Gutek350 Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Witam wszystkich użytkowników, proszę o pomoc w złożeniu kół od podstaw do 2000 zł koniecznie pod VKI, koła muszą być lekkie, chciał bym zejść do wagi 1400-1500g(oczywiście chciał bym jeszcze mniej tylko nie wiem czy moja waga nie zaszkodzi jeśli będą lżejsze) z zaciskami, z przeznaczeniem do lekkiego XC, moja waga to 84 kg. Proszę o propozycje obręczy, piast, szprych,nypli oraz zacisków. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 z takim budżetem to masz sporo możliwości. Szkoda ze już nie ma w sprzedaży obrecze ztr 355 vbrake. Zamiast tego jeśli chcesz iść mocno na wagę to mozesz kupić sunrims equalizer 21 vbrake 350gram, lub dt swiss xr4.1 ceramic 430gram, akurat te ostatnie można wyrwać w dobrych cenach. Do tego piasty mack pod vki, niestety aktualnie strona macka nie działa a nie pamiętam ile kosztowały piasty pod vki, myśle ze w okolicy 1200zł komplet kosztował. Szprychy Pillar SSlite i nyple alu. Na obręcze Dt będziesz miał dużo lepsze działanie hamulców dzięki ceramicznym ściankom bocznym i w zestawieniu z resztą za 2000zł będziesz miał mocne koła pod vki w wadze około 1350gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.