Paxo Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Właśnie rozglądam się za bidonem i koszykiem. Z tego co wyczytałem to często jest polecany koszyk Zefal Spring, więc chyba na niego się zdecyduję. Co do bidonu to jak na razie ten wydaje się ciekawy: Bidon MERIDA 0,7l GREEN TEAM Rzeszów (2458068281) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jak myślicie będzie dobry? Może ktoś z Was go miał i może się wypowiedzieć na jego temat? Zależy mi na tym aby bidon miał zakrywany ustnik i aby napój leciał po ściśnięciu bidonu, a nie tak jak ma to miejsce w bidonach isostara z pokrywką, że leci strumieniem Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Chciałbym przeznaczyć na bidon i koszyk ok.50zł.
Dworniok Napisano 15 Lipca 2012 Napisano 15 Lipca 2012 Koszyk Zefal'a jak najbardziej TAK. Możesz sobie takowy kupić, ale bidon polecam z bardziej pożądnej firmy ELITE. Bez doświadczenia nie polecałbym, tej firmy. Mam taki bidon i sobie chwale, nie cieknie, nie kapie. I co najważniejsze, nie śmierdzi jak większość tandetnych bidonów.
TrzecieKolo Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Na pewno odradzam te najtańsze bidony Kellys'a. Zaśmierdł mi super szybko, a dbałem o niego na maxa, myłem ludwikiem i specjalną szczoteczką, suszyłem itd. Później miałem jakiś tani no name, był ok, ale stracił szczelność szybko. Tak więc z doświadczenia polecam coś droższego, szczególnie jeśli masz zamiar wozić coś innego niż woda.
Paxo Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 Dzięki za odpowiedzi Dworniok jaki masz model bidonu elite? Czy taki bidon: http://allegro.pl/elite-bidon-supercorsa-coca-cola-750ml-czarny-2012-i2438080375.html byłby lepszy od tej meridy?
Dworniok Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 JA mam taki model http://allegro.pl/bidon-elite-corsa-bio-team-euskaltel-550ml-f-v-i2478757816.html tylko że z Liquigas
ElDiablo Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Skromnie mogę tylko podpowiedzieć - proponuję wybierać z przykrywką ustnika. No chyba że ktoś lubi pić z piaskiem/kurzem - są i tacy. Ja nie przepadam, toteż daję pod rozwagę.
Pinio46 Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 A ja mam bidon rabobank z tegorocznego tour de Pologne Wysłane z Ace za pomocą Tapatalka
Pinio46 Napisano 17 Lipca 2012 Napisano 17 Lipca 2012 Skąd "skasowałeś" z którego etapu? z czwartego etapu Będzin-Katowice
radkojm Napisano 17 Lipca 2012 Napisano 17 Lipca 2012 A co myślisz o takim bidonie: Zefal Bidon MAGNUM 1000ml i takim koszyku: Accent Koszyk na bidon Slade ? Ja właśnie taki bidon mam i jest super. Koszyk miałem jakiś w standardzie przy rowerze
Paxo Napisano 17 Lipca 2012 Autor Napisano 17 Lipca 2012 Odpada bo tak jak napisałem wcześniej, szukam bidonu z przykrywką ponieważ nie lubię piachu Podjadę w tym tygodniu do kilku sklepów i może uda mi się coś kupić sensowego.
Dworniok Napisano 17 Lipca 2012 Napisano 17 Lipca 2012 Poszukaj jakiś bidonów z przykrywką, ale ELITE. Porządna firma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.