Skocz do zawartości

[Hamulce tarczowe]Opinie na temat Tektro Aquilia

BartekGiant

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Obecnie w moim rowerze posiadam hamulce tarczowe mechaniczne no name. Ich siła hamowania jest bardzo słaba nawet po regulacji. Chciałbym sobie zmienić hamulce na Tektro Aquilia - mechaniczne. Wybrałem ten konkretny model ponieważ mój znajomy załatwi mi je po korzystnej cenie i grzech by było ich nie wziąć. Proszę was o opinię na temat tych hamulców zanim je kupię. :icon_cool: DZIĘKI.

Miałem te heble przez 1 sezon i słowa złego nie moge powiedzieć o nich, raz je ustawiłem i nigdy wiecej nie regulowałem.

Śmigam turystycznie racze i nie katuję hebli także u mnie sie sprawdziłyale może w enduro czy przy mocniejszym katowaniu mogą nie być wystarczjące.

Dodam że ludziska je poruwnóją z bb5 a te są b.dobre:)

Podbij jak byś chciał tarcze dotego tych hebli, mam przednią 180mm i tylną 160mm, w zasadzie tylko przód jest używany w tym sezonie bo nie mam hamulca tylnego :)

Jeżdżę na nich i jestem w miarę zadowolony, aczkolwiek jest to jeden z najniższych modeli tarczówek jakie bym polecał.. Nie są to genialne hamulce, na pewno nie do śmigania po górach, ale spisują mi się lepiej niż poprzednie V-brake, różnica widoczna zwłaszcza w warunkach wilgoci. Dodatkowa zaleta to to, że jak będziesz chciał zmienić na hydrauliki, to pozostanie jedynie kupno hamulców, bez konieczności wymiany innych części roweru. Wiadomo, że lepiej od razu zainwestować w coś lepszego, ale jeśli nie masz kasy / nie czujesz obecnie potrzeby, to spokojnie dadzą radę (przy rozsądnym użytkowaniu oczywiście).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...