Kasumi Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Chcemy zmienić fabrycznego Suntoura XTC V2 MLO 80mm w Specu Myka żony na coś..lepszego i przede wszystkim lekkiego. Budźet do 1000zł, choć wolałbym mniej. Żona waży 55kg lubi szybką jazdę i nie stroni od terenu (ale na spokojnie), więc wytrzymałość nie jest tutaj priorytetem....Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Jaki rodzaj haumlca? Vki stanowczo ograniczają wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Jaki rodzaj haumlca? Vki stanowczo ograniczają wybór. No tak, zapomniałem - v-ki. Może jednak będzie trzeba pomyśleć też o zmianie hamulców... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 w tysiaku da sie zmiescic z Epiconem i nowymi hamplami + piasty jeśli będzie trzeba, chyba że możesz naciągnąć budżet.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 w tysiaku da sie zmiescic z Epiconem i nowymi hamplami + piasty jeśli będzie trzeba, chyba że możesz naciągnąć budżet.... Mogę, na cały rower planuję 2-3tysie (bardziej 2) z kołami, może hamplami...i resztą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 epicon - 550-650 zaleznie od wersji - można by rebe, ale moim zdaniem, to troche przerost formy, jesli nie sciga sie itp. to nie ma co sie w nia pakowac. Recony natomiast z osttanich rocznikow to troche dno w niskiej cenie, a wysokie modele kosztuja nieziemskie pieniadze jak za taki amor. hample - ja jestem dziwny i lubie hayesa, ale nowe shimano tez sa ok, kolo 500zl komplet kola - jak w 2 temacie, jakieś 600zl za dwa przod <900g, tył koło 1000g. masz okolo 1700zł, coś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 @up Doliczając napęd (Deore 3x9) 700zł + rurki - 200zł, oponki i stery i ma cały rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 @up Wiem, wg mnie lepszym wyjściem byłoby sprzedanie tego speca i kupno czegoś za 4tys. ale pewnie Kobieta tak łatwo ramy nie odda "bo ładna" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 epicon - 550-650 zaleznie od wersji - można by rebe, ale moim zdaniem, to troche przerost formy, jesli nie sciga sie itp. to nie ma co sie w nia pakowac. Recony natomiast z osttanich rocznikow to troche dno w niskiej cenie, a wysokie modele kosztuja nieziemskie pieniadze jak za taki amor. hample - ja jestem dziwny i lubie hayesa, ale nowe shimano tez sa ok, kolo 500zl komplet kola - jak w 2 temacie, jakieś 600zl za dwa przod <900g, tył koło 1000g. masz okolo 1700zł, coś jeszcze? Ten epicon wydaje się rzeczywiście rozsądnym rozwiązaniem, po opiniach w necie widzę, że wart swojej ceny. - hamulce też myślałem o podstawowym deore, bo wyżej wydaje się na wyrost ( w obecnym BikeBoardzie jest akurat test hamulców) Propozycja koł za 600-700 zł wydaje się idealnie dopasowana. Zostaje nam sztyca i kiera z mostkiem (ale tu ostrożnie, żeby za bardzo pozycji nie zmienić) I to wszystko...korbie, napędowi i przerzutkom pozwolimy się spokojnie zużyć, a siodełko musi być komfortowe, więc bez sensu stocka zmieniać (bo na wadze się tu nic nie ugra) Wiem, wg mnie lepszym wyjściem byłoby sprzedanie tego speca i kupno czegoś za 4tys. ale pewnie Kobieta tak łatwo ramy nie odda "bo ładna" Hmm pewnie tak...związała się emocjonalnie:) Kupowanie po części ma jednak taki plus, że odbywa się na raty, a na nowy rower trzeba od razu w całości wydać..potem dopiero sprzedać stary... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 kiera i mostek, polecę Ci: Eastona, zależnie od funduszy od EA30 do którejś "małpki", sztywne maksymalnie, Boplighta (czy tez wszystkie blizniacze produkcje, Ewentualnie Truvativ XR. tutaj bym w sumie zdał się na gust żony, bo easton ma na przykład kolorki... sztycę, pewnie smica czy inne PRO w okolicach 250g i 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Do sztyc dorzuciłbym Turnera w cenie 75zł i wadze ok. 230g. Poza tym dużo kolorów do wyboru jest na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 w obecnym BikeBoardzie jest akurat test hamulców Jest szansa pozyskać jakiegoś skana tych testów ? Przegapiłem to wydanie z powodu wyjazdów wakacyjnych a akurat o hamulcach po prostu MUSZĘ poczytać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Jest szansa pozyskać jakiegoś skana tych testów ? Przegapiłem to wydanie z powodu wyjazdów wakacyjnych a akurat o hamulcach po prostu MUSZĘ poczytać :-) Zrobię skany w ten weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Będę zobowiązany :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Obiecany test hamulców z Bikeboarda: http://img24.imageshack.us/img24/3297/99447909.jpg http://imageshack.us/f/845/87870340.jpg/ http://imageshack.us/f/37/50469402.jpg/ http://imageshack.us/f/24/36987964.jpg/ http://imageshack.us/f/21/54036762.jpg/ http://imageshack.us/f/577/68826193.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Masz u mnie piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 @Kasumi;Naster Takie sprawy radzę załatwiać przez PW, gdyż moderator może dać warna, że łamania praw autorskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 @Kasumi;Naster Takie sprawy radzę załatwiać przez PW, gdyż moderator może dać warna, że łamania praw autorskich. No tak..nie pomyślałem,dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Oj tam moderator sam pewnie przeczyta A w ogóle to pomocne a chyba do wiezienia nie pojdzie bo publikował to na imageshacku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 @Kasumi;Naster Nastar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.