się pytał nie ma u mnie terenów górzystych, rame jaką mam to jest dartmoor hornet.

Ale po co go krytykujecie? Kolega chce dość tani amortyzator do fr i na pewno nie będzie na nim walił dropów po 4m. Wystarczy niewielka górka, trochę chęci i tak jak kolega wyżej napisał można zrobić fajny bike park. Co do 55'tki to mogę polecić wersję na sprężynie 55RS bo z inną nie miałem do czynienia.

Kumpel ma 55 ATA z TST 2 i było by spoko gdyby nie to że jest z 2008 i trochę cieknie na korku od TST 2 przez co ta regulacja przestała działać, i jest jakieś mega progresywne na końcu skoku tzn. nie dobijesz go nawet jak będziesz miał SAG 50% :/ nie wiem może za dużo oleje w nim jest czy co, (ale teraz to i tak nie ważne bo kumpel złamał rękę i nie jeździ).

Od siebie tak jak i od wszystkich nie polecam roczników 2008 i 2009, tak samo mogę polecić takie amorki jak Drop Off np. 3 dobry bez przesadnych regulacji, powietrzny, i to co lubię najbardziej: miękki jak poduszka ale nie tak żeby dobić mimo SAGu ponad 30%, po za tym wyrwiesz o wiele taniej (ja dorwałem za 470 z wysyłką, trochę z zewnątrz obdrapany)

Są jeszcze takie amory jak Duro FR 20, ale ciężko dorwać za to tanie i proste jak cep, albo celuj stare 66 do 1000 zł wyrwiesz w dobrym stanie a do Horneta można zapakować nawet i 200 mm (jak amor jest niski) więc 180 raczej nie będzie jakoś wadzić tym bardziej jeśli dobrze ustawisz i z SAGiem odejdzie ci spokojnie z 30-40 mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...