Skocz do zawartości

[koła] Novatec D711 D712 Alex XD LITE

z0neee

Rekomendowane odpowiedzi

Pisaty są za######iste ale nie wiem jak obręcze, policz sobie ile by Cię kosztowało poskładanie kółek na tych piastach i tych obręczach lub mavic-ach 317 i jaką byś wagę uzyskał.

Mi się generalnie podobająi ważą mniej niż 1900g:)

• Mod Team

Jeżdżę na XD lite i przyzwoite te obręcze, lekkie nawet moje dokłąnie 440g i 442g. Można mieź zastrzeżenia co do łączenia obreczy bo nie ejst ona spawana tylko nitowana ale pozatym jest ok. Piasty tez są dobre ogolnie dobre koła i jeżeli to cena z komplet nowych kół to dobra cena nawet.

Tylna piasta jest na aluminiowym bębenku - weź to pod uwagę.

Co do ceny - tutaj masz to samo stówkę taniej, tylko że na DP20. Róznica cenowa między XD Lite, a DP20 to jakieś 10 złotych na jednej obręczy.

Skąd się temu sprzedawcy nagle uzbierało 100 złotych więcej przy komplecie XD Lite ? :icon_confused:

DP20 jest o ok 50g cięższa od XD Lite z tego co wyczytałem a różnica w cenie to ok 40zł na sztuce tylko jeden gośc na all...ma xd za 89zł i to chyba jest b.dobra cena za obręcze w takiej wadze.

A może to Cię zainteresuje??

Cena podobna ale waga sporo niższa:)

http://www.forumrowerowe.org/topic/116722-kola-remerx-magic-7327-novatec-d811sbd812sb-sapim-race-nowe/

• Mod Team

Zastanawia mnie sens używania bardzo lekkich piast i kowadlastych szprych, w tej cenie ja bym postawił na coś znacznie bardziej niezawodnego:

Koła MTB MAVIC Crossride disc 6 śrub - nowe (2481681297) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Waga podobna, cena nieco niższa a koło dużo wytrzymalsze (przynajmniej piasta).

Zdecydowanie najbardziej popularny i sprawdzony jest zestaw crossmarków ale zastanowiłbym się nad tymi remexami, jak cenaby była niższa niż 550zł to chyba bym je wziął bo klamoty są też bardzo dobre i najmniej waży z proponowanych:)

Hej. Ja niedawno zakupiłem właśnie te koła z 1 posta, na XD Lite'ach. Jutro przyjdą kurierem. Myślałem nad kompletem na DP20, ale zdecydowałem się na koła poniżej 2kg. Podobno 100g zdjęte z koła to jak 700g zdjęte z ramy ;)

Poza tym, jak będziesz kupował u rowertour-com to wejdź na stronę ich sklepu i zamów z jego poziomu. Powyżej 300zł wysyłka kurierem gratis. Kupując przez sklep masz pewność, ze wyślą gratis, robiąc wpłatę na allegro od razu po zakupie płacisz też za wysyłkę.

Jak przetestuje to dam znać, ale jeszcze czekam na kuriera ;)

Ja osobiście na alu bębenek zakładam kasete HG51 i jak się zrypie bębenek to kupuje stalowy.

Na forumszosowe.org jest fajny manual, jak dobrać i zamienić bębenek.

http://www.forumszosowe.org/viewtopic.php?t=12630

Koła przyszły. Leciutkie, wyglądają obłędnie i znajomy w serwisie obejrzał i powiedział, że dobre koła.

Z testowania to na razie lipa, bo jutro wyjeżdżam i nie złożę na razie roweru do końca.

W środę rano adzwonił do mnie gość ze sklepu i powiedział, że nie mają czarnych piast, czy mogą być na białych. Zgodziłem się i nie żałuję, bo wyglądają rewela :D

qvnq.jpg

Jesteś cudotwórcą jeżeli dzięki swoim umiejętnościom serwisowym zwiększyłeś twardość aluminiowego bębna.

Na kasecie XT mam tylko delikatne wżery, ale przez zastosowanie wsuwek, nic się nie powiększa, taka wada wszystkich aluminiowych bębenków. Jak nie umiesz kombinować i szukać w necie rozwiązań, to lepiej kup stalowy bębenek i po kłopocie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...