szych Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 zgodnie z propozycją dara, zakładam wątek ogólny. Pierwsze pytanie: co to za rocznik ramy ? Patrząc na malowanie i brak BoostValve'a w Foxie stawiam na ~2009, ale ręki nie dam. Może znajdzie się jakiś szczęśliwy posiadacz i napisze akapit subiektywnych odczuć z jazdy (compression tune na 3 trochę mnie niepokoi, ale ponoć wszystkie amsy 100 tak mają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stream Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Ja zaś z innej beczki. Macie jakiś patent na latający przewód hydrauliczny, który obija się o rure górną przy tym okropnie hałasując? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekCUBE Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Kolego stream ja (o ile chodzi cie o przewód hydrauliczny biegnący pod górną rurą przedniego trójkąta) to mam taki patent iż przykleiłem taśmą izolacyjna owy przewód do ramy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 ktoś sie orietuje jaka kaseta siedzi w ltd pro 2012 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxx78 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 czy mi sie wydaje ale chyba na stronie cube.eu sa juz modele na 2012 rok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro77 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Są są. Ja tam jestem trochę w szoku. Weźmy hardtaile. Oferta na 2013 to 16 modeli 26" i 26 modeli 29". Czyżby przyszłość rowerów MTB to wielkie koło ? W 26 obcięli trochę modeli, szczególnie w seriach LTD i Reaction. Kolorystycznie ciekawie wolę jednak 2012. Sprzętowo jeszcze się nie przyglądałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxx78 Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 ale to chyba nie cała oferta na 2013 rok ? pytam bo chciałbym sprzedaż swojego LTD PRO 2012 i chciałem kupić LTD CC 2012 bądź 2013 a tu nie widać CC na 2013 ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Macie jakiś patent na latający przewód hydrauliczny, który obija się o rure górną przy tym okropnie hałasując? Ja mam coś podobnego do tego ... podobnego bo dałem 2 zeta http://www.velo.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=1552 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Miło mi powitać Wszystkich miłośników CUBE. sam jestem szcześliwym posiadaczem 2-letniego XMS z kilkoma modifikacjami. http://pokazywarka.pl/4ln93j/ Jeżeli będą chetni do wymiany info na ogólny temat full-a to z chęcia się podłączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomeB Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Dołączyłem i ja do grupy Mój LTD PRO 2012: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) Witam Dołączam do grupy z moim wysłużonym Cube Aim rocznik 2008. Przez 4 lata była to praktycznie seria drobne zmiany na początku sezonu a po kilku tygodniowym opóźnieniu od kilku dni ujeżdżam takiego, prawie całkowicie przepoczwarzonego rumaka : Do wymiany pozostało siodełko, korba i parę dupereli Edytowane 4 Października 2012 przez 99tomcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Takie rzeczy powinny być karalne http://allegro.pl/cube-ams-deore-lx-warto-tanio-warszawa-i2687827062.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Już gdzieś było na forum. Ktoś kupi nie oglądając fotek i wtopi kasę fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniekxj Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam Również dołączam do fanów Cuba, ja jeżdżę Analogiem Disc 2011 na razie bez większych zmian tylko gripy i od tego sezonu platformy na spd (już się boję) w następnej kolejności na zmianę czeka amorek kiedy i jaki zależy od kasy pozdro ps może jest ktoś z moich okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) SPD nie ma ci się bać ... Zwyczajnie nawet jak ich jeszcze nie masz i śmigasz na platformach wbij sobie do głowy że masz zatrzaski ... potem pozostanie ci tylko utrwalenie techniki trafienia w zatrzask. Moim zdaniem SPD obrosły w legendę i tyle ... przez pierwsze 3 miesiące po przesiadce nie zaliczyłem ani jednej gleby z ich powodu ... Pierwsza gleba z powodu SPD była niemal przy zerowej prędkości w grząskim terenie ... myślałem że polecę na lewo ... poszło wypięcie na lewo a poleciałem na ... prawo Będziesz celował w SPD ( system shimano) czy inne Time, CB ... ? Pozdro Edytowane 11 Lutego 2013 przez rzezniol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniekxj Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Dzięki za odzew spd już kupione shimano 520 chciałem 540 ale sporo się naczytałem na temat i na początek mi 520 wystarczą buty również kupione scott carbon mam nadzieję że będą dobre jeżeli nie od razu trafią na allegro pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Miedzy 520 a 540 odczujesz różnice tylko przy serwisowaniu w tym momencie przewagę ma 540 ... W 540 wszystkie elementy są metalowe i zrobisz serwis bez specjalnych narzędzi - klucz płaskie i imbusy W 520 tuleja wkręcana w korpus jest z tworzywa i żeby jej przy serwisie nie uszkodzić trzeba mieć specjalny klucz TL-PD40 ... Z butami to na początek poszalałeś ... trzeba było brać sprawdzone shimano m087/077 lub to co ja mam Garneau Trail X-Grip i już byś miał sporo odłożone na amorek (prawie połowa Epicona, lub 1/5 czegoś w okolicy 1kzł) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniekxj Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 co do różnicy w serwisie to wiem a klucz postaram sam dorobić raczej to ogarnę w pracy mam odpowiedni sprzęt do tego a buty to po prostu okazja mam nadzieję że będą dobre mierzyłem wkładke i moje wypadają jakieś 3 mm mniejsze się okaże jak dojdą cena to 50 % nowych kolega z forum wystawil i sie skusilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinczon Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Witam serdecznie, Dołączam do grupy z moim Cube Reaction Slt 2012 Wcześniej jeździłem Cube LTD Pro 2010 Żonka śmiga na Cube Access WLS Comp 2010 Oto mój rowerek na sezon 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Więcej podkładek pod mostkiem nie mieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinczon Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Na tuning optyczny i wagowy przyjdzie czas jak trochę grosza wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 To ani optyka ani waga ale geometria. Reaction ma krótką główkę a te podkładki wszystko psują. Jakbym chciał pisać o optyce, to bym coś o ramie napisał... ale sobie daruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinczon Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 kolorystyka to kwestia gustu ... wczesniej miałem czarny, teraz przyszła kolej na inne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Ja również dołączam do klubu z moim Cube LTD po zmianach.( https://photos-2.dropbox.com/t/0/AAAa8J-GX3maQ6RHiQsdOVkWLQY4kIsRtCd0_8OzbaaPNg/12/116821876/jpeg/32x32/3/_/1/2/DSC_7059%20-%20Kopia.JPG/WFY8RgHISKK-ODr6bgHvm53lznQP9ckkU17_eULn2K4?size=1024x768) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 (edytowane) Mr Macko link nie działą Edytowane 13 Maja 2013 przez kemot1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi