lukper Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Witam wszystkich forumowiczów ! Trafiłem na to forum ponieważ mam dylemat . A mianowicie zwracam się do waz z prośbą w pomocy w wyborze odpowiedniego rowegu . Jako że jestem laikiem i nie znam się na tym całym sprzęcie i na razie nie mam zamiaru sam składać roweru postanowiłem kupić seryjny model. W każdym sklpeie sprzedawca mówi co innego wiadomo jakim jest dystrybutorem to taki chwali rower. Mi po głowie chodzą 2 modele Pierwszy to nasz Polski Kross , a drugi to renomowany Giant . Modele które sobie u patrzyłem to Giant Talon 29er 1 http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.29er.1/9166/49298/ Kross Level B3 29er http://www.kross.pl/pl/2012/level-b3-29er Proszę podpowiedcie MI który ma lepszy sprzet (jest lepszy) A i najważniejsze jaki rozmiar ramy mam wybrać ? Mam 190wz i 100kg/wagi Z góry dziękuję za pomoć i opinie Pozdrawiam, Łukasz
pawelLUB Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 giant, rozmiar L lub Xl zależy jaką masz budowę ciała
therethere Napisano 28 Lipca 2012 Napisano 28 Lipca 2012 Właśnie też chcę zakupić jeden z tych w/w modeli. Doradzi ktoś- jaki lepiej opłaca, Kross Level B3 czy Giant Talon 1 29er ??
wszoltysik Napisano 28 Lipca 2012 Napisano 28 Lipca 2012 (edytowane) Dołóż i kup B6, a jak nie to bierz Gianta. Przymierzałem sie do B3 i nie kupił bym tego roweru ze względu na minimalną odległosć przedniej przerzutki od opony i rama jakaś wielka w nim jest jak w trekingowym rowerze. W Giantach Talonach natomiast wszystkie ramy sa takie same różnią się osprzętem, ktory z czasem systematycznie można sobie wymienic. Zanim kupilem B6 myslalem własnie o tym najtańszym Talonie i dalej sukcesywnie wymianą osprzętu. Edytowane 28 Lipca 2012 przez wszoltysik
olka722 Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 Jeździłem na tych dwóch roweruch przez jakiś czas i ogólnie dużej różnicy nie ma. Najlepiej przejdź się do sklepu, wsiądź na rowerem, niech ci się dadzą przejechać i sam wybierz.
Rekomendowane odpowiedzi