IwanMT Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Proste pytanie, jak zdjąć cholerną tarcze z piasty...? Męcze się i męcze i nic, może trzeba jakieś narzędzia specjalne? Mam taką oto tarcze - http://www.ebay.com/...#ht_1852wt_1396 Edit. Chodzi o tarcze przednią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Potrzebujesz klucza do kaset . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwanMT Napisano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 własnie dostrzegłem info w necie, że klucz o tajemniczej ksywce "torx". Widzę jak wygląda, widzę gdzie trzeba go wsadzić. Mam pytanie, czy ta część, do której wchodzi zacisk piasty może być od tak zdjęta i potem ponownie założona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Jaki torx?... Do demontażu tarczy z linka potrzeba klucza do demontażu kaset. Klucze torx są kluczami podobnymi trochę do kluczy imbusowych, popularnie nazywa się je "gwiazdkami". Służą do odkręcania tarcz mocowanych na 6 śrub które najczęściej posiadają gniazdo typu torx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwanMT Napisano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 trolololol możecie podrzucić link do takiego klucza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bop3 Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 trolololol no chyba nie inaczej. http://allegro.pl/klucz-kaseta-wolnobieg-skompletuj-narzedzia-i2434052081.html najtańszy jaki był na allegro. Zdejmuje się jak wolnobieg, instrukcję zdejmowania wolnobiegu już znajdziesz chyba sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Mam taki sam jak kolega wyżej dał link . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Pozostaje pytanie, jakie Ty masz mocowanie tej tarczy. Podałeś linka do tarcz na CenterLocka, które notabene obsługuje się kluczem do kaset, ale - piszesz coś o Torxach - może masz mocowanie na 6 śrub? Daj zdjęcie. Rozwiejesz wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwanMT Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Podałem link do moich tarcz - czyli mam centerlock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.