jhendrix Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A sa jakies dobre piasty(porownywalne z d711 i d712) novateca pod tarcze z metalowymi bebenkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juraleona Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Możesz wykorzystać te piasty z metalową kasetą ale mus wtedy to zmiana bębenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 można dostać 811/812 ze stalą, albo wymienić po prostu bęben, nie stracisz na tym (kasowo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Nie ma nic równie taniego, lekkiego i sprawdzonego jak novatec. Wymiana bębenka na stalowy to chyba +60g do wagi. Tylko po co kupować lekką piastę i dociążać rower stalowym bębenkiem i tanią kasetą bez pająka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildsnake Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A to się podłącze pod temat, bo mnie trochę interesuje ta piasta D712. Pozwole sobie zadac dwa pytania: Czyli mam rozumiec ze jak kupię sobie do niej kasete na pająku np. SLX to już bębenek nie będzie tak mało trwały jak to wspominali przedmówcy? i jeszcze jedno: jaka kaseta do tej piasty pasuje? 9? 10? bo przeglądając w aukcjach nie znalazłem informacji typu ,,przystosowana pod kasety 10 speed" na przykład, a jakoś nie specjalnie do mnie przemawiają wymiary bębenka. Po prostu jestem dośc zielony w tym temacie. Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A to się podłącze pod temat, bo mnie trochę interesuje ta piasta D712. Pozwole sobie zadac dwa pytania: Czyli mam rozumiec ze jak kupię sobie do niej kasete na pająku np. SLX to już bębenek nie będzie tak mało trwały jak to wspominali przedmówcy? i jeszcze jedno: jaka kaseta do tej piasty pasuje? 9? 10? bo przeglądając w aukcjach nie znalazłem informacji typu ,,przystosowana pod kasety 10 speed" na przykład. Z góry dzięki za odpowiedź. Jeżdżę na tej piaście oraz kasecie SLX, są lekkie wcięcia ale tragedi nie ma, nie ma również miejsca aby wcisnąć tam coś zapobiegające zniszczeniu bębenka. 9 pasuje na 100%, jeżeli 10 jest tak samo szeroka jak 9 to pasuje również (na 99% pasuje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juraleona Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 No to widzę że zdania są podzielone Ja swój aluminiowy bębenek zajechałem na dystansie 1k km może, użytkując z kasetą SLX. Bęben był tak powycinany że ledwo dawało się z niego kasetę zdjąć. Zmieniłem kasetę na XT (więcej zębatek na pająku) i zobaczę jak to się ze sobą je (albo raczej nie je). Edit: 10-rzędowa kaseta pasuje na luzie. Edit: A skoro pasuje 10 to pasuje każda inna Chyba już tylko 11-rzędowe kasety szosowe są szersze.(Tak wiem że zmienia się też odległość między zębatkami, ale kaseta jest także minimalnie szersza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 20 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Ja swój aluminiowy bębenek zajechałem na dystansie 1k km może, użytkując z kasetą SLX. Bęben był tak powycinany że ledwo dawało się z niego kasetę zdjąć. Na początku faktycznie tak się robi - nacina się do pewnego momentu a później przestaje, przejechałem 4kkm i po pierwszych kilometrach faktycznie się przestraszyłem, ale teraz wżery nie postępują. I powtórzę to co pisałem kilkukrotnie: mocniejsze (ponad zalecany moment) skręcenie lock-ringa też pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juraleona Napisano 20 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Może i tak, ale kaseta latała na bębnie przód tył już później, a zębatka 11t latała jak szalona na długość 3/4 zęba i gubiła łańcuch w wyniku tego skoku dość często Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adms31 Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witam, wróciłem do domu, więc mogę wrzucić fotki kół z wagi Przód: Tył: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z0neee Napisano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 ponad 1,9kg z zaciskami, hmm to już sam nie wiem czy warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Up to które bardziej warto jest kupić ? Te http://allegro.pl/ko...2486903156.html czy te droższe http://allegro.pl/ko...2486903130.html bo jakiś strasznych różnic w wadze to nie widzę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adms31 Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Było o tym na poprzedniej stronie. Różnią się obręczami - DP20 są cięższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Aaa faktycznie dziękuje :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.