Skocz do zawartości

[opona] rubena v66 flash 4D

fafcia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,mam problem z tą oponą,w jednym miejscu zrobiło się na niej skrzywienie,taka jakby buła,po demontażu i przyjrzeniu się od zuważyłem że od wewn. guma jest wyszczerbana,popękana,podczas jazdy czuć bicie i mam pytania

czy można to jakoś naprawić?

co mogło być powodem ?

i ewentualnie jaką oponę (700*28) byście polecili w cenie do max 50 -60 zł?(myśle nad vittoria zafiro ale nie wiem czy to dobre )

już mi ręce opadają bo jak nie kapeć to pęka opona,a zdarza mi się to już drugi raz,dokładnie po 1000 km pekła mi pierwsza,wymieniłem,przejechany kolejny tysiąc i znowu to samo.Spotkałem się z opinią że to od upału mogło ją zdeformować,no tyle że za pierwszym zdarzyło mi się to kiedy nie było upałów.Druga opinia którą usłyszałem to za wysokie ciśnienie - raczej mało prawdopodobne bo jeździłem na 6 barach,a producent podaje max ciśn 7

Napisano

jednak będe wymieniał opone,łudziłem się że jeszcze pojeżdże na tym ale dziś zrobiłem 50 km i przetarło ją na wylot,przebiło dętke :/ teraz waham się miedzy vittoria zafiro a michelin dynamic,macie jakieś doświadczenia z tymi oponami? która polecacie? kryterium niskie opory toczenia i wytrzymałość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...