IwanMT Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Witam. Mam mały problem, ponieważ nie mogę wyregulować przedniego hamulca. Tarczę zaraz dokładnie wyczyszczę, ale nie mam kompletnie pojęcia jak mam naciągnij linkę w sposób taki, żebym mógł spokojnie docisnąć hamulec i czuć opór w klamce. Naciągam linke na wszystkie sposoby, ale klamka cały czas po naciśnięciu dotyka kierownicy I czuję, że mógłbym ją ściskać jeszcze dalej... Aha, jest to mechaniczny hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 a klocek nieruchomy ruszałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 jaki hamulec, fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwanMT Napisano 13 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Nie, nie ruszałem klocka. Mogłem w sumie ten temat zatytułować "jak naciągnąć linke", bo z tym na dobrą sprawe mam problem. Mam Shimano BR-M375. Foto nie mam jak przerzucić na kompa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmariano Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Spróbój naciągnąć tak, że jak masz już maksymalnie naciągniętą w pancerzu, to zacisk hamulca podnieś tak żeby się hamulec trochę zacisnął, i dopiero skręć. Mi to kiedyś pomogło. Pamiętaj tylko żeby przed naciąganiem wkręcić maksymalnie śrubkę baryłkową przy klamce. Później będziesz mgł nią doregulować w razie co wykręcając ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Najpierw nieruchomy klocek ustaw maksymalnie blisko tarczy a później zajmij sie naciąganiem linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwanMT Napisano 13 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Dobra już to zrobiłem. Tarcza jest równolegle do klocków, linka naciągnięta. Jest pkt., do którego jestem w stanie docisnąć klamke, także giicior. Ale hamulec prawie nie hamuje. Nawet gdy tylko wsiadłem na rower w pokoju, przejechałem powoli kilkanaście cm. i zahamowałem, rower po naciśnięciu klamki prawie wcale nie hamuje i słychać hmm "jęk" ? Pisk to nie jest, ale jakiś dziwny dźwięk, doooosyć głośny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 a jestes pewien ze klocki nie są zasyfione ? Załóż klocki metaliczne wyczyść tarcze np papierem wodnym ok 300 i jak sie dotrze powinno zacząć hamować, w razie czego zwiększać dźwignię klamki do maksimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.