zielony88 Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam ponownie:) Więc tak rower odebrałem we wtorek 31 a miał być w środę 27 powiedzieli że trzy dni leżał w DHL w Gdańsku bo nie mogli rozczytać kodu kreskowego czy coś, mniejsza o to . Co mogę o nim napisać miał pedały spd więc pierwsze co to pojechałem do sklepu po jakieś dobre platformówki wtedy wziąłem się za pompowanie amorków ustawiłem pod siebie i w las, jadę jadę zmieniam przerzutki nacisnąłem trochę mocniej na pedały i łańcuch spadł, przerzutki nie były w ogóle wyregulowane druga sprawa to jak nacisnę mocniej na pedały to korba zaczyna ocierać o tą osłonę gumową [/img] jak spokojnie pedałuje to jest ok ale jak jest obciążenie to zaczyna ocierać jakby się wyginało czy tak powinno być (chyba nie:/)? Ogólnie rower sprawia wrażenie w miarę mocnego Elixir'y 3 porównując z moimi V brake tekro to jak mercedes E AMG i Polonez:). Teraz zawieszenie o ile damper pracuje jak dla mnie ok to przód wydaje się wybierać trochę mało, ale to można zmienić. Zakup uważam za udany dałem za niego 5400 fajnie się leci z góry, moje skoki też wytrzymuje. Aha nie było napinacza i mam pytanie czy kupować bo miejsce jest ISCG05 czy odpuścić sobie? Dziękuje wszystkim za pomoc i wytrwałość Pozdrawiam [/img]
Rulez Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Korba w pewnym stopniu będzie pracowała (wiele zależy od korby) ale ocierać nie powinna, trzeba by sprawdzić samą korbę, czy dobrze poskręcana, trzeba również sprawdzić zawiasy - czy są dobrze poskrecane, luzy będą powodowału małą sztywność boczną ramy i ocieranie ... właściwie to wszystko powinni zrobić w sklepie przed sprzedażą . Co do napinacza to sam zdecyduj czy potrzebujesz.
razorjack Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 jeśli kupowany internetowo, to często mało jest zrobione w serwisie a gwarancja nie obejmuje takich rzeczy jak ustawienie przerzutek itp.
zielony88 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Napisano 6 Sierpnia 2012 jak sprawdzałem to nie wyczuwam żadnych luzów, po miesiącu mam darmowy przegląd wiec im wspomnę o tym.
Rulez Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 No bo jeśli to mała sztywność boczna ramy ( w co jednak wątpię), to bym oddał rower ... miałem taki przypadek w pewnym Kellysie, z powodu źle poskładanych zawiasów rama była mało sztywna bocznie i przy mocnym depnięciu łańcuch ocierał o przerzutkę, po poprawieniu wszystko wróciło do normy choć to tylko nędzny Kellys .
zielony88 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Napisano 15 Sierpnia 2012 Trochę odświeżę temat mianowicie przedwczoraj pojeździłem trochę na Witominie tor 4x i dzisiaj w Wejherowie za szpitalem (fajne traski) i tak sobie jeździłem i rama zaczęła strasznie skrzypieć kurde myślę sobie co jest wróciłem do domu i się okazało że każda jedna śrubka na zawiasach była luźna, skręciłem wszystko teraz cichutko i gładko. Tylko czy śrubki powinny się luzować od pracy zawieszenia?chyba nie ale może się mylę?
Rulez Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Same jeśli były porządnie skręcone nie powinny się rozkręcoc, jeśli nie były porządnie skręcone to mogły, nic tylko pojeździć i sprawdzić, albo zaaplikować środek przeciwko odkręcaniu ... Ale chyba już dosyć dawno napisałem żeby sprawdzić dokręcenie ...
razorjack Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 najlepiej zerknąć w instrukcję. niektóre śruby dokręca się wręcz na 'chama' (14-20Nm) a niektóre np. tylko 5-6Nm i dodaje threadlockera
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.