gruby33 Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Witam. Dziś dotarł do mnie rower Batavus Traversa (damka). W transporcie miał kierownicę przekręconą na bok. Teraz w żadne sposób nie mogę jej przekręcić aby była w odpowiedniej pozycji. Na widocznych zdjęciach poluzowałem, a potem odkręciłem śrubę na ampul na samej górze kierownicy. Potem poluzowałem na maksa te nakrętki (na dole), w których są wianki (widoczne na foto) ale niestety nic nie dało. Poję się połamać coś bo już naprawdę dużo siły używałem aby przekręcić kierownicę. Po prostu jak by była zespawana z widelcem. W żaden sposób nie idzie tylko obraca się razem z widelcem. Możecie jakoś pomóc?
Hanzo Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Klin, który blokuje kierownicę widocznie zapiekł się w widelcu. Wkręć tą śrubę na ampul, ale tak żeby śruba miała luz i uderz w nią młotkiem, albo w klucz żeby wypchnąć klin. Generalnie nie ruszaj sterów, ich odkręcanie nic Ci nie pomoże.
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2012 Mod Team Napisano 19 Lipca 2012 Zawsze mozna kapke wd40 zakropić i też pójdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.