Wejherowo Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Aktualnie siedzi tu APRO ThoughShock zdaje się. Czyli jakiś chiński oem ze sprężyną. Chcę wstawić coś innego, z blokadą, najlepiej na manetce. Chętnie wymienię też widelec przedni o ile z całością zmieszczę się w 1000,- Moglibyście mi coś doradzić w tym temacie, co byłoby dla mnie najlepsze? Waga 70kg, rama jak ze zdjęć w tym poście : http://www.forumrowerowe.org/topic/111076-rower-z-decathlonu-oplaca-sie-kupic/page__view__findpost__p__1103633 Dodatkowo, jeżeli już ktoś wejdzie w ten link, niech mi doradzi czy zastosowane trochę 'bezmyślnie' nowe opony z wyższym protektorem Shwalbe BJ, mogą tu pracować bez przeszkód? Trochę się obawiam, czy na większych dziurach, ten niebieski element nie będzie bił w koło. Nie wiem czy geometria ramy i sposób pracy amortyzatora podczas ugięcia na to pozwala, a nie mam jak sprawdzić, bo naciskając mocno z góry gdy rower stoi nic takiego się nie dzieje. Jednak podczas szybkiego zjazdu mam wrażenie jakbym lekko hamował i nie wiem czy to jest powód. Z góry dzięki. Rower na nowych oponach odżył, zwłaszcza w lesie. Po asfalcie gdy przyspieszam także słychać przyjemny dla ucha świst. Są mimo to wyraźnie cięższe i troche trudniej jedzie się po płaskim. Bujanie amortyzatorów na dokładkę odbiera frajdę z jazdy. Stąd pomysł na kolejny wydatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.