bartnik Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) http://<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/orUXFLy7KU0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez bartnik Cytuj
Lumperator Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Napisano 19 Kwietnia 2015 Zważyłem dzisiaj siodło i pozytywnie się zaskoczyłem. Jego waga to 202g, a nie 220g sugerując się zdjęciem z neta. Mógłbym zmienić przednią przerzutkę na coś szosowego i spokojnie zbić na tym 50g, ale nie jestem pewien co do tego pomysłu. Zapomniałem dodać, że linki są w systemie zamkniętym. Pomijam masę rurek termokurczliwych, one chyba nic nie ważą Jest tez kilka drobnych zmian: - Top Cap został podmieniony lżejszym (-7g). - Odciąłem kawałek rury sterowej i wywaliłem dwie podkładki (-7g). - W przednim zacisku wymieniłem okładzinę żywiczną na metalika M06Ti (-8g) - Do zacisków hamulcowych powędrowały śruby tytanowe (-6g) - W miejsce otworów po piwotach trafiły czarne śruby alu od blatów korby (+2g) - Kółka tylnej przerzutki będą mieć czerwone śrubki alu (-0.5g ? ) - Jestem tez na drodze podmiany zacisku sztycy (- 8g) Odeszło 34g + poprawna masa siodła = 52g . Obecna waga roweru: 9364g Cytuj
Bazyss Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Faja waga ci wyszła Ma ramę Merida matts z tego samego okresu i też zamierzam odchodzić całość bo rama jest wypaśna i szkoda się z nią rozstawać - dlatego b.d Cię rozumiem. Wstawił byś fotki obecnego stanu ?? Cytuj
Lumperator Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Napisano 8 Sierpnia 2015 Przywędrowała prosta kiera Easton EC70, przycięta na 660mm, waga 160g (+40g). Na przednią zębatkę wrzuciłem śruby tytanowe. Te alu od Vincere nie wytrzymały (+ok 6g). Podmieniłem pedały Look Quartz na model Carbon (tamte poszły do Meridy Speeder). Waga 260g (-18g) Siodło Specialized Toupe też zmienione. Okazało się za szerokie. Co ciekawe bardzo mi przypasowało siodło X-Mission seryjnie montowane do starych roczników Meridy. Waga wprawdzie 260g, ale co poradzić, skoro jest lepiej (+58g). W planach mam zakup lekkiej wersji siodła WTB Volt. Przybyło razem 86g, jednak odczucia z jazdy dużo lepsze. Obecna waga roweru: 9450g Foty wkrótce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi