Rowerowy1 Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Pisze do was z prozbą rowiązania problemu. Mianowicie ma w przodzie hamulce tarczowe (mechaniczne) tarcz 160mm , Hamulec nie chce hamować mimo ze wyregulowałem i kupiłem nowe kostki nadal nie hamuje , ( tak jak by była tarcza naoliwiona ) . Proszę o szybką odpowiedz . Pozdro
delmariano Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Jeśli to problem zabrudzonej tarczy to trzeba ją specjalnym preparatem do tarcz przeczyścić, np Motorexem. Jeżeli klamka zapada się to trzeba naciągnąć porządnie linkę.
Plastyk Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Proszę, niech jakiś mod to zmieni Chamski ten hamulec, czy co? A żeby nie OT... odtłuść tarczę, odtłuść klocki, nie musisz motorexem, poszukaj, pełno informacji jest jak to zrobić.
Sonix Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 tarcze do piekarnika i po sprawie Kolego co Ty za głupoty piszesz jakie tarcze do jakiego piekarnika? Co do tematu postu to tych odpowiedzi jest tu wiele wystarczy poszukać. Wymontuj klocki umyj je w wodzie z płynem rozgrzej piekarnik do 200 stopni i wsadź klocki na około 15-20min. Tarcze odtłuść i to porządnie a na koniec wyreguluj hamulec.
WojtekBOP Napisano 18 Lipca 2012 Napisano 18 Lipca 2012 najtaniej to kupić benzynę ekstrakcyjną szmatka i jedziesz z 4 razy i za każdym czysta stroną a z klockami to kolega napisał co zrobić ( żywiczne do kosza (półmetaliczne , metaliczne można próbować ratować ) ps. co to za zacisk ???? typ ?? pływający ? jeśli tak to nigdy ci nie będzie dobrze hamować
Airsofter Napisano 18 Lipca 2012 Napisano 18 Lipca 2012 typ ?? pływający Ja jestem jakiś nie wtajemniczony czy co ? Od kiedy są pływające zaciski ?
Mod Team Pixon Napisano 19 Lipca 2012 Mod Team Napisano 19 Lipca 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/51461-odtluszczanie-tarcz-i-klockow-co-jest-dobre-a-czego-nie-polecacie/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.