Skocz do zawartości

[Sponsoring] Szukam sponsora na zawody kolarstwa górskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Orientuje się może ktoś jak wyglądają sprawy sponsoringu kolarzy. Jak sformułować pismo do różnych firm gdzie takowe pismo wysłać i inne rady. Jeżeli coś wiecie na ten temat by był wdzięczny za jakiekolwiek informacje gdyż chce wystartować w Kielcach 1 września a funduszy mi brakuje na podróż i same zawody a jeszcze do tego musze rower podreperować ;/ Pozdrawiam Giorgio.

Napisano

Szukasz sponsora nie na zawody tylko sponsora dla siebie. Popraw moze temat bo imho jest mylacy.

Napisano

Gdybyś miał ścianę pucharów to sami by się znaleźli, skoro dotychczas nikt Cię nie odkrył to cóż... moze szachy?

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Zająłem teraz drugie miejsce w zachodniopomorskim i chciałem pojechać na Mistrzostwa Polski bo pierwszych 6 osób się kwalifikuje, lecz fundusze mi nie pozwalają ;)

Napisano

Gdybyś miał ścianę pucharów to sami by się znaleźli, skoro dotychczas nikt Cię nie odkrył to cóż... moze szachy?

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Takie opinie to sobie możesz wsadzić do nosa...komentarz na poziomie człowieka mającego problemy z własnym poczuciem wartości (na poziomie deski klozetowej).....Przepraszam za OT, ale nie dźwigam takich kolesi, to trzeba tępić....

Napisano

co prawda nie nam to oceniac, ale napisz dokladnie swoje wyniki - jaka kategoria/open, twoj wiek, staz, w ten sposob dasz sobie szanse na uzyskanie sensownej odpowiedzi

jesli raz byles na lokalnych zawodach ze slaba obsada to wynik ma wartosc symboliczna

Napisano

co prawda nie nam to oceniac, ale napisz dokladnie swoje wyniki - jaka kategoria/open, twoj wiek, staz, w ten sposob dasz sobie szanse na uzyskanie sensownej odpowiedzi

jesli raz byles na lokalnych zawodach ze slaba obsada to wynik ma wartosc symboliczna

Family Cup Szczecin 2 miejsce w zachodniopomorskim ( dostanie się na Misrzostwa Polski w Kielcach 1 września)

Start w innych maratonach ogólnych bez wybitnych osiągnięć (Gryf maraton itd)

Kategoria wiekowa to :E. Juniorzy starsi 17-18 lat

Ja mam 17 lat

a staż to nie wiem co masz na myśli :D

Napisano

Dla dużych i poważnych firm może to być troszkę za mało, stać ich na reklamę w profesjonalnych wyścigach. Natomiast małe firmy liczą się z każdym groszem i często bywają skąpe. Boję się, iż jest trozkę za wcześnie na sponsoring, ale życzę powodzenia w działaniach.

Ważne, że masz chęci i chcesz działać. Gdybym miał taką możliwość to byłbyś moją reklamą ;)

P.s ewentualnie porozmawiaj z jakimś zaprzyjaźnionym serwisem, może za start w koszulce z ich logo za darmo zrobią przegląd roweru, taka alternatywa :)

Zawsze troszkę zaoszczędzisz.

Napisano

Dla dużych i poważnych firm może to być troszkę za mało, stać ich na reklamę w profesjonalnych wyścigach. Natomiast małe firmy liczą się z każdym groszem i często bywają skąpe. Boję się, iż jest trozkę za wcześnie na sponsoring, ale życzę powodzenia w działaniach.

Ważne, że masz chęci i chcesz działać. Gdybym miał taką możliwość to byłbyś moją reklamą ;)

P.s ewentualnie porozmawiaj z jakimś zaprzyjaźnionym serwisem, może za start w koszulce z ich logo za darmo zrobią przegląd roweru, taka alternatywa :)

Zawsze troszkę zaoszczędzisz.

Mi ogólnie chodzi o jakiekolwiek wsparcie strój czy cokolwiek będzie pomocne :) a reklama na stroju zawsze jest :D

Jeżeli masz jakąś firmę to czemu nie :D

Napisano

A ja będę torpedował...

Bo pytanie jest z cyklu "Jak zarobić X zł". Cholera możesz być albo bardzo dobry, żeby sponsorzy sami się bili, albo kreatywny żeby ich do siebie zachęcić.

Nie jestem w stanie pojąć sytuacji w której wchodzi ktoś na forum i pyta w jaki sposób ma dostać pieniądze, gdzie ma iść itp.

Pism nie potrafisz formułować? No to o czym my rozmawiamy?

Zdobywanie funduszy to nie jest gotowanie obiadu, że dostaniesz przepis i sobie zrobisz wszystko jak ktoś powiedział.

Trochę więcej samodzielności...

A no i jako sam jeden, będziesz miał problem spory... Grupę łatwiej się sponsoruję.

Napisano

Hehe. Zająłeś 2 miejsce w jakimś śmiesznym Family Cup na dystansie 15km, w bardzo wąskiej grupie wiekowej i szukasz już sponsora? Dobre.. :D Żeby był sponsor muszą być wyniki. Jak dla mnie nie masz się co pchać do Kielc skoro nawet w Gryfie (gdzie w porównaniu do innych województw obsada jest słaba) nie miałeś żadnych wybitnych osiągnięć.

Napisano

Umiem formułować pisma lecz myślałem że ktoś z was pisał coś podobnego i tak w ogóle to nie chce zarabiać na tym pieniędzy żadnych tylko by mnie ktoś wspomógł. Okej Ty pracujesz i masz pieniądze by sobie jeździć po maratonach tu i tam a ja nie :D

• Mod Team
Napisano

No niestety, ale nie od dziś wiadomo, że ten sport kosztuje i to dużo.

Nie jesteś jedyną osobą, która nie ma kasy na starty, ale cóż, nie każdy będzie miał sponsora, trzeba trenować, zainwestować i wtedy może ktoś Cię zauważy.

A z resztą jak nie masz kasy na starty to teraz są chyba wakacje i pracować można :>

Napisano

Pracuję pracuję ; ) najprawdopodobniej jutro na maraton lecę do miejscowości moryń :)

Pracuję pracuję ; ) najprawdopodobniej jutro na maraton lecę do miejscowości moryń :)

Sponsor już się znalazł. :D temat do zamknięcia.

Napisano

ano wlasnie...w polskich realiach, aby otrzymac sensowne wsparcie w postaci stroju, oplaconych startow w jakims cyklu i dojazdow - powiedzmy ekwiwalent 4tys/rok trzeba robic duzo lepsze wyniki, aby bez znajomosci i dodatkowej kreatywnosci przekonac do siebie jakiegos sponsora

ten family cup to zdecydowanie za malo, aby o czymkolwiek rozmawiac, gdybys byl troche starszy to pomyslalbym, ze sobie robisz jaja...niemniej trenuj, a bedzie ci dane :) kolarstwo na poziomie amatorskim to sport wybitnie zalezny od wytrwalosci i pracy - chyba nie ma takiego, co poswiecajac 5lat na przyzwoita prace nie bedzie smigal w czubie najwiekszych polskich maratonow...w mini to i po 2latach

Napisano

Chętnie dowiemy się kto Cię sponsoruje. Możesz potraktować to jak akt wypełnienia zobowiązań sponsorskich ;)

Napisano

Pogadaj ze swoim pracodawcą w tej sprawie. Zaproponuj reklamę na stroju i może się uda. Ja z kilkoma osobami z pracy zwróciliśmy się w takiej sprawie do swojego pracodawcy. Zaproponowaliśmy reklamę firmy na swoich strojach. Na początek otrzymaliśmy komplety strojów - od czegoś trzeba zacząć. Startujemy w marataonach MTB i po zakończeniu sezonu zwrócimy się o kolejne fundusze na następny sezon

Napisano

Życzę powodzenia w szukaniu sponsorów, ale musze się zgodzić z kolegami - family cup to jest wyścig no można powiedzieć, że śmieszny.. Kiedyś też uważałem, że czegoś dokonałem (Właśnie final Family Cup - miałem 2 miejsce, na wojewódzkich wygrałem) a jak przyszło co do czego i pojechałem na maraton to byłem 10 na 15 a zgon konkretny :P Kolego bierz się za siebie, na razie pogadaj z rodzicami na temat finansów no bo wiadomo, lepiej żebyś trenował niż siedział przed blokiem z kumplami i popijał piwko! :)

Napisano

Sponsor się znalazł przez kolegę z rowerowego. Dostałem stroje z logiem sklepu kontaktem itp dziś w maratonie byłem 5 na 111 zawodników :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...