Skocz do zawartości

[Korba]

Bloody_Devil

Rekomendowane odpowiedzi

Zapoznaj się z zasadami pisania na forum i zakładaj tematy zgodnie z nimi.

Natomiast co do korb...

W tej cenie nie ma się co spodziewać rewelacji, ale podejrzewam, że większych problemów nie powinna sprawiać.

Osobiście to w tym przedziale cenowym zastanawiałbym się jednak raczej nad Truvativ ISOflow (na allegro za około 79-80zł)

Alivio będzie lepsze, sztywniejsze i trwalsze. Niestety, korby SR Suntour nei mają dobrej opinii, mówię tu zwłaszcza o niższych modelach.

Nową Alivio FC-MC20 powinieneś dostać w podobnej cenie, staniały bo jest już na rynku Alivio 2006. To właśnie taka korba, jak wrzucił w linku bialykom. To dobry, sztywny i naprawdę wytrzymały sprzęcior.

• Mod Team
Alivio będzie lepsze, sztywniejsze i trwalsze. Niestety, korby SR Suntour nei mają dobrej opinii, mówię tu zwłaszcza o niższych modelach.

A z tym nie mogę się zgodzić. Mam jakiś najtańszy model korby Suntour (bardzo podobny do wymienionej) i zrobiłem na niej ok. 16 tys. km i wiem, że jeszcze sporo przejadę :blink: Co nie zmienia faktu, że przy zakupie nowej wybrałbym Alivio.

No cóż, doradzam rozmowę z kimś, kto trochę siedzi w temacie mechanizmów korbowych (żeby daleko nie szukać - spytaj o opinię Arnika), ewentualnie lekturę Forum i mtbr.com. Dla mnie (100kg) korba Suntour to najgorszy wybór. W przeciwieństwie do dowolnego Alivio.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...