MWrotkowski Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Hej, Nie trenuje kolarstwa itp. staram się jedynie dużo jeździć na rowerze - codziennie około 30km w weekendy po 150km. Od 2 lat jeżdże na pseudo kolarkach (szroty za kilkaset zł) i strasznie spodobał mi się ten typ roweru. Chciałbym w końcu zainwestować trochę w ten sprzęt i wyjeżdzając w trase nie brać kombinerek i innych narzędzi nie wiedząc co mnie spotka na drodze + wiadomo, zyskać troche na komforcie jazdy. No i tu pada pytanie - ile muszę wydać i czego mniej więcej szukać, myślałem żeby wydać do 3000zł - pytanie czy jest potrzeba wydawać tyle pieniędzy, czy do moich potrzeb nie starczy coś tańszego. PS. http://www.decathlon.com.pl/PL/triban-5-173279908/#INFO-DETAIL wiem że mnie wyśmiejecie - ale co np. złego było by w takim rowerze? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Nic zlego w tym rowerze nie ma. 3000zl to przyzwoity budzet. Jezeli bierzesz pod uwage uzywany, to mozesz trafic cos na 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWrotkowski Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 http://allegro.pl/okazja-trek-1-9-shimano-105-bontrager-fulcrum-igla-i2489902146.html Brać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 16 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Wygląda jak nowy, ciekawy, na pewno lepszy osprzęt to duży plus. Trochę licho ze 3 biegi z przodu, 2 biegowa wersja lepiej zmienia biegi, do spokojnej jazdy bez znaczenia w sumie. Pamiętaj żeby rozmiar ramy był dobry pod twój wzrost. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWrotkowski Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Wygląda jak nowy, ciekawy, na pewno lepszy osprzęt to duży plus. Trochę licho ze 3 biegi z przodu, 2 biegowa wersja lepiej zmienia biegi, do spokojnej jazdy bez znaczenia w sumie. Pamiętaj żeby rozmiar ramy był dobry pod twój wzrost. mam 170cm wzrostu, rozmiar wew. nogi 80cm więc z tego co wyczytałem i wykalkulowałem, powinno być ok, ale dla pewnosci prosiłbym o opinie kogoś kto się na tym zna, ja wcześniej nie robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 16 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWrotkowski Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Powinno być ok zobaczymy za kilka dni jak rower przyjdzie, dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.