Gość Pechowy Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Witam Jadąc sobie wczoraj na nowym rowerku nagle uslyszalem trzask Stanalem by sprawdzic co sie stalo, pewnie jakas galazka, dotykam pedala a tu ... plastik odpadl a zostal sam szkielecik Z drugim podobnie byl lekko pekniety, rower ktory ma tydzien, nie mowiac juz o oponie tylnej z ktorej to non stop wylatywalo powietrze Teraz takie moje pytanie: czy uznaja mi reklamacje ? Czy po prostu oddac ten zlom ? Ten rower to : Arkus & Romet Delta Turing Moja waga to 90kg, ale sprzedawca widzial kto go kupuje i zadnych zastrzezen o masie nie powiedzial
Schwefel Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Jak już to powietrze wylatywało z dętki a nie z opony. Dętki tak jak opony, klocki hamulcowe są elementami podlegającymi normalnemu zużyciu więc wątpię żeby uznali reklamację. Co do pedała to możesz próbować choć pewnie powiedzą, że to uszkodzenie mechanicznie i nie uznają reklamacji.
Gość Pechowy Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 tak z detki ... co do pedala, to nie moglem zniesc tej mysli i dostalem sie do sklepu w ktorym kupilem rower facet powiedzial ze to nie pierwszy przypadek ^ ^ i juz zabraklo pedal i czekaja na przesylke ale nie gwarantuje ze bedzie lepiej bo przysla ten sam sh*t kazal odkrecic pietnastka i przyniesc a on wykreci z innego roweru i da, wiec nie jest tak tragicznie ps:ufff dobrze ze nie napisalem, ze kupilem rower w sklepie co sie zowie Media Expert bo by administracja tego nie opublikowala ;D
Pytanie
Gość Pechowy
Witam
Jadąc sobie wczoraj na nowym rowerku nagle uslyszalem trzask
Stanalem by sprawdzic co sie stalo, pewnie jakas galazka, dotykam pedala a tu ... plastik odpadl a zostal sam szkielecik
Z drugim podobnie byl lekko pekniety, rower ktory ma tydzien, nie mowiac juz o oponie tylnej z ktorej to non stop wylatywalo powietrze
Teraz takie moje pytanie: czy uznaja mi reklamacje ? Czy po prostu oddac ten zlom ?
Ten rower to : Arkus & Romet Delta Turing
Moja waga to 90kg, ale sprzedawca widzial kto go kupuje i zadnych zastrzezen o masie nie powiedzial
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.