Skocz do zawartości

[kask] Bell VENTURE

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktos z szanownego grona forumowiczów jest szcześliwym posiadaczem tego kasku: http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/685

Zastanawim się nad kupnem i poszukuję opiniii. Cena jest bardzo kusząca.

Przeznaczam na kask do 200pln. Mam jeszcze na oku Lazera Revolution ale jakoś nie przemawia do mnie system mocowania (jakieś kaskudne tasiemki)

Dzięki za opinię.

Jacek

Ja mam kask troszkę droższy - Bell Slant. Bardzo polubiłem tę firmę bo kask jest naprawdę porządny. Niestety mam obawy że kaski poniżej 200 zł nie są jużtak dobrze wykonane. W krakowskim decathlonie oglądałem kask Bell Aquilla (model chyba zastąpiony przez Venture, bo cena podobna) i nie był zbyt ciekawy. Proponowałbym Ci, jeśli masz możliwość oglądnąć najpierw Giro Encinala lub Indicatora. Nie wykluczone że w tej samej cenie okażą się lepiej wykonane, jeśli nie będą lepsze lub porównywalne to polecam Bell'a.

Byłem dzisiaj w Krakowskim GO Sporcie i oglądałem Bella' Venture i powiem Ci że jest nawet fajniejszy niż mój bo ma siatke przeciw owadom. Jak na moje oko to jest nawet lepszy od Giro z tej samej póki. Modele Giro które oglądałem miały źle dopasowaną skorupę gdzie niegdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...