Skocz do zawartości

[koła] Na co zmienić fabryczne koła w damskiej Myce Speca?

Kasumi

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam alternatyw dla fabrycznyh kół w rowerze żony - Specialized Myka Sport HT

http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/12132-myka-ht-sport?page=2&pr_brand=Specialized&pr_subcategory=59&pr_year=2010

Budżet - w granicach rozsądku biorąc pod uwagę poziom roweru i brak wyczynowych zapędów. Jednak użytkowniczka lubi jazdę szybką i ostrzejszą. Nie wiem na ile obecny set jest dobry...szukamy czegoś o klasę może dwie wyżej. Myślę o całości razem z oponami.

Dziękuję za pomoc

budżet w granicach rozsądku dla każdego brzmi inaczej ;) 600zł, 1400zł, może 2000zł. Teraz składam koła dla znajomego do ścigania się w uphillu i robimy koła o wadze 1000g +- 30g za rozsądne 3,5-4tys zł ;) on szczęśliwy że tak tanio wyjdzie, a inni by musieli rower z samochodem sprzedać :P

budżet w granicach rozsądku dla każdego brzmi inaczej ;) 600zł, 1400zł, może 2000zł. Teraz składam koła dla znajomego do ścigania się w uphillu i robimy koła o wadze 1000g +- 30g za rozsądne 3,5-4tys zł ;) on szczęśliwy że tak tanio wyjdzie, a inni by musieli rower z samochodem sprzedać :P

W celu oceny rozsądnego budżetu podałem link do oryginalnego roweru. Koła za 3-4 tysięcy do bika za 1800 zł...to jak dla mnie brak rozsądku:) Dziewczę nie startuje w maratonach..może zacznie..ale nawet jeśli to nim się wkręci i będzie potrzebny nowy sprzęt ten i tak będzie trzeba wymienić. Na ugprade całego roweru chciałbym przeznaczyć 2-3tys. - dlatego nie piszę ile konretnie na koła, bo to zależy od reszty.

wnioskuje że to ta sama żona co w przypadku amortyzatora, zatem waży 55kg.

Hehe nie ta druga...jednej kupuję amora, a drugiej koła:) Taki żarcik:) Dzięki za info, propozycja wydaje się rzeczywiście godna uwagi...

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...