Bloody_Devil Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Czy ta korba jest dobra ? Jest z Allegro prosze o odpowiedz lub porade nad inna korba lepsza ale rownie tania http://www.allegro.pl/item93411932_nowa_ko...our_cw_310.html Czekam na odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Zapoznaj się z zasadami pisania na forum i zakładaj tematy zgodnie z nimi. Natomiast co do korb... W tej cenie nie ma się co spodziewać rewelacji, ale podejrzewam, że większych problemów nie powinna sprawiać. Osobiście to w tym przedziale cenowym zastanawiałbym się jednak raczej nad Truvativ ISOflow (na allegro za około 79-80zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychszop Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Korba w tej cenie szału nie robi, można powiezieć "poprostu zwykła korba". Myślę że zależy ci na krobie na kwadrta, wiec tą możesz brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 tu masz alivio. nieco drozsza, ale warta swojej ceny. http://allegro.pl/item94565148_mechanizm_k...livio_nowy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Alivio będzie lepsze, sztywniejsze i trwalsze. Niestety, korby SR Suntour nei mają dobrej opinii, mówię tu zwłaszcza o niższych modelach. Nową Alivio FC-MC20 powinieneś dostać w podobnej cenie, staniały bo jest już na rynku Alivio 2006. To właśnie taka korba, jak wrzucił w linku bialykom. To dobry, sztywny i naprawdę wytrzymały sprzęcior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bloody_Devil Napisano 31 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Dzieki za porade ostatecznie chyba wybiore ta MECHANIZM KORBOWY ALIVIO FCMC20 http://www.allegro.pl/item94565148_mechani...livio_nowy.html Szerdeczne dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Proszę bardzo. Poprzednik tej korby, czyli FC-MC18 (bodajże, nie jestem pewien) jeździ w rowerze kolegi od 9 lat bez najmniejszej usterki. Na pewno nie będziesz zawiedziony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 31 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Alivio będzie lepsze, sztywniejsze i trwalsze. Niestety, korby SR Suntour nei mają dobrej opinii, mówię tu zwłaszcza o niższych modelach. A z tym nie mogę się zgodzić. Mam jakiś najtańszy model korby Suntour (bardzo podobny do wymienionej) i zrobiłem na niej ok. 16 tys. km i wiem, że jeszcze sporo przejadę Co nie zmienia faktu, że przy zakupie nowej wybrałbym Alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 No cóż, doradzam rozmowę z kimś, kto trochę siedzi w temacie mechanizmów korbowych (żeby daleko nie szukać - spytaj o opinię Arnika), ewentualnie lekturę Forum i mtbr.com. Dla mnie (100kg) korba Suntour to najgorszy wybór. W przeciwieństwie do dowolnego Alivio. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.