jawor369 Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Witam, szukałem juz ponad wszytkie moje siły.. Uzywałem wyszukiwarki, było tego sporo ale nie znalazłem.. Potrzebuje pomocy przy zakupie roweru.. Krótko i na temat.. Mam limit do 3200zl .. -rower mtb 26 lub 29 -pożądny osprzęt np.deore -dobry widelec przedni <nie jakiś xcr lub xcm> -lekki -i dobry za swoją cenę Mam kilka rowerów na oku,a szukam czegoś z dobrym amorkiem do lasu, a jednocześcnie z dobrym napedem na szose np, 3x10 Oto moje przykłady: CUBE ATTENTION 2012, AUTHOR TRACTION 2012,KELLYS MAGIC 2012, KROSS LEVEL A8 2010 Wiem że jeszcze są inne dobre rowery, dlatego prosze, napiście mi co o tym sądzicie, ewentualnie doradcie cos innego.... PS.Takich tematów jest sporo na forum, ale uwierzcie mi.. szukam już kilka dni, ale zawsze jest coś,co nie spełnia moich wymagań..
zedzik82 Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 kross level A8 jako ,że sam taki posiadam:P , poszukaj jeszcze Kellys Glock - również ciekawy sprzęt w tej cenie:)
jawor369 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 kross level A8 jako ,że sam taki posiadam:P , poszukaj jeszcze Kellys Glock - również ciekawy sprzęt w tej cenie:) Zawsze jak sie ma rower, to sie go poleca... a co sądzicie o innych modelach ? Sorry za spam, ale znalazłem jeszcze inny ciekawy model ..Jest to CUBE ANALOG 29 .. Link do niego tutaj --> http://strefasportu....012-p-2322.html
Selvento Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Cube nie powala tym amortyzatorem... Sam miałem go na oku ale nie dam za coś takiego 3000zł. A gdybyś tak kupił Authora Spirit'a? Na allegro masz go za 2649zł czyli teoretycznie masz 600zł na przeróbki. Spirit ma z tyłu Alivio to wymienisz na Deore, z przodu ma Acere, jak będzie Cię to strasznie raziło to wymienisz na deore (ja bym nie zmieniał) bo i tak przedniej mniej używasz, ma hample Tektro Draco więc jak będą dla Ciebie złe to zmienisz na Shimano BR-M596 i ciutke naciągając budżet zmieścisz się w nim (nie zmieniając Acery)... Ale Spirit ma z przodu RST First Air a nie XC28 jak Cube! P.S. Nie myślałeś nad składaniem?
zedzik82 Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 to nie jest mój pierwszy Level wczesniej miałem A4 (GARAŻ) i też byłem zadowolony. To chyba dobrze ,że polecam coś sprawdzonego z czym sam mam doczynienia , a nie bazuję tylko na samych danych - w ten sposób każdy z dostępem do internetu może być "ekspertem" powodzenia
jawor369 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 Cube nie powala tym amortyzatorem... Sam miałem go na oku ale nie dam za coś takiego 3000zł. A gdybyś tak kupił Authora Spirit'a? Na allegro masz go za 2649zł czyli teoretycznie masz 600zł na przeróbki. Spirit ma z tyłu Alivio to wymienisz na Deore, z przodu ma Acere, jak będzie Cię to strasznie raziło to wymienisz na deore (ja bym nie zmieniał) bo i tak przedniej mniej używasz, ma hample Tektro Draco więc jak będą dla Ciebie złe to zmienisz na Shimano BR-M596 i ciutke naciągając budżet zmieścisz się w nim (nie zmieniając Acery)... Ale Spirit ma z przodu RST First Air a nie XC28 jak Cube! P.S. Nie myślałeś nad składaniem? No tak , ale ja chce kuupic gotowca i jeździc, a nie grzebać.. pozatym koszty i tak zrobią się ponad 3 tyś .. Dzisiaj byłem w sklepie rowerowym i koleś doradzał mi KROSS LEVEL A7 za 3500 , dobre to czy nie ? .. A zna ktos jakieś mniej znane marki które słabo się cenia a też mają dobry sprzęt? Tego spirita już lookam ;p EDIT.Nie, jednak ten Author odpada... Estetycznie mi się nie podoba.. Znalazłem teraz coś takiego .. TREK ;D .. CO WY NA TO ? http://allegro.pl/trek-gary-fisher-mamba-29er-19-mtb-i2464848127.html
Selvento Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 MBike Renegade DSX, ładny (wg. mnie) tylko amortyzator taki jak w Cube Attention... Oj tam.. grzebania by dużo nie było przy Spiricie, ale jak Ci się nie podoba to ni. W sumie to też bym nie kupił roweru który mi się nie podoba. xd Propozycja z Polski - Romet Jolene http://allegro.pl/rower-gorski-romet-jolene-1-promocja-posezonowa-i2495177254.html
jawor369 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 MBike Renegade DSX, ładny (wg. mnie) tylko amortyzator taki jak w Cube Attention... Oj tam.. grzebania by dużo nie było przy Spiricie, ale jak Ci się nie podoba to ni. W sumie to też bym nie kupił roweru który mi się nie podoba. xd Propozycja z Polski - Romet Jolene ROWER GÓRSKI ROMET JOLENE 1 - PROMOCJA POSEZONOWA (2495177254) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. No naeście.. Obydwa super rowery.. Romet waży niecałe 12 kg ?!!? Nieuwierze.. Drugi ten za 3300 też za######isty... Ale teraz pojawia się pytanie.. <Inne modele odpadaja> Który z tych dwóch? Co prawda ten MBIKE drozszy i lepszy ,ale chodzi mi o to który bardziej jest wart swojej ceny? I przede wszystkim o jakość wykonania?
Selvento Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 No naeście.. Obydwa super rowery.. Romet waży niecałe 12 kg ?!!? Nieuwierze.. Drugi ten za 3300 też za######isty... Ale teraz pojawia się pytanie.. <Inne modele odpadaja> Który z tych dwóch? Co prawda ten MBIKE drozszy i lepszy ,ale chodzi mi o to który bardziej jest wart swojej ceny? I przede wszystkim o jakość wykonania? Ahh... po totalnie nieudanym doradzeniu trafiłem w sedno. Też nie uwierze że Romet waży poniżej 12 kg... Romet wygląda z odległości na normalny rowerek ze sklepu (dla osób które się nie znają na sprzęcie), MBike wygląda "wyzywająco" że tak powiem. Kurcze... szczerze Ci powiem że jeżeli nie przeszkadza Ci wygląd Rometa to chyba jego bym na twoim miejscu brał... W Romecie masz amor powietrzny, a nie sprężynowy jak w Mbike. Napęd myślę że podobnej klasy, ale o nim powiedzą Ci lepiej doinformowani ode mnie bo ja nigdy ze sramem styczności nie miałem, zaś Mbike ma dużo lepsze hamulce. Podsumowywując jakbym nie patrzył na osprzęt to chciałbym aby taki Renegade stał w moim garażu tylko ten amortyzator... nosz już mogli tam wsadzić tego kloca Raidona... Wg. rowery są porównywalne ale cena w znacznym stopniu przemawia na korzyść Rometa bo masz 500zł w kieszeni na uspr... ten tamten.
Nevermore Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 A może merida? http://allegro.pl/rower-mtb-merida-matts-trail-800-d-2011-rozm-i2485579054.html Mam i polecam
jawor369 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 No ta merida jest super.. za tą cenę .. tylko że nie ma rozmiaru.. A odchodząc troszke od tych modeli .. CUBE ATTENTION 2012 jest lepszy od KROSS LEVEL A7? Może level ma rock'a recona.. a CUBE ma xc 28 .. ale z drugiej strony patrząc CUBE stoi po 2800 a KROSS 3500.. Nie wiem ... Pomocy , tego wszystkiego tyle jest że masakra.. Może inaczej.. Wybierzcie rower który jest najlepszy i jednocześnie najtańszy z tego tematu.. bardzo mi to pomoże.
Nevermore Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Ta Meridę możesz mieć za 3000zł i dowolny rozmiar. Osobiście uważam, że Meridka najlepiej się prezentuje osprzętowo do tych trzech tysięcy. http://www.forumrowerowe.org/topic/112858-rower-merida-matts-trail-800d-17/ Powyżej masz link do tematu z moim rowerkiem+ real zdjęcia. Może pomoże
jawor369 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 To ta merida<jest boska> jest najlepsza ze wszystkich powyżej wymienionych modeli ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.