Skocz do zawartości

[Przerzutki]Problem z przerzutką

danio96

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Śruby L i H nie służą do regulacji niczego ... One tylko ograniczają zakres pracy zeby łańcuch poza kasete nie spadał. Jak sie je za głęboko wkręci nie będzie pierwszych i ostatnich przełożeń.

• Mod Team
Napisano

Przynieś mi rower a postawie ci diagnozę :P Śruba L ograniczamy aby łańcuch nie spadł miedzy kasetę a szprychy, śrube H aby nie spadł miedzy rame a kasetę ( choć tam mało miejsca jest ale w mojej starej ramie było dość by spadł). Śrube L wkręćtak by wózek sie swobodnie przesóałdo 1 ale nie dalej a H by zjeźdzłą do ostatniego (7,8,czy 9 a nawet 10 ) ale tez nie dalej

Ustawiamy manetkę na ostatni bieg, miedzy czasie jak linka jest odkręcona kręcimy korba, przerzutka powinna zjechać na ostatni bieg ( ewentualnie pierwszy przy Low normal), naciągamy linke i ją zakręcamy. teraz wystarcza regulacja baryłką. Jezeli nie da sie tego wykonać coś jest można by rzecz uszkodzone.

Napisano

Coś mam z tym problemy a w serwisie 15zł kosztuje,opłaca się czy lepiej samemu pokombinować?

Wysyłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Lepiej samemu ale wiesz co wydaje mi sie ze chyba coś masz z przerzutką albo nie umiesz dobrze wytłumaczyć o co chodzi przecież jeżeli i manetka i linka jest dobra to coś powinno się rusza a to kółko czerwone tylko łańcuch prowadzi

• Mod Team
Napisano

Z tego co wiem większość magików z serwisów po godzinie dłubania przy czymś co nie wiedzą co do czego stwierdzają ze ten typ tak ma ... nawet słyszałem jak tak mówili o XTR ...

Napisano

Już mi chodzi ten mechanizm przerzutki ale tylko od 1 do 3 biegu :(

Nie wiem o co biega :D

• Mod Team
Napisano

W elektronice mawia się jeżeli coś działa w 50 lub 90% to znaczy ze nie działa. Podobnie twoja przerzutka jeżeli działa 3 z 6 czy 7 to znaczy ze nie działa ... Zdejmij lancuch, odkręć linke i rękoma sprawdź czy przerzutka przesuwa sie bez problemu po całej szerokości kasety/wolnobiegu.

Napisano

Pomiń zdejmowanie łańcucha bo to cię nie interesuje. Ciebie interesuje wszystko od 06:15 minuty tego filmiku.

Napisano

Tą stronę też widziałem tylko nie mam imadełka do łańcucha(chodzi o ten skuwacz)

Napisano

Kurde raz działa a raz nie.Jutro kontynuuje próby regulacji tej przerzutki:D

Napisano

No że raz działa 1 raz 2 raz 5 a raz wpada pod szprychy albo i obok ramy między kasete

Napisano

Jutro wstawie bo ciemno jest a nie mam flesha w telefonie i nic nie będzie widać

• Mod Team
Napisano

Ładnie, ja bym ta blache o śruby baryłkowej nagią tak by linka szła możliwie prosto, bo trze i na pewno to pozytywnie nie wpływa na jej prace. Udało by ci sie nagrać film obrazujący przerzucanie każdego biegu ... bo po zdjęciach ciężko stwierdzić cokolwiek ...

Tak nawiasem mówiąć TY jest dużo lepsza od tego TZ ... poza tym ruba baryłkowa nie powinna być wkręcona do oporu ... ale no choć po środku.

Napisano

Ładnie, ja bym ta blache o śruby baryłkowej nagią tak by linka szła możliwie prosto, bo trze i na pewno to pozytywnie nie wpływa na jej prace. Udało by ci sie nagrać film obrazujący przerzucanie każdego biegu ... bo po zdjęciach ciężko stwierdzić cokolwiek ...

Tak nawiasem mówiąć TY jest dużo lepsza od tego TZ ... poza tym ruba baryłkowa nie powinna być wkręcona do oporu ... ale no choć po środku.

W tej chwili nie mam po co nagrywać filmiku ponieważ nie chce mi się wrzucić działa mi żaden bieg.Tą śrubę baryłkową wkręciłem do połowy.

• Mod Team
Napisano

Ustaw manetke na ostatni bieg, prawa manetke, odkręć linke, niech przerzutka zjedzie na sam dół i wtedy ustaw baryłke na środek i zakręć linke dość dobrze ją naciągając.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...