Skocz do zawartości
  • 0

Reklamacja, pękniete pedało

Gość Pechowy

Pytanie

Gość Pechowy
Napisano

Witam

Jadąc sobie wczoraj na nowym rowerku nagle uslyszalem trzask

Stanalem by sprawdzic co sie stalo, pewnie jakas galazka, dotykam pedala a tu ... plastik odpadl a zostal sam szkielecik

Z drugim podobnie byl lekko pekniety, rower ktory ma tydzien, nie mowiac juz o oponie tylnej z ktorej to non stop wylatywalo powietrze

Teraz takie moje pytanie: czy uznaja mi reklamacje ? Czy po prostu oddac ten zlom ?

Ten rower to : Arkus & Romet Delta Turing

Moja waga to 90kg, ale sprzedawca widzial kto go kupuje i zadnych zastrzezen o masie nie powiedzial

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak już to powietrze wylatywało z dętki a nie z opony. Dętki tak jak opony, klocki hamulcowe są elementami podlegającymi normalnemu zużyciu więc wątpię żeby uznali reklamację.

Co do pedała to możesz próbować choć pewnie powiedzą, że to uszkodzenie mechanicznie i nie uznają reklamacji.

Gość Pechowy
Napisano

tak z detki ...

co do pedala, to nie moglem zniesc tej mysli i dostalem sie do sklepu w ktorym kupilem rower

facet powiedzial ze to nie pierwszy przypadek ^ ^ i juz zabraklo pedal i czekaja na przesylke ale nie gwarantuje ze bedzie lepiej bo przysla ten sam sh*t

kazal odkrecic pietnastka i przyniesc a on wykreci z innego roweru i da, wiec nie jest tak tragicznie

ps:ufff dobrze ze nie napisalem, ze kupilem rower w sklepie co sie zowie Media Expert bo by administracja tego nie opublikowala ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...