dzeez Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 Witam serdecznie Forumowiczów, Założyłem ten temat aby na podstawie waszej wiedzy i doświadczenia, móc uzyskać wiadomości co wymienić w rowerze aby był on lepszy. Na wadzę priorytetowo mi nie zależy ale przy wymianie części na klasy wyższe, pewnie pójdzie to w parze - i dobrze. Moja waga oscyluje w granicach 100kg. Jazda jaką uskuteczniam to na chwile obecną jednak zdecydowanie częściej szosa. Natomiast powoli odkrywam uroki jazdy po lesie i wybieram się tam coraz częściej. Poniżej załączę drobną specyfikację: Model Q600 - Rama aluminiowa o rozmiarze 21,5”. Przerzutka tył – SRAM X-9 Przerzutka przód - SHIMANO XT Manetki przerzutek – SRAM 7.0 Korba – SHIMANO DEORE LX Amortyzator – SR SUNTOUR XCP 75 Hamulce hydrauliczne - MAGURA model HS 22 Stery A-head- FSA Aluminiowy mostek – ZOOM Sztyca – karbonowa marki ZOOM Sidełko – SELLE BASSANO BOXTER Koła aluminiowe 26 calowe (piasty SHIMANO DEORE LX, obręcze GALLI - italy). Wg,. Was co warto byłoby wymienić aby rower jednym słowem był lepszy. W temacie finansowym, wiadomo w okresie letnim ceny części są droższe także chciałbym zacząć po woli od komponentów za 200-300zł i stopniowo przechodzić to coraz poważniejszych i droższych wymian.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.