Skocz do zawartości

[tarcza] klocki nie pokrywają tarczy dartmoor nano

z0neee

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki oto problem:

TARCZE - tarcza dartmoor nano 140, hamulce juicy 5, klocki nie wiem jakie ;), adapter jakiś podstawowy raczej nie avid.

Czy tarcze dartmoor nano są kompatybilne z juicy 5? A może 140mm jest za małe do ramy/hamulca? Musiałem przypiłować troszkę ten dzyndzel do wyciągania klocka aby założyć zacisk.

Co robić? A może tak ma być? nie hamują zbyt dobrze teraz te hamulce ale przejechałem na tej tarczy około 5km to może się jeszcze nie dotarły

4111354.jpg

z góry dziękuję za odp

Nie widzę sensu w kupowaniu dwóch różnych tarcz do jednego roweru. Chyba, że budżet na to nie pozwala.

Co do tego, że HS1 wygląda okropnie to ja raczej spotykam się z komentarzami typu "wow, ale fajna tarcza, wygląda oryginalnie i ciekawie":)

Widzę, że jesteś z Krakowa, więc góry są pewnie Ci nie obce. 180- to większa pojemność cieplna, hamulcec trochę mocniejszy , wyższa waga. 160- mniejsza pojemność cieplna, mniejsza waga. Jeśli nie zależy ci na paru gramach, a lubisz swoje zęby to bierz 180.

Miałem tą tarczę z Saintem i XTRem i szybko wywaliłem, bo momentalnie znikały klocki od tych dziur, do tego szarpanie i właśnie takie nierównomierne zużycie

na to nie zawsze wszyscy zwracaja uwage - wazne ze tarcza kozacko sie prezentuje i tylko to sie liczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...